perjantai 11. maaliskuuta 2011

KP5, Piikityspäivä 4. - Miltä Nyt Tuntuu

Tänään on menossa kiertopäivä 5 ja samalla piikityspäivä nro 4. Ajattelin listata ylös hieman oireita, miltä tässä vaiheessa tuntuu.

Masuturvotus alkoi yllättäen jo eilen, ja tyhmyyksissäni laitoin aamulla aika napakat farkut jalkaan. Ajattelin niiden venyvän normaaliin tapaan pesun jäljiltä, mutta vielä mitä! Jo parin tunnin kuluttua oli tosi ahdistunut olo ja aina kun ajattelin että kukaan ei näe, kuljin olosuhteiden pakosta töissä nappi auki ;). Tänään en todellakaan tehnyt samaa virhettä vaan kaivoin ne samat väljät housut kaapista joita käytin inseminaatioturvotuksen yhteydessä ja ah, mikä ihana olotila siitä seurasi.

Masu on siis pullotellut eilisestä asti ja jatkuen tietysti myös tänään. Follikkelit ovat siis mitä todennäköisimmin oikein hyvässä kasvussa! Parhaiten olotilaa kuvaa sana "täynnä", tuntuu niinkuin olisi syönyt koko ajan itsensä ähkyyn ja vatsanahka on sitten aika pinkeänä. Aamut ja aamupäivät ovat helpoimpia, mutta iltaa kohden pahenee. Tämä toimiikin samalla hyvänä kannusteena syödä vähemmän kun on valmiiksi niin turvonnut olo ;)

Tänään kävin ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa salilla, sillä olen ollut aina viime viikosta asti enemmän tai vähemmän kipeänä joten en ole voinut urheilla puoleentoista viikkoon yhtään. Oli ihana liikuttaa kroppaa, mutta samalla maha tuntui tosi oudolta ja kaikki vatsan seutua vääntävät liikkeet tuntuivat todella epämukavilta. Tyydyinkin sitten treenaamaan vain varovasti yläkroppaa ja jalkoja välttäen vatsaliikkeet ja alaselän kokonaan.

Eilen aamulla kävin klinikalla ottamassa pakolliset verikokeet eli hepatiitin ja HIV:n, ja samalla varattiin ultra-aika. Se on maanantaina, ja hoitaja epäili, että punktio tehdään jo ensi perjantaina! HUI. Hedelmöittyminen saisi näin ollen tapahtua viikonlopun aikana ja maanantaina tehtäisiin siirto, jolloin sairaslomaa olisi sekä perjantai että maanantai. Tuntuu ihan uskomattomalta, että kaikki on niin pian ohi, mutta tämä on yksi näistä yksityisellä puolella tehtävien hoitojen hyvistä puolista kun voidaan mennä lyhyen kaavan mukaan mikä on potilaalle niin paljon helpompaa.

Jos todellakin punktio tehdään perjantaina, niin se tarkoittaa että meillä on piikitystä jäljellä enää tasan viikko. Lisäksi hoitaja sanoi, kun kysyin liikuntakiellosta, että todennäköisesti ultrauksesta eli maanantaista alkaen en enää saa tehdä mitään pomppivaa liikuntaa enkä vatsalihaksia. Sitäpaitsi ne kuulemma tuntuisivat muutenkin epämukavilta. (Tuntuvat jo! En voinut kunnolla polkea edes CrossTrainerilla!) Minulla on myös sellainen käsitys, että heti siirron jälkeenkään ei saa kovasti urheilla, mutta se on sen ajan murhe ja selvinnee joskus ensi viikolla.

Tällä hetkellä mietityttää, että kuinkahan valtava pallomaha minulla on ensi viikolla kun nyt jo turvotuttaa vaikka ei olla vielä edes puolivälissäkään. Onneksi yksi kaapu on jo ostettuna kaapissa ja vielä pitäisi löytää sen kaveriksi jokin löysä neuletakki joiden avulla saa muodot piilotettua ettei heti kärähdä ;) (luulevat vielä että olen raskaana!!) Työkavereille ja esimiehelle kerroin tänään, että saikkua on tulossa kohta puoliin.

Kivaa viikonloppua kaikille! :)

P.S. Tajusin juuri, että minulla ei ainakaan vielä ole ollut mitään kuumia aaltoja enkä ole "skitsoillut" yhtään. Näinköhän tämä pääkoppa pysyy ihan kunnossa vaikka hormonia pumpataankin urakalla...! Let's hope so.

