keskiviikko 1. tammikuuta 2014

RV12: Mammavaatteiden päivitystä ja NP-ultran odottelua

Hyvää uutta vuotta 2014 kaikille lukijoille! Ja näin uuden vuoden vaihtumisen kunniaksi täyteen pyörähti myös 12 raskausviikkoa, hurjaa. Odotimme kuin kuuta nousevaa, että saisimme ystävillä lainassa olleen dopplerin takaisin, mutta se kirottu vehje ei anna meille kuuluviin sykettä vaikka kuinka yrittäisimme. Olen koittanut joka puolelta navan ympäriltä, mutta joko paikka on väärä tai sitten pikkuinen on vielä niin syvällä sisuksissa että tuollainen heppoinen kotilaite ei saa sykettä kiinni. Laitteen ohjeissa sanotaan, että 12 raskausviikosta alkaen sykkeen pitäisi kuulua, mutta sanamuoto on aseteltu englanniksi niin, etten voi olla ihan varma onko kyseessä 12. vai 12+ raskausviikko.

Huomenna meillä on kauan odotettu niskapoimu-ultra, johon tuskin maltan odottaa pääseväni sillä tosiaankin olisi ihanaa taas pitkästä aikaa nähdä että kaikki on hyvin.

Heti joulunpyhien jälkeen suuntasin alennusostoksille ja hankin sieltä itselleni pari kassillista uusia vaatteita. Teemana oli "Kuinka parhaiten peittää kasvava raskausmaha" ja siihen liittyen tulikin tehtyä todella hyviä löytöjä. Etsin oikein ajan kanssa netistä etukäteen hyviä vinkkejä siihen, minkälaiset vaateratkaisut auttaisivat tässä parhaiten sillä vatsa kasvaa kohinalla. Tässä niistä muutama ainakin omalle vartalotyypilleni sopiva vaihtoehto:

- trikoopaita + kietaisuneuletakki
- paitapusero + neuletakki
- mekko, jossa vatsan kohdalla sopiva leikkaus + jalkoihin saappaat
- kaulaan runsaita (rengas)huiveja, jotka kiinnittävät huomion pois vatsan seudulta
- puseroita/tunikoita, joissa voimakkaita (vino)raitoja tai kirjavia kuvioita vähintään keskivartalon alueella

Jos joku ihmettelee, miksi olen valmis näkemään näin paljon vaivaa asian salaamiseksi, se johtuu siitä että meillä on työpaikalla menossa voimakas murrostilanne minkä johdosta raskauden julkituleminen tässä vaiheessa saattaisi vaarantaa oman työpaikkani (kyllä, kaikista laeista tms huolimatta!). Jos saan pidettyä raskauden omana tietonani vielä tammikuun ajan, se helpottaa kuvioita huomattavasti. Kaiken tämän päälle joudun lähtemään ensi viikolla työmatkalle, jossa tulen olemaan hyvin paljon tekemisissä yrityksemme johtoportaan kanssa ja hieman jännittää, tulenko paljastumaan vai en. Onneksi tuolta ostosreissultani löysin erittäin fiksuja työvaatteita jotka hyvin kannettuna pystynevät salaamaan kasvavan masun vielä hetkisen aikaa.

Huh, mitä veivaamista kun toisaalta vain haluaisi jo kuuluttaa hyvät uutiset kaikille...!

Ostosreissun jälkeen tein vaatekaapissani perusteellisen inventaarion ja laitoin pois kaikki jo pieneksi käyneet vaatteet, ja kaivoin säilytyksestä edellisen raskauden aikaiset kamppeet. Olen iloinen, että tulin pitäneeksi kaiken, sillä kätköistä paljastui jo unohdettuja aarteita joiden avulla perusvaatevarasto on jo todella hyvällä mallilla. Farkkuja löytyi todella monet, mutta osa niistä on ihan valtavia vielä tässä vaiheessa. Tämä johtuu tietysti siitä, että paino karttui silloin ihan hirvittävää vauhtia enkä mitenkään olisi pärjännyt samoilla housuilla alusta loppuun saakka...ihan kateellisena kuuntelin erästä ystävää, joka vastikään kertoi ostaneensa raskauden alussa 2 mammahousut ja käyttäneensä vain niitä koko raskauden ajan ;) Siinäpä itsellekin tavoitetta!

Raskausoireet tällä hetkellä pitävät sisällään lievää väsymystä (joka siis ei ole mitään verrattuna siihen alkuraskauden uupumukseen!), ärsytysherkkää luonnetta (mies on edelleen tätä mieltä) ja hillittömällä tavalla kasvavaa etuvarustusta. Jos pitäisi verrata, en oikein tiedä kumpi on voitolla: vatsa vai rinnat. Todennäköisesti jälkimmäiset, sillä olen jälleen kasvanut A-kupista C-kuppiin ja nyt ollaan sentään vasta ensimmäisellä kolmanneksella, huhhuh. Kuulostaa siis hyvin samalta kuin Sintin raskaudessa, paitsi että tällä kertaa aion todellakin pitää huolen siitä, että paino ei saavuta sitä samaa +20 kg lukemaa. Mitä sitten olen tehnyt tämän eteen? No jos en nyt sentään himourheillut niin olen yrittänyt käydä ulkoilemassa pari kolme kertaa viikossa reippaiden kävelylenkkien merkeissä ja kotonakin olen yrittänyt sohvaperunuuden sijasta olla vähän aktiivisempi. Toivoisin voivani sanoa, että olen joulun aikanakin vältellyt suklaata, mutta se ei pidä paikkaansa joten en edes yritä :D Vaaka sen sijaan näyttää vielä aivan siedettäviä lukemia ja olen käynyt tarkistamassa painon joka päivä, jotta pystyn heti reagoimaan jos se rupeaa nousemaan liikaa.

