tiistai 1. maaliskuuta 2011

Oireiden kyttäilyä

En ole oikein voinut estää itseäni kyttäämästä kropan toimintaa, ja joka päivä olenkin pistänyt merkille erilaisia mahavihlaisuja ja muita vastaavia oireita. Mahdollisuuksien mukaan olen koittanut laittaa niitä mielikuvituksen piikkiin, mutta tänään piti ruveta raportoimaan.

Kolme tuoretta oiretta:
- eilen illalla vihlovaa mahakipua oikealla puolella, melkein nivusten tuntumassa ja aamulla kipu oli siirtynyt vasemmalle, mutta loppui heti kun nousin ylös
- tänään olen huomannut, että pissa on selvästi tummempaa (serkullani tämä on osoittautunut kerta kerran jälkeen selväksi raskausoireeksi!) vaikka olen juonut ihan normaalisti
- tänään suussa on ollut koko päivän metallin maku....

Hui, uskaltaisikohan tässä alkaa toivoa...?

20 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Tuo metallin maku suussa on sellainen että luulisi ettei siitä voi erehtyä? Ei kai sitä voi kuvitella. Jospa jotakin tapahtuu! Laskinkos oikein että inssistä on 8 päivää! (siis KAHDEKSAN, miten tää on mahdollista) --> piti poistaa tuo äskeinen, olin laskenut vähän väärin:)

  VastaaPoista
 3. No niin sitä luulisi, mutta voikohan se todella tulla niin pian?? Inssi tehtiin viime viikon tiistaina eli siitä on nyt tasan viikko...

  Tai sitten kuvittelen kaiken hätäpäissäni :)

  VastaaPoista
 4. Uiuiuiiiii!!! Jännät paikat! Ei tota metallinmakua ainakaan tosiaan voi kuvitella. Kriittisesti siihen kannattaa suhtautua, mutta TODELLA hyvä merkki positiivisesta tulevaisuudesta :)

  VastaaPoista
 5. Ui miten jännääää! Samaa meinasin kommentoida kun edelliset että toi metallinmaku suussa on aika selvä merkki :p Siihen lisäks noi niin aika positiivinen merkki! Toivotaan parasta :>

  VastaaPoista
 6. Voihan sitä oireita tulla vaikka minkälaisia ilman oikeaa raskautta... http://yle.fi/akuutti/laakariarkisto/valeraskaus.htm

  No joo, mutta hyvältä kuulostaisi silti.. eli jännät paikat todellakin!

  VastaaPoista
 7. Nyt kun tätä asiaa oikein rupesin pohtimaan ja ehdin käydä tässä välissä lukemassa hieman keskustelupalstoja, lisäisin listalle vielä nämä oireet:
  - hiusten yhtäkkinen voimakas rasvoittuminen
  - lisääntynyt valkovuoto
  - vatsa "käymistilassa"

  Harriet: Nyt pitäisi vaan jaksaa pysyä nahoissani :)

  Lumia: kiitti, nyt alkaa omakin olo muuttua melkoisen jännäksi! :)

  Anonyymi: Oikeassa olet, ja oikein erikseen kuulostelemalla saa vähän väkisin väännettyäkin niitä oireita. Toivottavasti kuitenkaan ei...

  VastaaPoista
 8. Oi oi miten jännää!! :)) Mie kyttäsin tota metallinmakua, mut mulle ei sitä koskaan tullu vaikka raskaana olinkin, joten en usko että sitä ainakaan voi kuvitella :) Mulla oli ekana oireena kans pienet kivut ja outo paksu tunne mahassa, ja yleinen olo vaan oli niin erilainen et arvasin että jotain on tekeillä.

  Pidän täällä kovasti peukkuja, hyvältä kyllä kuulostaa! :))

  VastaaPoista
 9. Mullekaan ei tullut metallinmakua (paitsi niissä negakierroissa), mutta tuo pissan väri on tosi tyypillinen (-> jatkuu koko raskauden) ja kivut kuulostavat todella lupaavilta... Jännitys tiivistyy!

  VastaaPoista
 10. Toivotaan että olis sitä itseään :)

  VastaaPoista
 11. Mä niin toivon Verona kaikesta sydämestäni, että nyt olisi teille plussan paikka!! *MEGAhalituksia!!*

  VastaaPoista
 12. Verona, mukavia unia sulla :) Jos nyt molemmat pian plussataan, niin voin vannoa, että alan ehdottelemaan kasvotusten tapaamista!! Peukut pystyssä, koska pääset testaamaan?

  VastaaPoista
 13. Oi oi täällä peukut pystyssä tsemppailen!

