maanantai 4. heinäkuuta 2011

Lopullinen vaunuvalintamme

Kotona ollaan ja lomat on lusittu loppuun! Painelimme miehen kanssa heti katsomaan autoja ja vaunuja, koska molemmat ovat lähikuukausien aikana ostoslistalla. Vaunukaupassa mieheni, joka ei ennakkoon tiennyt rattaista yhtikäs mitään eikä ollut perehtynyt aiheeseen ollenkaan, lausui pari minuuttia Teutonia Prestigeä (eli lempivaunujani) tutkailtuaan: "En tykkää!". Jaahans.

Huomasimme olevamme vähän eri linjoilla vaunuasioissa siinä mielessä, että koeajettuaan kaikki rivissä olevat Teutoniat, hän olisi ottanut ilomielin jonkin kolmirattaiseen vehkeen, kuten esim. Spiritin. Minä puolestani pysyttelen edelleenkin siinä ennakkokäsityksessäni, että kyllä vaunuissa neljä ratasta olla pitää. Tajusimme heti, että tässä(kin) asiassa pitää tehdä kompromisseja :)

Siksi sopivaksi puolivälin vaihtoehdoksi osoittautui Teutonian Be You, jossa on siis neljä pyörää, mutta kaksi etummaista ovat kääntyviä, joten rattaat ovat todella kevyet työntää. Huonoja kelejä, kuten vaikkapa lumihankia varten ne saa kätevästi lukittua jolloin vaunuista saa paljon jämäkämmän menopelin. Samoin niistä löytyy heittoaisa eli niitä voi työntää kummalta puolelta haluaa, ja istuimen suuntaakin voi muuttaa. Aivan täydelliset siis! :) Toki Be You't eivät ole sieltä halvimmasta päästä, mutta niistä löytyy oikeastaan kaikki ominaisuudet mitä ikinä voi kaivata, ja lisäksi netistä tilaamalla saa parhaimmillaan sen muutaman satasen säästön. Nyt meillä mies onkin sitten yllättäen todella innostunut tästä hankintapuolesta ja haravoi internetiä monta tuntia löytääkseen hyviä ja edukkaita nettisivustoja, joista nuo Teutoniat saataisiin meille kotiutettua ;)

Tähän väliin pitää vielä todeta, että kyllä mies asiaa puhui sikäli että Prestigen ja Be You'n/Spiritin käytettävyys on ihan eri luokkaa. Kun on 4 yhteen suuntaan kiinteästi liikkuvaa ratasta, saa vaunujen kääntelyyn käyttää yllättävän paljon voimaa! Kolmirattaista sen sijaan pyöritteli melkeinpä yhdellä sormella. Se oli minulle henkilökohtainen yllätys, sillä olin etukäteen ajatellut, että ne ovat jotenkin "vaappuvaiset" ja huterat. Väärässäpä olin.

(Kuvassa Teutonia Be You)

Minulla oli pienen pieni haave alunperin myös juoksuun soveltuvista rattaista, mutta kyseisessä liikkeessä oli vain yhdet siihen puuhaan soveltuvat vaunut, eikä niiden ulkonäkö taikka edes käytettävyys oikein iskeneet. Päätin sitten suosiolla luopua juoksuoptiosta sillä voin aivan hyvin hoitaa ne vähäiset lenkit ilman vauvaa, ja luulen muutenkin, että tulen enemmänkin kävelemään kuin juoksemaan sitten kun vauveli on maailmassa.

Ai niin, kyllä niistä Teutonioista yksi vikakin löytyi. Ne menevät kasattaessa todella pieneen tilaan, mutta ovat pirskuleen painavat nostaa! Jos oikein muistan, niin n. 13 kiloa ja johtuen mm. heittoaisan olemassaolosta. Sellaiset vaunut ovat kuulemma aina painavammat kuin tavalliset. Tuo ei kuitenkaan minun mielestäni ole mikään ylitsepääsemätön nostettava, ja jos ei sitä päivittäin viitsi tehdä, niin voihan aina laittaa kevyemmät matkarattaat. Tosin näillä vaunuilla pitäisi pärjätä aina 3 ikävuoteen asti koska niistä löytyy myös ne "istumarattaat" (mikä ikinä niiden oikea nimi sitten onkaan!).

