lauantai 5. maaliskuuta 2011

Temppuileva kroppani & osa-aikakuukautiset

Ei tämä kuukautisten alkaminenkaan kovin helpoksi osoittautunut. Ne lähtivät eilen hyvin nihkeästi käyntiin ja oletin, että tämä kakkospäivä etenee vähän "vauhdikkaammin" ja vuoto runsastuu kuten yleensä. Mitä vielä.

Tänään on ollut niin satunnaista tiputtelua, että alan jo huolestua. Mikä ihme onkaan oikeasti tällä menolla 1. kiertopäivä!?

Kävin ostamassa apteekista kalliit IVF-lääkkeet ja tuolla ne nyt kaapissa odottavat, kun en uskalla alkaa pistää. Tein kaiken varalta toisenkin raskaustestin ja vahvaa negatiivista näyttää kuten se ensimmäinenkin. Raskaana en siis ole, mutta kuukautiset eivät vaan kunnolla ala!

Nyt olen huolissani kun ohjeen mukaan lääkitys pitäisi aloittaa toisena kiertopäivänä mutta ei tämä oikein siltä tunnu ja vaarana on, että koko homma menee pipariksi. Minulla ei ikinä kuuna päivänä ole ollut tällaista tiputtelua. Onko teillä kokemuksia siitä, että esim. Clomifenin ansiosta kuukautiset niukkenisivat yhtäkkiä tällä tavalla?

Klinikallekaan en voi soittaa, kun siellä ei ole lauantaina ketään töissä :(

11 kommenttia:

 1. Mulla on normisti 1-2 tiputtelupäivää ennen kuin padot aukeaa, yleensä vain yksi. Ja kaikki merkit sitä ennen, että alkaa.

  Molempien inssien jälkeen oli ihan erilaiset menkat.(Tehtiin luomukiertoon eli en osaa sanoa lääkityksen vaikutuksesta.) Tiputtelua (tuhrua) useana päivänä ennen kunnon vuotoa, tai oikeammin tuli ensin ns. normaalin verran ja sitten vasta joskus parin päivän päästä aukes ne padot. Mulla on siis todella runsas vuoto, että on helppo sanoa millon se alkaa.

  No mieti siinä sitten mikä on kp 1... Mä kuitenkin päätin että ne menkat siihen kiertoon alko jo kun oli "vähän enemmäin kuin pelkkää tuhrua" . On vaan pakko päättää että mikä se kp 1 on ja mennä sen mukaan. Inssin jälkeen meni siis niin että n kp 24-27 tiputtelua, kp 28 vähän enempi ja sit kp 1 vähän enempi ja vasta kp 2 kunnolla.

  Mahtaako se olla niin kauheen tarkkaa, koska sen piikin pistää? Eli meneekö oikeesti pieleen jos ei ole ihan varma tuosta kp2:sta? Kun jostain olen ymmärtäny, että jos vuoto alkaa illalla klo 18 jälkeen, lasku alkaa vasta seuraavasta päivästä... että tiiä siinä sitten.

  Enhän mä (vielä) tiedä tuosta IVF-lääkityksestäkään juuri mitään. Kunhan tässä höpöttelen.

  Tsemppiä pähkäilyyn ja aloitukseen!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, kohtalotoveri! :) Kiitti pitkästä vastauksesta, tuosta oli hurjasti apua. Pähkäilen täällä juuri sen asian kanssa, että onko se oikeasti tarkkaa vai ei jos itse päättää mikä on kp1 ja mikä kp2, ja pistää vaan sen mukaan. Toisaalta muistan lääkärin varmistelleen, että onhan minulla jo toisena kiertopäivänä ihan kunnon vuoto ja vastasin että kyllä, aina.

  Ehkä siis tuon perusteella päätän, että piikitän vasta sitten kun menkat ihan kunnon oikeasti alkaa. :)

  P.S. On se kumma, että kierto voi noin vaihdella. Kyllä taas pientä ihmistä kiusataan..

  VastaaPoista
 3. Kyllä nyt kuulostaa tosi inhottavan hankalalta ja sinulle tehdään nyt ihan turhaan ylimääräistä kiusaa. =/

  Mutta jos siinä tosiaan menis sen ohjeen mukaan, että jos illalla klo 18. jälkeen/yöllä alkaa niin seuraava pvä on kp 01 vaikka tiputtelulla alkaisikin?

  VastaaPoista
 4. Thanks Pingu :) Tarkoititko, että tiputtelupäivätkin lasketaan mukaan jos vuoto on alkanut ennen klo 18?

