maanantai 7. toukokuuta 2012

Sairasta porukkaa

Nyt sekin on nähty, millaista on hoitaa vauvaa järkyttävässä keuhkotaudissa kun virtaa ei ole nimeksikään ja haluttaisi vaan nukkua. Aktiviteetit olivat aika köyhiä, Veronan viihdetoimistolla oli siis lappu luukulla ja hyvin suosittua yhteispuuhaa Sintin kanssa oli lähinnä yhteiset päikkärit ja tv:n katselu sylitysten. Kyllä, tästä se tv:n töllötys jo alkaa! Mutta siis rankka viikko takana, ja kun vauva on vaan hoidettava oli oma olo mikä tahansa. Uhh.

Mikä kurjinta, tämä superflunssa on tarttunut Sinttiin ja lapsi on köhinyt nyt 2 päivää. Eilen alkoi tukkeutua myös nenä ja tänään se on vuotanut koko ajan. Tästä seuraa, että joka päivä on suoritettava Sintin ehdoton inhokkitoimenpide eli nenän putsaus Nenä-Friidalla ja vieläpä monta kertaa. Melkeinpä mikään muu ei saa meillä aikaan sellaista huutoa kuin se. Mutta ei auta, puhdistettava on. Koko ajan hirvittää, että kuinka pahaksi tauti äityy, kun noin pienellä ei taida olla mitään muuta lääkettä kuin korkeintaan lasten Panadol joka sekään ei tepsi nenän tukkoisuuteen. Eilen veimme lapsukaisen miehen suihkun jäljiltä höyryiseen kylpyhuoneeseen hengittelemään höyryilmaa ja sängynpääty on kohotettu. Nyt vaan toivotaan, että tämä ei tästä enää pahene....Onneksi ruoka vielä maistuu mikä on mielestäni hyvä merkki.

Ja ruokailusta puheen ollen, mies hoksasi, että käyttämiimme Ainu koliikkituttipulloihin on olemassa muunkinlaisia tuttiosia joten ostin Prismasta sellaisen joka on tarkoitettu vauvoille +4kk:tta. Voi vitsit, mikä ero! Ennen Sintti on joutunut imemään posket lommolla pulloa n. 10 minuutin ajan, mutta yhtäkkiä tuttiosan vaihdon jälkeen hän kulauttaa 100 ml maitoa minuutissa alas! Mietin jo, että onkohan se liiankin nopeasti, mutta toisaalta ei tuota ole seurannut mikään mahdoton pulauttelukaan joten kai se on sitten ihan sopiva aika.

Viimeksi kirjoittamani imetysvälien pidentämisoperaatiokin on sujunut hienosti. Nyt meillä ruokaillaan n. 1h15 min - 1,5 välein joka on huikea parannus entiseen :) Oli siis selvästi sopiva ajankohta puuttua tähän ja Sinttikin tuntuu kestävän sen hienosti. Aamuisin voi olla, että saatetaan joutua tankkaamaan melkein kerran tunnissa mutta kun päivä etenee, Sintti pärjää helposti tuon edellämainitun ajanjakson syömättä joten luulen että tuo aamutankkaus johtuu vaan pitkistä yöunista. Onhan se aivan ymmärrettävää että yön paastoamisen jälkeen mahassa on ontto olo :)

Nyt pikku potilaani heräsi päiväuniltaan, joten hoitopuuhat kutsuvat! Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

7 kommenttia:

 1. kipaseppas hakemassa nasolinin enä tippoja:) meillä tepsii ja tulee räkä paremmin ulo eikä jää tukkimaan nenää ja tulehduttamaan korvia:) kun tukkoinen nenähän on korvien pahin vihollinen vauvoilla!

  VastaaPoista
 2. Esikoisen ollessa pieni sain vinkin nenän tukkoisuutta helpottamaan eli raakaa sipulia pilkotaan vaikka lautaselle vauvan pään läheisyytee.Kyllä, haisee pahalle, mutta pitää nenän auki :)

  VastaaPoista
 3. Suolaliuos letkeyttää limaa, niin sen saa helpommin imettyä friidalla, tai jopa niin, että valuu pois itestään :)

  VastaaPoista
 4. Suolaliuosta käytetään täälläkin ja hetken päästä sen tipauttamisesta sieraimeen tulee yleensä ulos iso räkäpallura. Toimii!

  VastaaPoista
 5. Nasolin-tipat ovat meillä olleet käytössä 9 kk ikäisestä. Paketissahan lukee että ei alle 2-vuotiaalle, mutta lääkäri neuvoi että yhden tipan saa laittaa molempiin sieraimiin. Kannattaa tarkistaa jostain, saako vielä noin pienelle oikeasti antaa.

  Täälläkin sairastetaan, vaihteeksi lapsi on terve mutta aikuiset pahassa flunssassa. Huono yhdistelmä uhmaikäisen sähikäisen kanssa...

  VastaaPoista
 6. pikaista paranemista nuhanenille!!

  VastaaPoista
 7. Käy nappaamassa itsellesi tunnustus blogistani :)

  VastaaPoista