perjantai 8. huhtikuuta 2016

Yllättäviä imetysongelmia: vertavuotavat rinnanpäät

Aiemmin ehdin jo mainita, että meidän typy on osoittautunut innokkaaksi imijäksi ja on osannut hienosti ruokailla jopa ilman rintakumia, mitä Sintti ei koskaan oppinut. Nyt näyttää siltä, että hän on vähän liiankin tehokas, nimittäin viime päivinä imetys on sattunut ihan järkyttävän paljon! Toissa yön imetyssessioiden jäljiltä huomasin, että rinnoista oli vuotanut verta ja sama jatkui aamulla. Sattui niin paljon, että piti potkia jaloilla ilmaa ja pidätellä kivun kiljahduksia :(

Eilen aamulla otin rintakumin käyttöön, mutta se taisi olla liian myöhäistä sillä aamun eka ruokinnan yhteydessä huomasin kuinka parin imaisun jälkeen kumi rupesi täyttymään verellä. Yök! Rinnanpäät olivat niin herkistyneet, että ne aukesivat välittömästi ja tietysti kipukin oli sen mukaista. Inhotti ajatus, että vauvaparka joutuu juomaan veristä maitoa joten lopetin imetyksen sillä kertaa siihen paikkaan. Luin epätoivoisena netistä imetysaiheisia keskusteluja ja etsin tietoa, miten nännit saisi nopeasti kuntoon, sillä pelotti että hyvin alkanut imetys tyssää tähän.

Tässä muillekin mahdollisesti samassa tilanteessa oleville äideille omat kokemukseni:

Vinkki 1)
Sairaalassa ohjeistettiin ottamaan minigrip-pussi ja leikkaamaan keskelle 2 euron kolikon kokoinen reikä. Pussin sisälle sideharsoa joka kastellaan lämpimällä vedellä ja painetaan rintoja vasten.
Toimiko? Ei minulla, sillä koin noilla pelaamisen hankalaksi ja sitäpaitsi joka imetyskerralla poistettu suojus ehti jäähtyä ja sideharsoa olisi mennyt loppumattomia kasoja. Sairaalassa tätä jo kokeilin jonkin aikaa, mutta en huomannut hyötyä.

Vinkki 2)
Melkein sama kuin kohdassa 1, mutta pussin ja harson sijasta käytetään liivinsuojusta, joka kastellaan lämpimään veteen ja vaihdetaan joka imetyksen jälkeen.
Toimiko? Ei oikein, sillä tämänkin kanssa rinnanpää ehti kuivua ja tarttua kiinni liivinsuojukseen eli irrottaminen tuntui kivuliaalta ja repi jälleen herkkää ihoa auki.

Vinkki 3)
Rinnoissa pidetään koko ajan maidonkerääjiä, jotka estävät rinnanpäätä tarttumasta mihinkään kiinni. Kupin sisälle muodostuu samalla hieman kostea ilmasto, joka auttaa nänniä pysymään pehmeänä. Kosteus varmistetaan vielä sivelemällä joka imetyksen jälkeen ensin tippa äidinmaitoa ja sitten kunnon kökkö Lansinohia ympäri rinnanpäätä.
Toimiko? Kyllä! Koko eilisen päivän rinnat olivat tällä kuurilla ja tuntui, että ne rupesivat paranemaan silmissä. Hieman vereslihalla ne edelleenkin olivat iltaa kohden, mutta sen verran paremmassa kunnossa, että uskaltauduin imettämään rintakumilla muutaman kerran. Lisäksi pumppasin rintapumpulla maitoa, sillä huomasin että se ei rääkkää rintaa ollenkaan vaan lypsää huomattavasti hellävaraisemmin kuin vauva. Noissa maidonkerääjissä hyvää oli myös se, että kävin niistä pitkin päivää kaatelemassa valumamaitoja pulloon ja niistä yhdistettynä pumpattuun maitoon sain vastikkeen lisäksi ujutettua joukkoon myös ihan mukavasti omaa maitoani.