Jos jollakin on huomenna aamupäivällä joutilaita peukkuja, niitä saa halutessaan kääntää pystyasentoon meidän hyvän ultratuloksen varmistamiseksi :) Ei voi mitään, mutta kyllä vaan jänskättää...

18 kommenttia:

 1. Se sykkeen kuuluminen dopplerilla on yksilökohtaista eli ohje on vain suuntaa-antava... Toisella kun voi kuulua jo viikolla 10+ ja toisella vasta 13+ (kohdun asento vaikuttaa ja istukan paikka jne.). :)

  Heh, ja itse en ostanut yhtäkään raskausvaatetta! Tarpeeksi matalavyötäröiset ja hieman joustavat farkut, niin sopi koko raskauden päälle. Tai no, ostin mä siis joitain uusia vaatteita raskauden aikana ja ne oli hieman normaalia kokoa suurempia, mutta en siis mitään varsinaisia ylihinnoiteltuja äitiysvaatteita. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullahan on ollut taaksepäin kallistunut kohtu, joten ehkä pikkuinen piileskelee tosiaan siellä jossain hankalassa paikassa...

   Minä olen varmaan siitä vähän oudon mallinen, että en pystyisi mitenkään olemaan raskaana tavallisissa farkuissa, harmi vaan. Käytän vielä yksiä normifarkkuja mutta kohta taidan joutua jättämään nekin pois :( Erityisesti istuessa tuntuu ihan kamalalta kun vyötärö painaa mahan alaosaa.

   Siinä olet ihan oikeassa, että äitiysvaatteet ovat tosiaankin ylihinnoiteltuja! Mistään ei saa koskaan mitään tarjouksessa ja pari riepua maksavat omaisuuden. Onneksi tavallisten paitojen kanssa pärjää aika pitkälle, nytkin olen jo ostanut joitakin puseroita yhtä kokoa isompana jolloin niihin jää sopivasti väljää masun kohdalle eli voi käyttää myöhemminkin :)

   Poista
 2. Hei!
  Mulla oli sama tilanna aikoinaan kuopusta odottaessani, että en millään saanut sykkeitä kuuluviin alussa. Syyksi paljastui edessä oleva istukka, joka myös heikensi vauvan liikkeiden tuntemista.
  -Iitu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeaa puuhaa tuo dopplerin käyttö, ainakin näin alussa :)

   Poista
 3. Itse löysin aikanani sykkeen sieltä n rv 10 paikkeilla todella alhaalta, ihan häpyluun tuntumasta. Sitten viikkojen edetessä hieman korkeammalta. Mulla on kanssa kohtu taaksepäin kallistunut, vaikuttaako johonkin, ei haisuakaan... Mutta tuo edessä oleva istukka kyllä vaikutti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole ainakaan tuota istukkaa edessä, mutta sykettä ei vaan kuulu. Eilen kokeilin alavatsasta ja sieltä häpyluun päältä, mutta vielä ei onnistunut. PItänee jatkaa yritystä!

   Poista
 4. Peukut pystyssä täällä ja myöskin hyvän uuden vuoden toivotukset saman tien. ;)

  Mulla siirtyi eka neuvola ensi viikolle ja kylläpä harmitti! Olin odottanut neuvolapäivää kuin kuuta nousevaa, eikä työntekijän sairastuminen ollenkaan ilahduttanut. Itsehän en ole varma noista viikoista vielä, kun eri laskutavoilla tulee ihan eri tulos. Ultraa siis odotellessa, kun pääsis eka sinne neuvolaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia samoin! Olipa harmillinen uutinen, että neuvolakäynti siirtyi. Sitä aina niin odottaa suurella hartaudella :)

   Nyt vaan peukkuja että pian pääsisit!

   Poista
 5. Minäkin löysin aikoinaan kovan hakemisen kanssa sykkeet rv 10+ihan alhaalta häpyluun paikkeilta,joten luulisin,että navan seutu nuilla viikoilla on aivan,liian ylhäällä. Neuvolassakin kuunneltiin aluksi aina tuolta tosi alhaalta,joten testaappa toisesta kohtaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Ei kuitenkaan vielä löytynyt joten täytyy jatkaa yritystä.

   Poista
 6. Mä kanssa mietin, että etsitkö vielä liian ylhäältä sykkeitä? Np-ultrakin kun oli ihan tuolla alhaalla, että saatiin näkyville pikkuinen.