  VastaaPoista
 14. Voi, kuullostaa todella hyvältä noi oireet! Itselläni alkoi "mahanippailut" jo viikon kuluttua "tärppäyksestä". Valkovuoto myös alkoi runsastumaan reilun viikon päästä tärppäyksestä(jopa terkkari papa-kokeen yhteydessä siitä mainitsi, luuli kyllä sen johtuvan lähestyvistä menkoista)... =) Samoin pissan väri tummui selvästi, en kyllä muista missä vaiheessa, mutta ennen plussausta kuitenkin.
  Rintojen aristus vähän ennen plussausta oli se viimeisin oire, josta aloin jo epäilemään, että joskohan... =)
  Metallin makua en bongannut, vaikka sitä odottelin ja "kuulostelin", joten tuskin sinä sitä kuvitteletkaan.
  Oikein paljon tsemppiä ja jännätään plussan ilmestymistä testiin! =)

  VastaaPoista
 15. Itselläni oireet alkoivat vasta vähän ennen plussaa, tyyliin menkkojen olisi pitänyt alkaa perjantaina niin oireet alkoivat keskiviikkona. Siihen asti ei ollut mitään erikoista. Sen jälkeen sitten sitäkin kovemmat.

  Rinnat oli ihan megakipeet ja turvonneet (ei meinannun sopia rintsikoihin) ja nännipihat tummui, valkovuoto jäi pois, mutta raskauden edetessä sitten muuttui runsaaksi. Vatsaan sattui niin, että heräsin yöllä. Sitten minua vaivasi ihan tajuton jano. Yölläkin piti herätä juomaan useaan otteeseen. Luulinkin aluksi, että mulla on puhjennut diabetes.

  Vähän plussauksen jälkeen kaikk noi em. oireet sitten katos, about viikossa. Sitten joskus raskausviikolla 6 (tai 7) alkoi pahoinvointi. Metallinmakua ei koskaan ollut suussa, mutta kahvinjuonnin jouduin lopettamaan, koska se maistui p**lle. Tosin siinä pahoinvointiaallokossa ei mikään maistunut.

  Oireita ei kannata kytätä ihan hirveästi, koska se tekee vain vainoharhaiseksi. Paras tapa varmistaa plussa, on tehdä testi, 14 vrk:n kuluttua ovulaatiosta. Silloin ei tule omituisia haamuja kummittelemaan tms.

  Tytteli

  VastaaPoista
 16. Toivottavasti kroppasi ei ole mikään kiusanhenki, vaan nyt olisi kyse plussasta! Ainakin oireet kyllä kuulostaa hyvältä sitä ajatellen.. :)

  VastaaPoista
 17. Pnda & Pepe: tänään ei ole ollutkaan metallinmakua suussa...toisaalta olen syönyt vähän väliä niin ei ole mitään makuja ehtinyt sillä välin suuhun kehittyäkään :P

  Pumpulia, PIngu & S: kiitos :)

  Harriet: hih! Olen vannonut, etten enää testaile turhaa kun siitä saa vain pahan mielen. Aion siis odotella ainakin viikon ihan rauhassa niitä menkkoja, ja jos niitä ei siihen mennessä kuulu, mietin uusiksi mitä teen. Jos menkat kuitenkin alkavat, lääkärin ohje on tehdä vielä päälle varulta 1 testi koska IVF-lääkitystä ei saa missään nimessä ottaa jos saattaa olla raskaana. Pitää siis odotella!

  Sissi: kiitos :) Kuinka voimakkaita ne sinun mahanippailut olivat?

  Tytteli: sinullahan on ollut voimakkaita oireita, ainakin niistä on hyvin voinut päätellä mistä on kyse :) Minä yritän nyt parhaani mukaan sulkea nämä oireiden seurailut mielestä pois, koska vielä pitää kuitenkin jaksaa odottaa ainakin viikko ja se on pitkä aika olla kytiksellä!

  VastaaPoista
 18. Miraana: sanos muuta! Jos se nyt huijaa niin kyllä on melkoisen huono huumorintaju..;)

  VastaaPoista
 19. Veronalle vastaus kysymykseen: Ne alkoi sellaisella samanlaisella mahanippailulla, kuin mulla on yleensä menkkoja ennen. Paheni plussauksen lähellä viiltäviksi kivuiksi ja olivat yhdessä vaiheessa heti plussauksen jälkeen niin pahoja, että olin jo varma keskenmenosta! Vieläkin niitä silloin tällöin esiintyy(vko 14), mutta ovat ilmeisesti niitä kohdun kasvukipuja.

  VastaaPoista
 20. Sissi: kiitos kun palasit vielä vastaamaan :) Olen miettinyt kun minulla on ollut tosi monia erilaisia mahanippailuja että ovatko ne nyt raskaudesta johtuvia, vai pitäisikö minullakin olla ihan kunnon jomotusta kuten monelta olen kuullut. Taitaa olla parasta vaan odotella...pianhan se selviää kuitenkin!

  VastaaPoista