Eilinen päivä oli siis suurimmalta osalta taukoa varsinaisen imetyksen kanssa, mikä huoletti siksi, ettei maidontuotanto vain rupeaisi kääntymään laskusuuntaiseksi. Ihmeellisesti tämä aihe menee tunteisiin ja olenkin vääntänyt itkua jo pari päivää pelätessäni, etten enää pystykään imettämään omaa lastani. Nyt alkaa jo tuntua paremmalta, kun huomaan että rinnanpäät alkavat hieman toipua ja olenkin nyt imettänyt normaalisti rintakumin kanssa. Huomaan silti, ettei maitoa tosiaankaan tule tarpeeksi vaan aika pian sen jälkeen Taika tahtoo vielä pullomaitoa. Yritän olla ruokintojen kanssa nyt tosi varovainen ettei herkkä iho ota jälleen takapakkia, vaan että pääsisin taas kasvattamaan tuotantoa Taikan tarpeiden mukaisesti.

Toinen pelkoni oli, että Taika ei enää halua rintaa jos hän tottuu päivässä, parissa helposti pullosta saatavaan maitoon, mutta on ollut lohdullista huomata että tyttö pitää tästä puuhasta yhtä paljon kuin minäkin. Mieskin on yrittänyt lohduttaa huomauttamalla kuinka tyytyväiseltä neiti rinnalla näyttää, mikä on ihan totta.

Toistaiseksi pidän taukoa makuullaan imettämisestä (mikä on lempiasentoni, nyyh!) sillä koen etten pysty siinä ohjaamaan rinnanpäätä vauvan suuhun tarpeeksi oikeaoppisesti. Kun hänellä on nälkä, hän hyökkää rinnan kimppuun kuin pieni haukanpoika ja imee erittäin voimallisesti. Epäilen, että imuotteessa täytyy olla jokin vika näiden vaurioiden takia ja aion kokeilla jatkossa erilaisia niksejä. Ihmettelen tätä kuitenkin siitä syystä, että sairaalassa pyysin kätilöitä monta kertaa tarkistamaan imuotteen ja aina he kommentoivat, että oikein on.

Montako päivää vastaavanlaisen ongelman paraneminen on lukijoilla ottanut?

43 kommenttia:

 1. lansinoh voide on maailman tehokkain aine- parantaa tosi nopsaan ja estää noi kun säännöllisesti laitat. ihan samojen ongelmien kanssa kun painoiskelin tuo oli ainoa mikä auttoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuohon kolmoskohtaan laitoinkin, että Lansinoh on ollut ahkerassa käytössä. Huippu tuote vaikkakin arvokasta ostaa!

   Poista
 2. Tuo yllä mainittu Lanoliini on todellakin auttaa! Rasvaa sillä joka mahdollisessa välissä, sitä ei tarvitse ees pyyhiä pois ennen imetystä. Toinen on Bepanthen, mutta sitä pitää pyyhiä pois ennen imetystä..
  Onko toinen puoli yhtään parempi, että imettäis siitä puolelta ja antais toisen levätä, vaikka pumppailis siitä enempiä?
  Ja erilaiset imetysasennot auttaa kanssa!
  T: Sofi ja tyttönen 7vko täysimetyksellä, joten tuttuja ongelmia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lansinohia on tosiaan käytetty nyt niin paljon, että pelkkä hajukin ällöttää! Toivottavasti siitä saisi kohta luopua.

   Vasen puoli oli vähän parempi, mutta tuntuu että nyt molemmat rinnanpäät ovat toipuneet aivan mahtavan nopeasti ja tänään olen imettänyt täyttä häkää kummastakin rinnasta, ihanaa! Uskalsin jopa kokeilla makuuasentoa, eikä se ainakaan vielä ole tehnyt mitään pahaa :)

   Poista
 3. Kuten aiemmatkin ovat maininneet, niin Lansinoh pelasti imetyksen molempien lapsien osalta. Aluksi (ja sitten tiheän imun kausissa) nännit olivat vereslihalla kun esikoisella imuote koko ajan kateissa+oli tosi laiska syömään, joten imetystä kesti tunteja. Kuopuksella taas imu oli niin valtava että olin ihan helisemässä. Mutta molempien kanssa lopulta onnistui, alussa välillä piti ottaa rintakumit avuksi mutta nekin jäi nopeasti pois.