  Mä olen myös sitä mieltä, että äitiysvaatteet on ylihinnoiteltuja. Siksi ostinkin H&M:n alesta ne tarvitsemani kaksi paria housuja kun sai niin halvalla (puhumattakaan siitä, että olivat ainot oikeaa koko olevat :D). Muuten mennään sillä mitä kaapista löytyy, vaikka se on kyllä tosi huonosso kuosissa kaiken laihduttamisen jälkeen.

  Sama juttu on muuten tavoitteena. Haaveilen max. 10 kilon painonnoususta ja toistaiseksi näyttää hyvältä, kunhan pitää huolen ettei ylimääräisiä ala suuhun eksyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olen varmaan etsinyt liian ylhäältä. Eilen kokeilimme paljon alempaa mutta vieläkään ei onnistunut :( Ei auta kuin jatkaa yritystä ja toivoa että lähipäivinä onnistaa.

   Nythän me voidaan molemmat tsempata toisiamme ettei paino nouse liikaa :)

   Poista
 7. Täällä rv11+3 ja pas-raskaus :) Juuri eilen oli np-ultra, jossa onneksi kaikki hyvin. Minullakin on voimakkaasti taaksepäin kallistunut kohtu, mutta sain kotidopplerilla pitkän yrityksen jälkeen hennon sykkeen kuulumaan jo rv8+. MUTTA, se kuului aivan aivan alhaalta, sektioarven päältä tai jopa sen alapuolelta. Ja arpi on alle bikinirajan, ihan karvojen kohdalla. Eli kokeilehan sieltä! Tein myös huomion, että jopa millin heitto paikassa kadotti sykkeen, eli todella tarkkaa puuhaa se on. Nyt kun on isompi niin sykkeenkin kuulee jo vahvempana ja löytää helpommin, ei kuitenkaan yleensä ihan heti. Navan seudulta en ole löytänyt koskaan, edelleen majailee hyvin alhaalla, juurikin siinä häpyluun tietämissä missä muutkin on kertoneet olleen. Tsemppiä etsintöihin, kyllä se sieltä löytyy :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon raskauden johdosta! Ja tietysti NP-ultran johdosta, meillä oli myös kaikki hyvin ja olihan se helpottava uutinen :)

   Eilen skannailimme koko alamahaa läpi käytännössä häpyrajasta napaan mutta etsintä ei ainakaan vielä tuottanut tulosta. Pitää jatkaa lisää koska jos siinä tosiaan millin heittokin vaikuttaa niin se on paljon tuuristakin sitten kiinni :)

   Poista
 8. Minulla on edessä oleva istukka mutta siitä huolimatta olen kuullut sykkeet jo 8+5 alkaen. Joinain päivinä ei tahdo kuulua vaikka kuinka etsii. Mutta tuolloin alussa on syytä tutkia ihan sieltä alhaalta, karvoituksen ja häpyluun läheltä. Nyt kun viikkoja on kasassa 16+6 niin syke löytyy välillä 4 sormen leveyttä navan alta, mutta myös toisinaan vieläkin bikinirajasta.

  Alussa suosittelen myös runsasta geelin käyttöä. Geelin määrä lisää kaikua ja parantaa näin kuuluvuutta. Ja onhan noissa laitteissakin eroja.

  Minulla on takana kaksi keskeytynyttä keskenmenoa joista myöhäisessä kkm:ssa olin lakannut kuulemasta sykkeet juuri sinä päivänä kun sitten vastasi koko kun menehtyminen todettiin.

  Tätä PAS alkuista raskautta olenkin sitten doppleroinut urakalla ja siitä huolimatta pelot välillä iskee pintaan kun lapsi on niin kovin odotettu.

  Kiitos kirjoituksistasi, olen kahlannut ne kaikki läpi kun olimme hoitoja läpi menossa. Ihanaa odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan osaa keskenmenojen johdosta. Todella kurjaa, että niitä on sattunut kohdalle peräti kaksi. Ihanaa että olet jälleen raskaana!

   Ja kiitos kommentista, mieltä lämmittää että joku on saanut niistä jotain iloa itselleen hoitoprosessin keskelle :)

   Ei auta kuin jatkaa tuota sykkeen metsästämistä, jospa tänä iltana onni olisi myöden ja saisin ne vihdoin kuuluville!

   Poista
 9. Hienoa että kaikki oli np-ultrassa hyvin! Sintille myöhästyneet onnittelut! :) Kylläpä aika rientää, hassua että pikku-Sinttikin on jo 2-vuotias! Olen lukenut blogiasi jo ennen Sintin odotusaikaa, välillä tiiviimmin ja välillä harvemmin, mutta kuitenkin koko ajan mukana seuraten. Mukava että kirjotat taas, kaikkea hyvää alkaneeseen vuoteen!

  Työtilanne kuulostaa kurjalta ja harvinaisern yleiseltä tällä hetkellä, toivottavasti tilanne ratkeaa parhain päin.

  t. Minni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Minni, kiva kun kommentoit! Ja S kiittää onnitteluista, iso tyttö hän alkaa jo olla :)

   Mukavaa alkanutta vuotta myös sinne!

   Poista