keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

RV37+1: H-hetki lähenee...enää 2 päivää!

Uskomatonta, piinaviikkoni on vihdoin edennyt siihen pisteeseen, että kahden päivän päästä tähän aikaan sylissäni pitäisi olla ihkaelävä vauva! Kun oikein mietin asiaa, se tuntuu kuin joltain vitsiltä. Silti huomaan, että mielessäni jatkuva jossittelu "JOS vauva tulee" on muuttunut hiljalleen osittain lauseeksi "KUN vauva tulee". Tuon huomatessani soimaan itseäni aina hiukan, sillä järjenvastaisesti miellän, että mitä suurempana pidän vauvan menehtymisen mahdollisuutta, sitä suurempi todennäköisyys on että hän jää henkiin. Eli en saa pitää vauvan tuloa varmana, etten vain nuolaise ennen kuin tipahtaa. Kuitenkin, jäljellä on enää nuo vaivaiset pari päivää ja alkaa tuntua todennäköisemmältä, että sellaisen ajan saattaisikin jopa pysyä hengissä!

Äsken kävin äitipolilla vihoviimeisellä käynnillä. Siellä otettiin käyrää, mikä todellakin osoitti että pikku Taikalla on kaikki toistaiseksi hyvin. Liikkuminen oli niin villiä, että laite herjasi vähän väliä kun typy pakeni anturin alta ja käyrän ottamista piti jatkaa. Lisäksi viime viikkoisen käynnin jälkeen lääkäri soitti minulle perään, että he olivatkin tulleet siellä kollegojen kanssa toisiin ajatuksiin, että minulle olisi sittenkin hyvä pistää kertaalleen vauvan keuhkoja kypsyttävä kortisonipistos. Jossain Keski-Euroopassa kuulemma saatetaan laittaa tuo piikki jopa säännönmukaisesti kaikille ennen laskettua aikaa syntyville vauvoille, eikä siitä pitäisi olla haittaa. Minulle tuo tietysti sopi, sillä olen valmis kaikkeen mikä auttaa kohentamaan vauvan vointia syntymän jälkeen.

Äitipolilla katsottiin omasta pyynnöstäni pitkästä aikaa paino (jostain syystä kukaan ei oikein tunnu kiinnostuvan siitä vaikka minulla on turvotusta) ja punnituksen jälkeen kokonaisnousuksi tässä raskaudessa ilmeni +17 kg. Aika reipasta, mutta senhän jo tiesinkin.

Ajatus sektiosta jännittää edelleen, mutta olen löytänyt siitä yhden, ison hyvän puolen: tiedän täsmälleen mihin päivään ja mihin kellonaikaan asti tätä jännittämistä pitää vielä jatkaa. Käynnistetyssä alatiesynnytyksessä olisin todennäköisesti joutunut odottelemaan useita päiviä, ennenkuin mitään olisi tapahtunut. Lisäksi piinapäivät eivät ole enää niin piinallisia osaksi sen ansiosta, että minulla on niin kova kiire! Tällaista olen puuhannut viime päivinä:


Eli täällä on pyykätty useita koneellisia pienen pientä vauvanpyykkiä, silitetty ja viikattu niitä kaappiin. Myös kaikkea muuta valmisteltavaa on aivan yllin kyllin, ja nyt rupeaakin hieman harmittamaan, että miksi jätin kaiken niin viime tippaan...Sairaalakassikin on täysin pakkaamatta. Tässä se aika siis kuluu ja toivottavasti pian saan todeta, että nämä päivät menivätkin vilauksessa :)

23 kommenttia:

 1. Kuulostat varovaisen onnelliselta, ihanaa 💞 Tsemppiä loppuodotukselle, nämä viimeiset päivät ovat pahimpia! Itselläni on rv 38+4, la 9.4. eli perästä tullaan 😊

  VastaaPoista
 2. Huiii, nyt jännittää jo minuakin. Ihanaa, ettet enää joudu odottelemaan paria päivää pidempään. Tsemppiä koitokseen ja ihania nuuhkutteluhetkiä vastasyntyneen kanssa!

  VastaaPoista
 3. Ihana kuulla että ajatukset on muuttuneet positiivisiksi ♥ Terve tyttö sieltä vielä tulee! :)

  VastaaPoista
 4. Älä yhtään harmittele sektiota, se on moninkertaisesti turvallisempi tapa syntyä kuin käynnistetty synnytys :)
  Ihanaa, kohta teidän perheessä on pikkusisko! Nauti mahasta viimeiset tunnit!