9 kommenttia:

 1. Kiva, että teillä mentiin lyhyen kaavan mukaan ja pääsisitte pian punktioon :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Mukavaa lukea teidän vaiheista! En osaa mitää järkevää kommentoida, mut halusin vain ilmoittaa, että luen kyllä ja olen hengessä mukana!

  VastaaPoista
 3. Tulin vaan taas huutelemaan tsemppihuutoja, kun ei parempaankaan pysty. :) Tsemptsemp! Hengessä mukana..

  VastaaPoista
 4. Varo pomppimisen lisäksi kiertoliikkeitä jo nyt ja viikosta kahteen punktion jälkeen. Muista juoda paljon, vähintään kolme litraa päivässä (esim vettä, ei viinä jos sallit pienen kevennyksen). Kiertoliikkeitä munasarjojen kiertymävaaran vuoksi on varottava, ne on nyt painavat ja epänormaalissa tilassa.

  VastaaPoista
 5. Juu, varovasti sen turvotuksen kanssa! Älä tee mitään, mikä tuntuu vähänkään pahalta vatsassa. Punktion jälkeen älä kanna edes kauppakassia! Eli vinkki etukäteen: siivoa nyt kun vielä jaksat ja voit ja laita mies ruokakauppaan ennen toimenpidettä. Punktion jälkeen olet vielä enemmän turvoksissa ja ainoa sopiva vaatetus saattaa olla pussilakana ja asento selinmakuu. Paljon juotavaa, niin paljon kuin suinkin alas saat!

  Kuumia aaltoja ja skitsoiluita taitaa tulla enempi sammutushoitosuihkeista, ei niinkään piikeistä. Että säästyt ehkä niiltä. Turvotus varmaankin riittänee.

  VastaaPoista
 6. Mulla oli ihan sama juttu eli turvotusta, vatsa oli kuin pallo ja sit ilkeitä pistoksia. Olo oli tosiaankin kuin "täynnä". Punktion jälkeen se alkaa päivä päivän jälkeen helpottaa, eikä lugesteroneista tule hirveästi turvotusta, ainakaan mulla.

  Tsemppiä !

  PL

  VastaaPoista
 7. Kiitti Pumpulia, Riina ja Spatz!

  Sydänjää: vedenjuonti on hyvä vinkki ja olenkin nyt koittanut sitä noudattaa eilisestä asti, vaan kovin tuntuu olevan työlästä! Oikein asiasta tehden olen laskeskellut paljonko tulee juotua, vaan näin viikonloppuna menee melkein kaikkea muuta paitsi vettä (tosin ei sentään viiniä ;) ).

  Anonyymi: taidat muuten olla oikeassa noiden kuumien aaltojen kanssa, se taitaa tosiaan kuulua siihen sammutuspuoleen kun sehän skipataan tässä lyhyessä kaavassa kokonaan. Jotain positiivista sentään :)

  PL: Kiitos! Eiköhän tämä loppuaika mene vaikka päällään, vaikka turvottaakin. :)

  VastaaPoista
 8. Ollaan melko samassa vaiheessa pistoksissa menossa (tosin taidat olla päivän tai pari edellä), joten mukava lukea kohtalotoverin tuntemuksia. :) Täällä tosin mennään pitkällä kaavalla ja on koettu jarrulääkkeen ansiosta myös niitä kuuluisia kuumia aaltoja, joilta varmaan onneksi vältyt. Pistokset voivat kyllä joskus saada aikaan melkoista skitsoilua (näin kävi viime vuonna, toistaiseksi vältytty tänä vuonna *koputtaa puuta*), mutta onneksi nämä jutut on aina niin yksilöllisiä, joten voi hyvinkin olla että vältyt myös siltä. :)

  Kovasti tsemppiä jatkoon!!

  VastaaPoista
 9. Helmikäs: kiitos, ja tsemppiä myös sinulle kohtalotoveri! Kävin kurkkaamassa blogiasi ja tutustun varmasti ajan kanssa paremmin. On aina kiva kuulla samassa tilanteessa olevan kokemuksia niinkuin sanoitkin :) Toivottavasti meillä molemmilla on oikein tuottoisat hoidot...

  VastaaPoista