lauantai 31. maaliskuuta 2012

Vauvan kanssa lentokoneessa

Takana on tuore lentomatka Sintin kanssa ja taytyy todeta, etta ihan hyvin meni. Pelkasin etukateen, etta kuinka onnistuu pienen sylittely koko matkan ajan, mutta vauva kollotteli tyytyvaisena sylissa lennoilla ja kurkki uteliaana istuinten valista naapurimatkustajia. Vaunujen sijasta otimme mukaan Manduca-kantorepun, jossa Sintti kulki lentokentilla ja koneesta ulos. Se ei ole hanen lempi kuljetusvalineensa, mutta ainakin meilla oli kadet vapaana silla tavaraa oli mukana todella paljon!

En ollut varma, miten vaippa saadaan lentokoneessa vaihdettua, kun siella ei tunnetusti ole kovin paljoa tilaa. Ainakin Blue1:lla yhdessa wc:ssa oli vaihtopoyta joka taitettiin esiin ponton ylapuolelta. Paatin kayda itse kokeilemassa ensimmaisen vaipanvaihdon, ja antaa sitten miehen kokeilla seuraavan, mutta siella ahtaassa kopissa totesin, etta miehesta olisi todennakoisesti mahtunut sisalle pelkka puolikas! Takapuoli ja puoli selkaa olisi jaanyt ulkopuolelle, sen verran ahdasta siella oli. Vaipanvaihtotasolle Sintti mahtui vinoittain ja sittenkin teki tiukkaa, mutta saatiin kuin saatiinkin vaippa vaihdettua. Jos olisi pitanyt vaihtaa kakkavaippa, en tieda miten se olisi onnistunut koska vesipesua siella ei pysty tekemaan ja Sintti on harrastanut viime aikoina kerran kahdessa paivassa kunnon niskakakkoja :)

Meidan lennot oli aika myohaan, saavuimme kohdekentalle vasta vahan ennen puoltayota joten siina vaiheessa meilla oli kasissamme todella uupunut vauva ja kavi vahan saaliksi reppanaa. Nytkin Sintti selvasti tiedostaa, etta emme ole kotona joten paivasajan nukkumiset ovat vahan niin ja nain, mutta onneksi oisin nukkuu edelleen kuin murmeli.

Nyt jatkamme lomailua, pahoittelut puuttuvista kirjaimista mutta ulkomaisella nappaimistolla ei oikein saa parempaa aikaiseksi :) Tytto on kehittynyt viimeisen viikon aikana jo aivan valtavasti joten heti kun paasen taas koneelle, tulen kirjoittelemaan viimeisista kehityksen kaanteista!

9 kommenttia:

 1. Uteliaana täällä kyselen, että onko teillä turvakaukalo matkassa? Itse kun suuntaan Helsinkiin sitten kesäkuun alussa, ja kaukalo ei tule matkaan, niin mietin,että miten se matkustaminen lentokentältä eteenpäin sujuu... Ottaako taksit kyytiin ilman kaukaloa, vai pitääkö matkata lentokenttäbussilla kentältä keskustaan väistellen mutkissa lenteleviä matkalaukkuja...

  VastaaPoista
 2. Ei otettu turvakaukaloa matkaan ollenkaan, ainoa kuljetusvaline oli tuo rintareppu. Mulla on sellainen kasitys, etta taksin voi varata etukateen turvakaukalon kanssa? En ole kylla 100% varma asiasta...

  VastaaPoista
 3. Ok, kiitos minäpä yritän selvittää tuota mahdollisuutta. :)

  VastaaPoista
 4. Hienostihan tuo kuitenkin meni :-). Onneksi Sintti on vielä niin suloisen pikkuinen, ettei heitä lelujaan pitkin seiniä eikä itke naama punaisena kiukusta, kun äiti uskaltaa jutella naapurin kanssa. Meillä meni viikonlopun lentomatka nimittäin suunnilleen noin, ja kyllä tuli hieman ikävä vanhoja hyviä aikoja, vaikka toisaalta kokemus naurattikin! Oikein ihanaa lomaa teille ja halaus ihanalle Sintille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, voi ei. Kylla se teidan lapsonenkin varmaan ajan kanssa tottuu! Ja kiitoksia lomantoivotuksista, lomailu on sitten mukavaa kun on jaettu vastuu sinttilaisesta :)

   Poista
 5. Hienoa että lento meni hyvin! Meillä ei ainakaan poika reagoinut nopeeseen laskuun tai nousuun korvillaan mitenkään. Itsellä poksu korvat mennen tullen :S. Toi vaipan vaihto on kyllä taitolaji koneessa. En tiedä miten mahdetaan ens kerralla vaihtaa vaippaa, kun jätkä on jo niin suuri. Tänään 5kk! APUA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillakaan tytto tuntenut korvissaan mitaan, mika oli pienoinen ihme. Olisin luullut etta siita seuraa tuskaisat huudot...Ja toden totta, mihinkahan ne vahan iakkaammat vauvat oikeasti mahtuu vaipanvaihtoon kun 3kk:n ikaisellakin teki tiukkaa :)

   Poista
 6. Blogissani on sulle tunnustus. Vilkaisehan täältä http://pinnallinenpaivakirja.blogspot.com/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia ihanasta palkinnosta! Lupaan toteuttaa :)

   Poista