maanantai 21. maaliskuuta 2011

Punktio onnellisesti takana

Punktio on vihdoin ohi ja pääsimme juuri kotiin. Mies ei saanut jännitykseltään viime yönä nukuttua, minä sen sijaan koisasin kuin tukki.

En antanut jännitykselle valtaa joten en kokenut prosessia kovin vaikeaksi. Etukäteislupauksen mukaisesti lääkkeitä sai reilusti ja jo ennen punktiota napattu Diapam sai hyvän aamukännin aikaiseksi. Itse operaation aikana säännösteltiin sitten suonensisäistä, mutta toimenpiteen aikana en katsonut sinne päinkään joten en yhtään tiedä paljonko sitä meni.

Keskityin lähinnä hengittelyyn ja itseni rentouttamiseen, joten ehkä osittain myös siitä syystä kipukokemus ei ollut paha ja jännitys ei saanut minusta yliotetta. Munarakkuloita ei ollut kovin paljoa, muistaakseni sieltä imuroitiin noin 7 kappaletta ja heti loppuvaiheessa laboratorion puolelta huikattiin, että niiden sisuksista löytyi 5 munasolua.

Ennen kotiinlähtöä kävimme vielä erikseen tiedustelemassa miehen simppanäytteen laatua, ja siellä koimme melkoisen pettymyksen:

Ennen pesua Pesun jälkeen
A-luokka: 1 % 4%
B-luokka: 30% 40%

Tämä tarkoitti sitten sitä, että näytteenlaatu ei riittänyt IVF:ään vaan heidän piti tehdä ICSI eli mikroinjektio! Erityisesti miehelle tämä oli vaikea paikka....

Nyt menen ottamaan tirsat vaikka olenkin selvinnyt lääkepöhnästä kohtuullisen hyvin, mutta lepo tekee moisen ronkkimisen jälkeen aina hyvää. Pitäkää peukkuja, että niistä viidestä sissistä hedelmöittyisi mahdollisimman moni! :)

13 kommenttia:

 1. Peukkuja!
  Kokemuksesi kuulosti varsin ok:ta - hienoa!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut hyvin menneestä punktiosta. Hyviä toipumisia sinulle ja tsemppiä pikku-sisseille, jotta jakaantuvat oikein mallikkaasti!

  VastaaPoista
 3. Voi nyt onkin jännittävät ajat käsillä! Tsemppiä kovasti! Toivotaan mallikasta jakaantumista ja varmuuden vuoksi pakkaseenkin tavaraa. :)

  VastaaPoista
 4. Peukkuja täältäkin! Voin vaan kuvitella kuinka paha paikka miehelle on kuulla tuollaisia tuloksia.

  VastaaPoista
 5. Hienoa, kun meni noin hyvin! Nyt kovasti onnea matkaan :-)

  VastaaPoista
 6. Mietin samaa, kuin Harriet. Miehelle varmasti rankka paikka jo sen lisäksi, että joutuu katsomaan "vierestä", kun vaimoa tökitään ja piikitellään. Hirmusti jaksamisia molemmille!! Toivottavasti tällä saadaan aikaan se niin kovin odotettu lopputulos. <3

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille peukutteluista! Ne varmaan auttoivat kun kaikki 5 tyyppiä olivat hedelmöityneet :) Toivottavasti niistä on apua myös jakaantumiseen...sitä toivoessa!

  VastaaPoista