  Tuo voide on muutenkin täydellistä kaikkeen, rohtuneisiin huuliin, lasten kuiviin poskiin, haavoihin yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lansinoh on tosi hyvä tuote, tosin huomasin että minulla se toimi vain noiden maidonkerääjien kanssa niin, ettei rinnanpäät tartu mihinkään. Ostin toissa-aamuna yhden tuubin ja nyt se on varmaan puoleksi tyhjä jo :)

   Poista
 4. Lansinoh auttoi mullakin. Mulla oli kans imetys tosi kivuliasta aluksi, rinnat meni rikki ja ne jälkisupistukset tuntui ihan synnytyskivuilta. Mutta ei siinä kauaa mennyt. Varmaan vauvan ollessa jo pariviikkonen rinnat oli jo tottuneet imetykseen ja iho ei mennyt enää rikki eikä imeminen sattunut. Voihan se olla että se imuote on huono mutta voi olla myös et on ihan normaalia alkuvaikeutta kun rintojen pitää taas tottua imetykseen. Mulla ei ollut edes mennyt kuin 3kk esikoisen imetyksen lopettamisesta kun vauva syntyi ja silti rinnat meni ihan rikki aluksi ja sattui. Toivotaan että pian helpottaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, voi olla että tämä on vain rintojen tottumisongelma. Siitähän minulla ei ole oikein kokemusta kun Sintti aikanaan söi alusta asti pelkästään rintakumilla ja se on siinä välissä melkoinen "iskunvaimentaja". Jos saisi nyt nuo rinnanpäät kunnolla paranemaan niin sitten voisi taas varovasti yrittää kokeilla ilman! :)

   Poista
 5. Onnittelut pienokaisen johdosta! Mulla oli sama ongelma alussa; pari päivää imetin vauva mahan päällä, niin se auttoi. Ja rasvasin joka imetyksen jälkeen niin runsaasti, ettei vain liivinsuojat tartu rinnanpäähän kiinni. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäys vielä; rintamaito on luonnollisesti antibakteerista. Sain ohjeen, että antaa ensin kuivahtaa rinnan pään imetyksen jälkeen. Sitten puristaa maitotipan (joka hoitaa ja suojaa ihoa) ja kun se on kuivunut, niin voi rasvata päälle.

   Poista
  2. Kiitos! Tuota maidon levitystä minäkin olen kokeillut ja kummasti tuntuu auttavan :)

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Mulla kävi nuoremman kanssa sama juttu ja kipu oli hirveetä! Ihmeen nopsaa se meni kuitenkin ohi ja rinnanpäät tottuivat, eikä ongelmia sitten ollut. Minulla toimi tuo maito ja lansinoh ja itsepäinen imetys. Jaksamista, kyllä se kohta helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Nyt näyttääkin jo helpottavan, onneksi rinnat paranevan oikeilla tropeilla nopeasti :)

   Poista
 8. Eihän vauvalla ole liian kireä kielijänne? Meillä oli kuopuksella tämä ongelma. Olin aivan ihmeissäni, että miten en saa neljännen lapsen imuotetta kuntoon...verta tuli minullakin. Kunnes jossain vaiheessa tajusin kielijänteen. Siinä vaiheessa se tosin oli jo venynyt sen verran että imetys onnistui ilman tuskaa. Pojan kielijänne leikattiin noin 3 vuotiaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon luin myös imetysohjeista, mutta mietin että mitenkähän se liian kireä kielijänne oikein tunnistetaan. Onneksi meillä oli äskettäin neuvolan käynti joten siellä kerrottiin, että Taikalla sellaista ei ole . Voi tosin kuulemma vielä muuttuakin joten sitä pitää seurailla.

   Poista
 9. Jos kaipaat tukea esim. tuohon maitomäärään nostamiseen, niin lämmin suositus Imetyksen tuki ry:n Facebook-ryhmälle. Siellä on asiansa osaavia imetystukiäitejä opastamassa kaikissa imetykseen liittyvissä pulmissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä minäkin suosittelen erittäin lämpinästi. Olen saanut sieltä apua samantyyliseen vaivaan. Verinen maito ymmärtääkseni ei ole vauvalle haitaksi, vaikka voi toki puklia sen ulos.

