lauantai 11. tammikuuta 2014

RV 13+3: Tunnelmia keskiraskauteen siirryttäessä

Takana on vauhdikas työviikko johon kuului myös etukäteen pelätty työmatka, josta taisin kirjoitellakin. Olen nähtävästi harjaantunut raskauden peittelijä, sillä mielestäni se sujui suorastaan loistavasti enkä saanut osakseni ihmetteleviä katseita tai kyselyjä :) Olin suunnitellut työasut huolellisesti etukäteen ja niistä oli paljon apua. Lisäksi koska aikaa vietettiin paljon istuen, erilaiset kansiot ja vihot vatsan edessä auttoivat, samoin eteenpäin kumartuvat asennot joissa neuletakki peitti masunalun sivultapäin.

Alkoholiakin tarjottiin, ja otin kaikki lasilliset vastaan siemaillen niistä vain näennäisesti, eli nielaisemalla ainetta satunnaisesti korkeintaan pikkurillin pään verran. Vajaat lasit olikin sitten helppo "unohtaa" johonkin pöytään ohikävellessä.

Ihmeelliseltä tuntuu, että raskauden ensimmäinen kolmannes on nyt ohi ja eletään neljättätoista raskausviikkoa. Voin todellakin allekirjoittaa sen, että toisessa raskaudessa maha kasvaa paljon nopeammin, erityisesti iltaa kohden se näyttää todella kookkaalta päivän syömisten jälkeen! Katsotaan kauanko pystyn enää harjoittamaan tätä salailua, sillä jos tähän asti on ollut miettimistä sen kanssa, nyt homma alkaa muuttua suorastaan vaikeaksi.

Kadonneen sykkeen metsästys sai palkkionsa loppiaisena, ja ihanainen TsuhTsuhTsuh löytyi hyvin alhaalta parin minuutin skannailun jälkeen.

Ihanaa, enää noin 4 kk:tta töitä jäljellä ja sitten alkaa kesäloman siivittämänä äitiysloma! :)

6 kommenttia:

 1. Onpa kiva, että syke löytyi! :) Allekirjoitan kyllä tuon mahan esiin pullahtamisen, ihan eri tavalla näkyy iltaisin kuin ekassa raskaudessa. Mies jo veikkaili kaksosia mutta epäilen edellisen kerran venymisellä olevan jotain tekemistä asian kanssa. ;)

  VastaaPoista
 2. Toi on muuten totta, kukaan ei kiinnitä huomiota siihen, jos otat viiniä lasiin, mutta et juo. Siihen kyllä, jos jätät ottamatta. Muistan kuinka pikkujouluissa kävin välillä vajuttelemassa viiniä vessanpönttöön, mutta sitten en jaksanut enää sitäkään.

  VastaaPoista
 3. Voi mulla ei mene noin hyvin! Jo ekana työpäivänä multa kysyttiin useammin kuin kerran, että "koskas seuraava tulee?" ja yksi kysyi jopa niinkin suoraan, että "millon tuo kaveri on tulossa?"... Kaksi viikkoa olen ollut töissä ja joka päivä vähintään kerran saan kyselyitä ja katseita vatsan seudulle. Ensi viikko olisi pakko vielä pysyä kaapissa, koska nt-ultra on vasta torstaina ja mikä tärkeintä, pomo on lomalla ja haluan sille kertoa ekana. Haluaisin pitää asiaa salassa lähemmäs puolta väliä, mutta se ei taida tällä toisella kierroksella onnistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Argh, todella turhauttavaa tuollainen todella suorasukainen kysely...! Voi olla, että minulla menisi pasmat ihan sekaisin moisesta. Toivottavasti tilanne on töissä jo helpottanut.

   Poista
 4. Hei Verona,

  Olisiko sinulla sähköpostiosoitetta, josta voisin olla sinuun yhteydessä? Minulla olisi nimittäin yksi kysymys blogiin ja sen aiheeseen liittyen? Minut tavoittaa osoitteesta saara.karki(miukumauku)pp1.inet.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tuolta se osoite sivupalkista löytyy veronanblogi ( @ ) gmail.com :)

   Poista