  VastaaPoista
 5. Täällä yksi IVF:llä esikoisensa saanut, piti laittaa kommenttia kun olen jonkin aikaa matkaasi seurannut. Mullakin ekassa inssissä alkoi vuoto enne testipäivää, ja kas vain, silti testipäivänä tulikin plussa! Se raskaus ei tosin kestänyt, mutta kuitenkin. Eli kannattaa rauhassa katsoa kierto loppuun asti, ettei mene kalliit lääkkeet hukkaan. Sullahan oli oireiden perusteella ovis silloin 24.2., eli nyt vasta DPO 9? vai laskinko oikein? Voisko kuitenkin olla kiinnittymisvuotoa, jos on niukkaa? Ettei vaan kävis niin että tuliskin plussa ja olis alkanut piikittää iVF:ää varten... Meidän klinikalla pidetään sen takia aina välikierto ennen IVF:ää, muutenkin että kroppa on ns "normitilassa" ennen rankkoja hormonihoitoja.
  Tsemppiä, soita ihmeessä maanantaina klinikalle!

  VastaaPoista
 6. Felicitas-klinikalta löytyi tällainen info kierron alkamisesta:

  "Kuukautiskierto lasketaan alkavaksi siitä päivästä, kun vuoto kunnolla alkaa. Pientä tiputteluvuotoa ei vielä lasketa uuden kierron aluksi. Jos vuoto alkaa yöllä tai illalla kello 18 jälkeen, kuukautiskierron ensimmäiseksi päiväksi lasketaan seuraava päivä."

  VastaaPoista
 7. Pahoittelut menkoista :(

  Oletko ottanut buranaa tms ekana päivänä? Sehän monesti siirtää itse vuotoa päivällä tai kahdella, jos sitä ottaa ennenkuin vuoto alkaa. Mulla se tekee sen joka kerta ja manaan kunnei vuoda kunnolla. Toivottavasti IVF tärppää ensimmäisestä. Peukut pystyssä!

  VastaaPoista
 8. Miilu: kiitos, ja kiva kun tulit kommentoimaan :) Itse asiassa Pregnylillä ovis aikaansaatiin silloin 22.2. jolloin inssi tehtiin joten nyt ollaan pikkuisen pidemmällä. Ihmettelen kyllä jos olisi plussa kun olen tehnyt jo 2 testiä!? Ja toisaalta ihmettelen myös sitä olisiko kroppa mennyt niin pahasti sekaisin kun nyt ei kuitenkaan pumpattu mitenkään erikoisen paljoa hormonia. Oli vain se Clomi jota olen jo yhdessä kierrossa syönyt + se Pregnyl-piikki, liekö noista sitten olisi tullut niin äkäiset yhteisvaikutukset että vaikuttaa ihan menkkoihin asti....

  En taida tosiaan uskaltaa ottaa riskiä ja piikittää ennenkuin vuoto ihan aikuisten oikeasti alkaa, sillä vieläkin tiputtelee. Pitänee vielä odotella!

  Pingu & Harriet: kai se on uskottava ettei nämä vielä ole kuukautiset..:) Silti tosi outoa kun tällaista ei ole koskaan aiemmin ollut!

  Tiltu: thanks. En ole ottanut yhtään buranaa, joten siitäkään ei löydy selitystä :/ Kerrassaan outo tilanne. Kiitti tsempityksistä! :)

  VastaaPoista
 9. Miekin vähän mietin ettei kuitenkin ois plussa tulossa kun on noin outo vuoto? Mie sain testiin plussan vasta 17 päivää ovulaation jälkeen, sitä ennen tuli 15. ja 16. päivä niin haalea haamu, ettei sitä ees huomannu kunnolla (ja sekin vasta reilusti testissä mainitun ajan jälkeen, jolloin siis ei ees "sais" sitä testiä enää kattoa :D), joten sitä aikasemmin en ois varmaan saanu minkäänlaista viivaa...

  Tsemppiä kuitenkin valtavasti, oli tilanne nyt mikä hyvänsä! :)

  VastaaPoista
 10. Pnda: luulisi kuitenkin, että plussa näkyisi testissä jo nyt. Vaikka eipä siitä koskaan tiedä! Kroppa tuntuu välillä toimivan aika mystisillä tavoilla ;) Ei auta kuin odotella, mutta kiitos siis joka tapauksessa tsempityksistä!

  VastaaPoista