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä! En tiennytkään tuollaisen ryhmän olemassaolosta, tsekkaan sen ehdottomasti :)

   Poista
 10. Ensiksi, paljon onnea pienestä tytöstä!

  Mulla meni reilu kuukausi ennen kuin imetys alkoi tuntua siedettävältä ja sitten mukavalta. Verta ei kauheasti tullut, mutta nännit olivat ihan rikki ja oli työn ja tuskan takana pakottaa itseni pysymään paikallaan ku vauva haukkasi kiinni. Se sattui niin paljon, että itku tuli lähes joka kerta ja jos kivun aiheuttaja olisi ollut mikä tahansa muu kuin vauva, olisi se lentänyt kaaressa seinään.

  Pikkuhiljaa kipu alkoi kuitenkin hellittää kun läträsin lansinohia litratolkulla imetystä ennen ja jälkeen ja välissä.

  Mulle myös synnärillä sanottiin, että imuote on hyvä, ja vauva sai hyvin maitoa, mutta 3kk neuvolassa terkka sitten sanoi, että taitaa olla hiukan kireä kielijänne kuitenkin. Imetys kuitenkin sujuu nyt hyvin, vauva on hiukan vajaa 4kk.

  Kyllä se helpottaa, tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onneksi tämä on jo helpottanut! Lepopäivä imetyksestä ja tekstissä mainitsemani apukonstit paransivat rinnanpäät tosi nopeasti, ja nyt täällä taas imetellään täyttä häkää :)

   Poista
 11. Mulla ei ole rikkinäisistä nänneistä kokemusta (muutakuin siinä vaiheessa kun tyttö hampaillaan puraisi verille nännin), mutta makuulla imettäminen oli minunkin suosikkini. Vauvan pään asettaminen oikeaan asentoon oli aluksi hankalaa. Helpotusta siihen tuli kun laitoin vauvan pään alle harson jonka olin taitellut nelin kerroin (silleen että se oli neliön mallinen), sen jälkeen menin itse vauvan viereen niin että nänni oli vauvan nenän kohdalla ja pienesti harsosta vetämällä sain käännettyä vauvan päätä sopivasti ylöspäin niin että suu tuli nännin kohdalle ja pää meni silleen hitusen takakenoon. Hankala selittää mutta jos jotenkin tästä ymmärtäisi miten sain hyvän imuotteen laitettua makuuasennossa. Tsemppiä imetykseen, toivottavasti hyvä imuasento löytyy jälleen :) -Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tuhannen taalan arvoinen vinkki - kiitos! Makuultaan on tosiaan hankala säätää päätä, mutta noinhan se onnistuu :)

   Poista
 12. Lansinoh auttoi minullakin, kun ensimmäisinä päivinä meni rinnanpäät rikki ja imetys sattui hirveästi. Suosituksesta kokeilin lansinohia ja se auttoikin nopeasti!

  VastaaPoista
 13. Onnittelut pienokaisesta! Voit tehdä itsellesi nännidonitsit leikkaamalla nipusta liivinsuojia keskustan pois ja pyörittämällä ympärille sideharsoa. Näin voit pitää imetysliivejä niin että kangas ei hankaa nännien päätä. Imuotteessa on tärkeää että vauva on tarpeeksi lähellä sinua. Pumppaa säännöllisesti, pidä vauvaa paljon ihokontaktissa. Ole neuvolaan yhteydessä tai Imetyksen Tuki rystä saat myös varmasti apua. Kovasti tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nännidonitsit :D Kuulostaa niin hauskalta, että tuota voisi vaikka kokeilla! Kiitos vinkeistä, onneksi ongelma on alkanut helpottaa hiljalleen.

   Poista
 14. Minäkin suosittelen lämpimästi liittymistä fb:n imetyksen tuki ry:n ryhmään. Siellä voi tehdä tukipyynnön, jolloin saa kokonaisvaltaista ja asiantuntevaa ohjausta asiantuntevilta imetystukiäideiltä!

