torstai 10. toukokuuta 2012

Vauvat, jotka nukahtavat jo ulkovaatteita pukiessa

Niin, onko niitä sellaisia vauvoja tosiaan olemassa jotka nukahtavat jo vaunuiluvaatteita pukiessa..? ;) Olen lukenut pari juttua vastikään, varmaan lehdestä tai blogeista, joissa vauvat urvahtavat puoliuneen jo vaatteita päälle laitettaessa ja kun pää osuu vaunukoppaan, ovat sikiunessa. No ei meillä vaan! Jos Sintti pystyisi pukemaan jo ajatuksensa sanoiksi, hän varmaan tuumaisi jotakuinkin näin.

"Mihis me nyt mennään, äiti? Ai sohvalle, nyt on varmaan luvassa jotain kivaa! Hihhih, oletpa hassu kun pelleilet tuolleen äiskä. Mikäs tuo on - villasukka, jee jee! Toinenkin, siis nyt on ihan pakko vähän potkaista, haittaako äiti?! Oho, nyt jotain menee mun käteen, ton on pakko olla tumppu! Ja toinen, nyt kyllä maistan tuota vasenta, tai eiku maistan sittenkin oikeata...äh, en osaa päättää joten tungen molemmat yhtäaikaa suuhun! Jaa nyt on molemmat hihat ja tumput ihan märkiä, no ei se mitään. Mutta mitäs sä äiti nyt teet, ai lakkia päähän. Me mennään kyllä ihan varmana ulos kohta, jippii! 


Hei hetkinen, mitäs nyt? Miks mun pitää maata täällä vaunukopassa ja odottaa kun sä puet?? Mulla on KUUMA! Äiti ymmärrä nyt, jooko - byääh!! En halua tätä tuttia, *sylkis*. Ohoh, nytkö me tultiin hissiin, onpa jännää! Eii, älä laita sitä  harsoa eteen, äiti, eiiihh!!! Sitäpaitsi missä se mun tutti oikein on, haluun sen takas heti paikalla! Ja miks mun pitää olla täällä YKSIN, en tykkää yhtään! Wäää!"

Jne.

Jne.

Että tänne niitä pukiessa nukahtamisrutiineja, kiitos. Olisi toisinaan tämä elämä vähän helpompaa :D Ja samalla huolisin mieluusti takaisin sen vauvani, joka ennen vaunuissa herätessään nukahti heti takaisin, eikä tämä nykyinen tyyppi joka nukkuu maksimissaan puoli tuntia kerralla ja havahtuu aina kun pysähdytään. Se on katsokaas meillä tarkkaa näiden unihommien kanssa nykyään ;)

14 kommenttia:

 1. Meidän pojalla, jos on oikea mielentila sekä väsymystila, niin joskus harvoin nukahtaa pukiessa. Joskus sitten taas alkaa huutaa siinä vaiheessa kun hattua aletaan laittaa päähän tai viimeistään kun nostaa vaunuihin. Nykyään ulos lähtiessä puenkin itse ensin päälle ja sitten vasta pojalle, niin pojan ei tarvitse huutaa vaunuissa sen aikaa kun laitan päälle. Pojalla ikää vajaa 3kk ja harrastaa usein myös tuota, että herää, kun vaunut pysähtyy tai ainakin jos yhtään pitemmäksi aikaa pysähdytään (esim. kun jonotetaan kaupan kassajonossa...). Ja jos lenkillä herää, ettei enää nukutakaan niin sitten pitääkin päästä katselemaan maisemia, muuten huudetaan lähes suoraa huutoa siellä vaunuissa, kun muuten on todella vähäitkuinen vauva.

  -Elina

  VastaaPoista
 2. Meidän tyttö on just tuollainen :D. Kun vaatteet laitetaan päiväuniaikaan päälle alkaa silmät lupsumaan samantien ja kauaa ei vaunuissa tai kaukalossa mene kun ollaan umpiunessa. Nyt vasta on alkanut välillä pitämään silmiä auki vaunuilla liikkuessa jos liikutaan uniajan ulkopuolella niillä. Keskiviikkona oltiin kaupungille ollessa niin mahdottoman tarkkana kaikesta :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaapa tutulta! :D Meillä on kahdesti käynyt niin, että poika on ykskaks simahtanut kun ruvettiin pukemaan ulkovaatteita kotiin lähdettäessä. Hassua, että nämä molemmat kerrat ovat tapahtuneet pojan mummulassa eli äitini luona :D