En tiedä mikä siinä on, mutta pidän aivan ylitse kaiken Teutonioiden ulkonäöstä :) Ne miellyttävät kaikin puolin silmää ja ovat todella käytännölliset ja viimeisen päälle viilatun oloiset vaunut. Hyvä kakkonen olisi ollut Gesslein, mutta se ei sitten kuitenkaan aivan vertailussa pärjännyt Teutonialle. Emmaljungasta olisin myös tykännyt, mutta ne eivät puolestaan kolahtaneet miehelle ollenkaan.

Nyt vain pitäisi päättää, että minkä värin valitsisi :)

11 kommenttia:

 1. Me ollaan päädytty Prestigeen ja tilaus lähtee myös saksaan. Luultavasti babyonline-shoppiin tai Mypramille. Jos löydät jotain edullisempaa, niin vinkkaathan. ;) Me tässä vähän väännetään vielä kättä väristä ja kantokopasta/kassista. :D

  Zenny

  VastaaPoista
 2. Laskettu aika on lähes sama, niin silloin täytyy olla myös lähes sama vaunumaku:D Minä olen myös rakastunut Teutonioihin, ei paremman näköisiä vaan ole olemassa. Me tosin taidetaan hankkia Spiritit. Värivaihtoehtoja on tosiaan aika kivasti, mekään ei olla saatu päätettyä vasta kuin malli.

  VastaaPoista
 3. Kannattaa tutustua myös Brion Singeihin, joissa lähes samat ominaisuudet mutta nyt kesäkampanjassa saa edullisesti vaunupaketin + turvakaukalon isofix-jalustalla: http://www.brio.fi/To_Go_Stroller/Campaigne/Sing_and_Primo_campaign.aspx. Tietty jos on jo päätynyt Teutonioihin niin mikäs siinä:) Me olimme menossa ostamaan Teutonioita mutta päädyttiinkin tähän!

  VastaaPoista
 4. Me ostimme juuri teutonian Cosmot. Pitkään mietittiin Be you:n ja Cosmojen välillä, mutta lopulta päädyttiin Cosmoihin. Itse tykkään enemmän Cosmon ulkonäöstä. Lisäksi Be youn jarrusysteemi mietitytti. Se kun vaikutti helposti hajoavalta. Ja Cosmot saa nopeammin kasaan, vaikkei ne menekään ihan yhtä pieneen kasaan kuin Be yout. Ja Cosmot taisi olla vähän kevyemmät. Mutta heittoaisaa Cosmoissa ei ole.
  Meidän vaunut ovat Classic-värillä 4105 ja kovasti väri on saanut kehuja. Itsekin kyllä tykkään kovasti :) Ei haluttu kovin tummia vaunuja, jotta koppa ei kuumenisi niin kauhean paljon auringossa.
  Aiotteko ottaa pehmeän vai kovan kopan?

  VastaaPoista
 5. Tiedoksi, että Teutonioihin saa myös Crago logigo s:n turvakaukalon adapterilla kiinni, vaikka tätä ei missään Teutonian sivuilla kerrotakaan.

  VastaaPoista
 6. Suosittelen vaaleita vaunuja, vaikka niitä kovasti kammoksutaankin puhtaanapidon hankaluuden vuoksi.

  En ole vielä kertaakaan joutunut edes miettimään vaunujen putsaamista (mitenköhän ne edes likaantuvat? kenties syksyn kurakelit sen kertovat?), mutta kovasti olen värivalintaani kiittänyt helteillä.

  VastaaPoista
 7. Heips, eksyin blogiisi muutaman mutkan kautta. Kuvan perusteella vaunut näyttävät aika samanlaisilta kuin Teutonia Fun, joka on vanhempi malli. Me ostettiin omamme käytettyinä, ja ovat kyllä olleet jokaisen euron arvoiset! Kääntyvät etupyörät on huiput kaupungilla, lisäksi vaunut ovat tosi kapeat (60cm) eli mahtuvat paitsi meidän minihissiin, myös moneen muuhun paikkaan. Talvellakin päästiin kinoksissa kulkemaan, vaikka etupyörät normaalia pienemmät on (tuolloin kyllä pyörät oli aina lukossa). Kantokopan kanssa vauvan sai kuskattua sinnekin, minne vaunuilla ei pääse. Ainoa miinus on ollut tavarakori, joka on kyllä tilava, mutta "täyttöaukko" kovin ahdas, varsinkin jos lapsi nukkuu. Mutta muuten huippuvaunut, ja ahkerasta käytöstä huolimatta ei ole ollut mitään ongelmia!