  Monilla kipeään imuotteeseen on tuonut helpotusta ns. takanoja imetysasento. Googlesta löytyy kuvia hakemalla "biological nurturing". Ja vauvaa kannattaa pitää vaikka vaippasillaan ihokontaktissa. Se edistää vauvan hakeutumista rinnalle vaistojensa ohjaamana ja voi auttaa myös oikean imuotteen löytymisessä. Jotta maitomääräsi ei lähtisi laskuun, niin sinun kannattaa pumpata rintoja ihan niin paljon kuin vain jaksat. Maidontuotanto kuitenkin perustuu kysynnän ja tarjonnan lakiin ja maitoa muodostuu sitä enemmän mitä enemmän sitä rinnoista poistuu. Kannattaa myös tutustua tahdistettuun pulloruokintaan (http://rinnalla.vuodatus.net/lue/2015/02/vauvan-tahtiin) sillä se vähentää riskiä siitä että vauva alkaisi suosia pulloa.

  Myös minulla oli todella kivulias imetyksen alkutaival. Meillä oli sammasta, kireää kielijännettä ja huonoa imuotetta. Vaikeuksista kuitenkin selvittiin ja nyt imetys on helppoa ja ihanaa, vauva 7,5kk :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos noista vinkeistä! Olen pumpannut aika vähän, koska vauva syö tasaiseen tahtiin molemmista rinnoista, joten tuntuu että aikaa ei "jää" pumppaamiseen. Olen kuitenkin saanut talteen aika kivasti omaa maitoa noiden maidonkerääjien avulla. Sieltä kun kippailee varsinkin imetyksen jälkeen valumamaidot pulloon, saa helposti 10ml kerralla. Äsken saatiin neuvolasta ohjeeksi antaa joka toisen ruokkimiskerran jälkeen pullosta 40 ml ja noin 2 sellaista pullollista olen saanut annettua päivässä noista kerätyistä maidoista :)

   Poista
 15. Tarjoa vauvalle rintaa niin, että hänen nenänsä ja nänni ovat kohdakkain imetyksen alkaessa (vauva saa käännettyä päätä taaksepäin ja otettua tarpeeksi ison otteen). Pidä vauvaa myös lähellä rintaa, posket kiinni rinnassa. Jos painat sormella rinnan päältä varmistaaksesi vauvan hapen saannin, ole varovainen, ettet paina liikaa ja samalla tule vetäneeksi rinta kauemmas vauvasta. Kapea imuote voi tehdä sen, että rinnanpää hankaa vauvan kovaan kitalakeen. Tsemppiä! Ja liity ihmeessä imetyksen tuen fb ryhmään, sieltä saa ihan vain seurailemallakin hyviä vinkkejä :)

  VastaaPoista
 16. Hei, minun on annettava myös vinkini, sillä tämä pelasti minun rintani ja imetyksen jatkumisen. Meidän kakkosneiti oli myös äärimmäisen innokas tissillä ja sai tissini rikki niin, että veri valui.Tämä tapahtui kun maito alkoi nousemaan rintoihin. Koetin rintakumit ja kaikki keinot mitä tiesin. Lopulta kävin neuvolamme "perheneuvojalla" joka auttaa esim imetyspulmien kanssa, antaa vyöhykehierontaa ja akupunktiota vauvoille ja raskaana oleville, neuvoo ruoka-aine ongelmien kanssa ja ym.ym. Hänen kanssaan kävimme imetystä läpi eikä moitittavaa otteissa ollut. Hän neuvoi, että laitan aina imetyksen jälkeen sitruunaa rintojenpäihin haavaumiin, niin kauan kunnes haavat olisivat ummessa. Muistan, kun katsoin häntä ja kysyin, että ootko ihan tosissas, haavoihin sitruunaa :)!!! Annoin asian olla, mutta seuraavana päivänä rinnat olivat niiiiiin kipeät ja vuotavat, joten päätin että ei ne ainakaan pahemmaksi voi tulla. Ostin kaupasta simmoisen keltaisen sitruunan mallisen muovisenpullon, josta oli kätevä ruiskuttaa rinnan päähän. Uskomatonta, mutta totta, rinnan päät muuttuivat heti vaaleimmiksi ja haavat vaalenivat ja seuraavassa imetyksessä ne eivät vuotaneet enään, vaikka olivatkin arat. Joka imetyksen jälkeen ruiskutin sitruunaa ja parin päivän päästä rupesi helpottamaan. Täytyy vain muistaa pestä rinnanpää joka kerta ennen syöttöä, ettei vauva ala kieltäytymään tissistä. Yöksi laitin aina lansinohia. Tämä auttoi minua, vaikka hullulta kuulostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut tuosta sitruunasta, mutta auts kuinka kivuliaalta se kuulostaa! Rohkeus ei riittänyt :) Tyydyin sitten sivelemään ensin tuolla äidinmaidolla ja sen päälle Lansinohilla.

