perjantai 16. syyskuuta 2016

Pikku piraija - auts, se puree!

Meidän Taika-tyttönen on kasvatellut viime aikoina hampaita, ja sunnuntaina hän päätti kokeilla miltä liharavinto tuntuu suukalustossa. Olin tyytyväisenä imettämässä kunnes yhtäkkiä: "Hauk!". Voi itku, miten kipeää se tekee!! Eikä siinä vielä kaikki, vaan typy iski raivokkaasti hampailla kiinni lukemattomia kertoja tuonkin jälkeen. Sydän syrjälläni imetin ja pelkäsin seuraavaa kertaa. Yritin noudattaa Sintin kanssa hyväksi havaittuja oppeja, eli isoon ääneen karjahtamista ja imettämisen lopettamista välittömästi sen jälkeen kun vauva on purrut. Taika pirahti itkuun vain kerran, muina kertoina äidin elämöinti tuntui häntä vain huvittavan. Ja äidin epätoivo puolestaan kasvoi..!


Jostain kumman syystä tämä pureskelu kesti vain 2 päivää. Sen jälkeen ei ole purtu eikä näykitty. Kummallista, mutta mahtavaa! Aiemmin olin iloinnut siitä, että typy on oppinut aika hyvin imemään ilman rintakumia ja arat rinnanpääni jopa kestämään sitä. Suunnittelin, että ehkä voisin jopa lähiaikoina luopua rintakumista kokonaan, mutta nyt en taidakaan uskaltaa. Se toimii välissä pienenä iskunvaimentimena joten taidan sittenkin vielä jatkaa sen kanssa ;)

Toissapäivänä löysin jostain kaulakuopan ja olkapään tienoilta fritsun. Arvatkaapas kuka sen on tehnyt - kyllä, tuo samainen pikku piraijani! Tyttö iskee hampaat tai huulet kiinni ihan sinne mitä tarjolla on, ja alkaa lupsuttaa. Sormestakin hän puree niin että sattuu. Epäilen, että kolmas hammas tekee tuloaan mutta en ole vielä keksinyt minne.

Muutenkin likalla on ihan hirveä meno päällä. Eilen hän kääntyi eka kerran ympäri ja tänään uusista taidoista riemastuneena kääntyy koko ajan. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että nokoset isin ja äidin sängyllä ovat nyt loppu. Ei uskalla ottaa riskiä siitä, että muksu rullailisi itsensä sängyltä pois ja kopsahtaisi parkettiin.

Toinen paikka, missä Taika ei voi pidätellä itseään on imetyshetket rinnalla. Parhaimmillaan molemmat koivet sojottavat kohti ilmaa ja vähintään yksi käsi mätkii tissejä, itseään pepulle tai päähän jne jne. Multi-taskaaja jo pienestä pitäen. Tuo samainen husominen ja huitominen tietysti asettaa omat haasteensa nukahtamishetkiin, mutta mitäpä ei äidin karhusylikaappaus pelastaisi...!

Ja 5kk:n neuvolassa meillä oltiin 8,1kg ja 67 cm. Piikit tuikattiin, niistä nousi ikävä kuume ja huono olo. Nytkin nenä vähän vuotelee.

Hyvää viikonloppua! :)

6 kommenttia:

 1. Meilläkin pureminen kesti vain muutamia päiviä, kai se on joku vaihe, kokeillaan, hampaita kutittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kai se on yritettävä niitä hampaita hieroa siihen mitä tarjolla on, sattui se sitten olemaan äidin tissi tai ei :)

   Poista
 2. Meillä hampaita on jo neljä ja eka tuli vähän yli 5-kuisena. Siitä asti on purrut säännöllisen epäsäännöllisesti tissiä, kättä jne. Ja nipistelee käsivarttani kerrassaan tuskallisesti tissillä ollessaan. Käsivarret on sen takia mustelmilla. Ikää nyt 9,5 kk. Karjumiset ja imetyksen lopettaminen siihen paikkaan on kokeiltu, mutta ei auta. :(

  VastaaPoista
 3. Auts, kuulostaa tuskalliselta. Oletko kokeillut tuohon nipistelyyn imetyskorua? MInä tilasin itselleni vasta sellaisen, tosin käyttö on jäänyt aika vähäiseksi kun se oli mitaltaan aika pitkä. Siitä voisi olla tuohon apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla on imetyskoruja. Se on vaan se alapuolella oleva käsi, joka nipistelee käsivartta takapuolelta. Ilmeisesti löysää nahkaa on kiva ottaa sormien väliin ja puristaa. Argh! :(

   Poista
  2. Noilla jatkuvasti heiluvilla vauvan käsillä tuntuu olevan ihan oma elämänsä :D Ei auta kun kestää. Mullakin on tällä hetkellä mahtavia veriviiruja rintakehä täynnä (<-- oma vika kun oli jäänyt kynnet leikkaamatta).

   Poista