  Lieneeköhän aarian lapsi vielä leikkinyt hiekkalaatikolla tai kuralätäkössä, tai syönyt vaunuissa vaikkapa hedelmiä? ;) Pikkuvauva ei tietenkään juuri sotke, mutta nyt 1-vuotiaalla vaunut kyllä likaantuvat ihan kiitettävästi. Kaupungilla näkee valkoisia (teko?)nahkaverhoiltuja vaunuja, joita kyllä avoimesti vähän kummaksun..

  VastaaPoista
 8. ONIA: Olet ihan oikeassa, hiekkalaatikkoleikit eivät tosiaan ole meillä vielä ajankohtaisia, enkä sinne asti ole vielä ajatellutkaan.. :) Ratasosa on onneksi tummemmilla kangasosilla "suojattu", eli vain koppa meillä puhtaan vaalea.

  Ja tuosta tekonahasta; myyjän mukaan se on helpoin pitää puhtaana, oli väri mikä tahansa. Liekö myyntipuhetta?

  VastaaPoista
 9. Zenny: ilman muuta vinkkaan! Me kuitenkin varmaan odotellaan vielä vähän aikaa ennen tilauksen laittamista, sillä mies huomasi, että Be You on sen verran uusi vaunumerkki että niitä ei helpolla löydy tarjouksesta.

  Shayna: :) Ne Spiritit olivat kyllä aivan uskomattoman kevyitä liikuttaa! En usko että niiden kanssa voi mennä pieleen :)

  Anonyymi: Ihan mukavan näköiset vaunut on nuo Briotkin, mutta minun makuuni ehkä hieman liian pelkistetyn näköiset. Olen jo niin rakastunut Teutonioihin etten taida pystyä luopumaan :D

  Anonyymi: No meillä juuri tuo heittoaisan puuttuminen Cosmosta ratkaisi pelin Be Youn hyväksi, sillä meidän mielestä se on ihan ehdoton. Me otetaan pehmeä koppa, se oli myyjän suosittelema ja ilmeisesti se on myös vähän tilavampi kuin kova. :)

  Anonyymi: Kiitti huipusta vinkistä! Tulee tarpeeseen :)

  Aaria: et arvaa kuinka iloiseksi tulin kun luin kommenttisi! Olen haaveillut todella pitkään vaaleista vaunuista mutta en tiedä uskallanko ottaa kun olen aika laiska puhtaanapitäjä. Täytynee siis antaa vaalealle värille uusi tilaisuus :)

  Onia: Tervetuloa blogiini! :) Kapeus on varmasti plussaa. Vaunuja katsellessa törmäsin muutamiin vaunuihin (joiden merkkiä en nyt muista), jotka olivat kuin sotalaivoja koska ne olivat ihan uskomattoman leveitä! Ei tunnu kovin käytännölliseltä, varsinkin kun meidän asunnossakaan ei ole liikoja säilytystiloja.

  VastaaPoista
 10. Hei,
  En tiedä saatko jonkunlaisen ilmoituksen kommentista eli huomaatko tätä, mutta kirjoitan nyt kuitenkin:) Päädyittekö ostamaan Be You!-mallin vaunut? Tilasitteko Saksasta vai ostitteko Suomesta? Babyonlineshopissa näyttää olevan n.400e halvemmat, mutta maksan henk.koht mielellään tuon enemmän mikäli se on helpompaa eli jos tilasitte Saksasta niin tuliko ne ihan paloissa? Minkälainen takuu niillä on? Kiitos:))

  Ande

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, satuin onnekkaasti huomaamaan tämän kommentin vaikka vanhempia saattaa olla joskus vaikeampi havaita :)

   Kyllä ostimme nämä vaunut ja olemme olleet tyytyväisiä. Kävimme Suomessa liikkeessä katsastamassa vaunuja ja tilasimme netistä Saksasta. En muista enää minkä niminen kauppa oli kyseessä, mutta käytännössä kahlasimme lävitse kaikki nettikaupat mitä ikinä löysimme ja valitsimme parhaan tarjouksen. Säästimme siinä monta sataa euroa. Miinuspuolena oli se, että vaadittiin saksan kielen taitoa ja toimitusaika oli aika pitkä.

   Vaunut tulivat periaatteessa yhtenä kasana, tosin mies muisteli että renkaat niihin taisi joutua itse kiinnittämään mutta se on ihan pikkujuttu. Takuusta en itse asiassa tiedä! Luulisin, että jos jokin isompi vika tulee niin sitten pitää olla sinne liikkeeseen yhteydessä. Toki se on sitten vaikeampaa kuin oman kaupungin liikkeen kanssa asioidessa ja luulen, että siinäkin odotteluaika on pitkä...

   Poista