   Poista
 17. Mulla esikoisen kohdalla meni nännit ihan rikki ja olivat kipeät; eivät vaan olleet tottuneet imetykseen :D Vauva joskus jopa puklasi verta ja panikoin mutta neuvolan terkka vaan sanoi, että imettäessä mennyt vähän verta mukana, ei sen kummempaa, ei haittaa mitään.

  Lansinoh oli käytössä ja sitkeästi vaan imetin; en pitänyt mitään taukoja. Pian oli kaikki kunnossa ja nännit eivät enää oireilleet :) Kuopuksen kohdalla ei ollut mitään ongelmaa nännien kanssa.

  Tsemppiä imetykseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti minullakin oli kyse enemmän siitä tottumisongelmasta. Ainakin nyt rinnat ovat parantuneet mukavasti ja imetys sujuu. Aion kohta ruveta taas poistamaan hiljalleen tuota rintakumia, mutta varovasti jotteivat rinnanpäät taas aukeaisi.

   Poista
 18. Itselläni imettäminen sattui hirveästi jo sairaalassa vaikka imuote ym olivat kuulemma kunnossa. Kotiin päästyä nännit olivat jo niin rikki että verta alkoi valua ja kesti n. vkon. Lansinoh auttoi ja rintakumit, mutta heti perään tuli kaksikin rintatulehdusta peräjälkeen. Oli myös suihkutissiongelmaa... Kaikesta kuitenkin selvittiin ja 5,5kk täysimetyksellä ja 1v ikään asti osittaisimetystä. Rintakumeista luovuin 8kk kohdalla. Tsemppiä imetykseen ja paljon onnea pienokaisesta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hienosti olet kyllä selättänyt nuo ongelmat, toivottavasti onnistuu meilläkin :)

   Poista
 19. Kansioille on muuten liivinsuojuksiakin! Niihin ei jää nänni kiinni, kannattaa kokeilla vaikka ovatkin hieman hintavampia kuin perussuojat.

  VastaaPoista
 20. Siis lansinohilla! ...sen siitä saa kun ei lue mitä on kirjoittanut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, en tiennytkään. Tosin nuo maidonkerääjät ajavat ilmeisesti saman asian ja olen tykännyt käyttää niitä, koska saan niillä talteen kaiken valumamaidon, jonka voin sitten syöttää tytölle pullolla.

   Poista
 21. Vinkki niille, joilla menee paljon nännivoidetta: Dermosililta saa myös tilattua 100% lanoliinia (nimeltään sensitive erikoisvoide), se on ainakin minun käsittääkseni ihan samaa tavaraa kuin apteekin lansinoh. Dermosilin lanoliini on kuitenki reilusti halvempi kuin apteekissa, mutta toisaalta postikulut tulee päälle jos tilaa alle 50 eurolla. Ite käytän huulirasvana!

  VastaaPoista
 22. Lasinohia myydään myös tavallisissa ruokakaupoissa (ainakin meidän prismasta löytyy) ja isompina tuubeina. Mulla oli aika samantapainen raskausaika kuin teillä Taikan odotus ja sama kivulias imetysongelma. Lasinoh ja maidonkerääjä tepsivät täälläkin. :)

  VastaaPoista