  VastaaPoista
 5. Voi että, miten ihanaa! Ei voi muuta sanoa kuin, että olen niin onnellinen puolestasi!

  VastaaPoista
 6. Meillä molemmilla alkaa uusi elämänvaihe perjantaina. :) -Pingu

  VastaaPoista
 7. Suunnitellut sektiot sujuvat yleensä tosi hyvin, eikä leikkaus kauaa kestä. Minulla ainakin on tosi hyvät kokemukset sektiosta. Kaikkea hyvää odotuksen viimeisille päiville ja leikkaukseen, kohta hän on täällä ja sylissäsi, pieni Aprillityttö.

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä, kaikki menee hyvin, eikä tosissaan ole enää kauan kun h-hetki koittaa! :)

  VastaaPoista
 9. Ihanaa, että h-hetki on jo niin lähellä! :) Itselläni takana yksi sektio (kaksoset) ja se meni oikein hyvin. Leikkauksesta toivuin nopeasti ja kotiinkin pääsin ihan normaalin ensisynnyttäjän lailla. Tsempit!

  VastaaPoista
 10. Täällä ollaan täysillä hengessä mukana! <3

  VastaaPoista
 11. Tsemppiä! Aika menee kuin siivoilä kun on oikein mielekästä tekemistä. Ilman sairaalakassiakin pärjää :) Sektion hyvä puoli on todella se, että tiedät milloin tapahtuu (Itsellä 2 kiireellistä sektiota. Esikoinen perätilassa ja syntyi 3 päivää ennen suunniteltua sektiota ja kaksoset viikkoa ennen). Täällä hengessä mukana <3

  VastaaPoista
 12. Siunausta sinulle tähän loppuodotukseen! Täällä minä elän mukana jännityksessä ja olen onnellinen pienestä ihmeestäsi jonka ihan kohta saat syliisi <3 Tsemppiä nyt oikein urakalla sinne!

  VastaaPoista
 13. Aivan hirmuisesti onnea huomiseen! <3 Olen seurannut blogiasi puoli vuotta ja nyt ensimmäistä kertaa kommentoin. Blogisi on koskettavin, jonka tiedän. Olen elänyt vahvasti mukana viime kuukaudet ja käynyt päivittäin katsomassa blogiasi ja toivonut että kaikki sujuu teillä hyvin. Onneksi huomenna viimein pieni tuhiseva vauva on sylissänne ja turvallisesti tässä maailmassa. <3 Paljon voimia ja tsemppiä! -Karoliina

  VastaaPoista
 14. Oi miten huimaa!! Kun meille seuraavan kerran kirjoittelet, saattaa typy olla jo sylissä! Mikä pitkä tie sinulla on ollut kuljettavana, ja nyt olet tässä... :) :) :) Kaikkea hyvää teille!

  Anna

  VastaaPoista
 15. ❤❤❤ Ei mulla muuta. Huomenna!

  VastaaPoista
 16. Oi kuinka jännittävää, onnea ja menestystä rutkasti <3

  VastaaPoista
 17. Ihanaa, olet jo loppusuoralla! :)

  VastaaPoista
 18. Paljon onnea loppusuoralle! Ekaa kertaa kommentoin, vaikka blogiasi olen lukenut enkelipojan raskausajasta lähtien. Oma esikoinen syntyi samoihin aikoihin kuin enkelipoikanne, joten kohtalosi on todella koskettanut minua. Esikoiseni syntyi lopulta pitkän synnytyksen jälkeen sektiolla ja se ei olisi voinut paremmin mennä. Täälläkin siis vielä yksi hyvä kokemus sektiosta. Pidän teille hurjasti peukkuja.

  VastaaPoista
 19. Tän päivän synttärisankari toivottaa oikein paljon tsemppiä huomiseen! Matkasi seuraaminen on ollut todella jännittävää,joten voin vain arvuutella millaista olisi sinun tilallasi olla... Olet ollut ajatuksissa paljon ja toivon koko sydämestäni että teillä menee kaikki huomenna hyvin ja saat pienen terveen tyttösen syliisi!

  VastaaPoista
 20. Tsemppiä kovasti, täällä on peukut ja varpaat pystyssä <3
  -Anna

  VastaaPoista
 21. ♡♡♡ Tsemppiä huomiselle!! -Pingu

  VastaaPoista
 22. Voi miten täällä odotetaan jo UUTISIA<3

  VastaaPoista