  VastaaPoista
 4. Joo meillä se huuto alkaa jo siinä pukiessa ja jatkuu tasan niin pitkänä kun vaunut alkaa liikkua, joskus pidempäänkin.... On kyllä kuullut myös tarinoita näistä pukiessa nukahtajissa, mutta en ole vielä livenä päässyt näkemään :D

  VastaaPoista
 5. Meillä oli tuommoinen pukiessa nukahtaja. Välillä uni tuli kun välihaalari oli päällä, mutta viimeistään sitten kun pistin vaunukoppaan niin oli taju kankaalla. Saattoi nukahtaa vaikka muskarin eteiseen haalaria pukiessa :) Vauvana poika valvoi välillä öisin parikin tuntia ihan tyytyväisenä kun päivä meni nukkuessa.

  Ihan viime aikoihin asti ns. yllättävä uneliaisuus on ollut vähän haasteellista: Jos lähdetään bussilla tai autolla aamupäivällä yhtään pidemmälle, poika nukahtaa liikkeeseen ihan saletisti ja päikkärirytmi + loppupäivä menee ihan perseelleen. Kulkemiset siis ajoitettava silleen että nukahtamisvahinkoa ei satu. Tietysti lähes parivuotiaalla on sitten vaikeuksia nukahtaa kotona päiväunille ja iltaunille, eli ei tässä nyt ihan niin helppoa ole kuin miltä kuulostaa.

  VastaaPoista
 6. Meijän tyttö on tuommoinen pukiessa nukahtaja myös. Simahtaa siinä vaiheessa, kun ulkopukua laitetaan päälle. Alle 10 kertaa tosin ollaan vasta ulkoiltu/kaupassa käyty, mutta pisin reissukin on parituntinen ja vauva nukkui vielä kotiin tullessaan. Ilmeisesti on perinyt isänsä hyvät unenlahjat, sillä eilen jätettiin tyttö vaunuihin nukkumaan eteiseen, otettiin vain ulkoiluvaatteet pois päältä ja siinä sitä sitten imuroitiin koko huusholli ja siivoillessa muutenkin kolisteltiin ja tyttö vain nukkui.. Ei tämä kuitenkaan niin auvoista sitten ole, sillä öisin ei meinata nukkua enää syömisen jälkeen omassa sängyssä.. Että ehkä sitä kaikkea ei voi saada.

  Mukavaa kesänodotusta!

  VastaaPoista
 7. Meidän kohta 3kk poika nukahtaa pukiessa tai viimeistään kun laittaa vaunuihin tai kaukaloon. Pari kertaa on tarvinnut ulkopäikkäreille vaunuja hyssytellä, että uni tulee. Ulkona myös nukkuu hyvin 2-4 tuntia päivällä. Samoin autossa uni maistuu, mutta pysähdyksissä kyllä herää.

  VastaaPoista
 8. Heh, tuo sun kertoma kuulosti ihan meidän tytöltä! :D Ihan samanlainen. Pienempänä huudettiin jo pukiessa, mutta nyt se on onneksi rajoittunut siihen, kun hän odottaa vaunuissa että itse saan vaatteet päälle. :D Joskus olen laittanut eka itelle päälle ja sit vasta tytölle! Ja meillä kans havahdutaan heti hereille, kun vaunujen liike pysähtyy.

  VastaaPoista
 9. Hei Verona! Jos et oo viel tätä saanut niin siulle olis haaste miun blogissa :)

  VastaaPoista
 10. Ei nukuta täälläkään. Sen takia meillä on kantoliina, jossa nukutaan välillä 4 tuntia putkeen! Ja äidin on helppo samalla istua koneella, ei tarvi työnnellä vaunuja ympäri pitäjää. :)

  VastaaPoista
 11. Meillä on alusta asti ollut niin kun talvivaatteita puetaan päälle - vauva vain hymyilee ja nukahtaa. Nyt kun vaatteita EI laiteta päälle vaunuihin mennessä niin ei siitä nukahtamisesta tule mitään.. Pikkuinen tykkäsi kovasti siitä pakkautumisesta :)

  VastaaPoista
 12. missä Verona piileksii Sintin kanssa?

  VastaaPoista
 13. Oletko lopettanut blogisi kun päivityksiä ei enää ole tullut? vai enkö vain jostain syystä näe niitä :(? Toivottavasti teillä on kaikki hyvin!

  VastaaPoista