tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kotiutuminen

Vihdoin ehdin hieman istahtaa koneelle ja kirjoittaa tarkempia kuulumisia. Pääsimme eilen sairaalasta kotiin ja nyt koitamme koko perheellä totutella uudenlaiseen kotielämään uuden, pienen perheenjäsenen kanssa. Kirjoitan lähiaikoina tarkemman synnytyskertomuksen, mutta sektiosta sen verran että kaikki meni pääsääntöisesti hyvin vaikkakin pieniä komplikaatioita oli. Ensimmäinen "vaikeus" koettiin siinä kun sairaalaan tultuamme saimme heti kuulla, että meidän leikkaussaliajalle oli siirretty toinen potilas ja joutuisimme odottamaan vähintään muutaman lisätunnin. Meinasin romahtaa siihen paikkaan, koska olin selvinnyt siihen asti laskemalla tunteja ja lisätunnit edustivat minulle vauvan hengen vaarantumista. Jotenkin siitäkin selvittiin ja onneksi pääsin saliin heti seuraavana.

Sektio ei ollut mikään mukava kokemus, koin sen itse asiassa aika ahdistavana ja pelottavana. Minä menetin reilusti verta ja vauva sai pienen haavan peppuun leikkausveitsestä, mutta muuten kaikki voimme oikein hyvin. Pääsin jalkeille vasta lauantai-iltana ja silloin kulku oli hyvin huteraa, mutta sunnuntaina olo muuttui kuin taikaiskusta paremmaksi. Ihmettelin itsekin, että miten voi päästä niin hyvin liikkumaan vaikka koko maha on juuri pari päivää sitten avattu läpikotaisin! Esitin toiveen maanantaisesta kotiinpääsystä ja se onneksi onnistui, koska olo oli kohentunut sen verran paljon.

Ja se meidän uusi tulokas sitten. No pieni ja ihana :) Puhkesin itkuun salissa jo juuri ennenkuin kohtu avattiin ja sitä riittikin niin kauan, kuin vauveli oli vierellä. Taika joutui syntymän jälkeen happiarvojen heikentymisen vuoksi tunniksi, pariksi happikaappiin, mutta sen jälkeen arvot ovat olleet erinomaiset. Tyttö on tietysti vastasyntyneiden tapaan unelias, mutta erittäin virkku silloin kun ollaan rinnalla! Sairaalassa jopa kehuttiin tytön imuotetta ja ilmeisesti juuri sen ansiosta imetys on lähtenyt hienosti käyntiin, mikä on mahtavaa. Eilen rupesin voimaan hieman huonosti koska maito alkoi nousta voimalla, ja on ollut ihmeellistä havaita kuinka yhtäkkiä palelen jatkuvasti kun vielä viime viikolla minulla oli hiki ulkosallakin!

Nyt meillä yritetään hakea sopivaa tasapainoa ruokailujen kanssa, sillä tytön paino oli laskenut hieman liikaa kotiinlähtöaamuun mennessä, mutta se ei onneksi estänyt kotiinlähtöä vaan tarkkojen ruokintaohjeiden kanssa meidät kotiutettiin. Nyt menee muutaman kerran päivässä lisämaitoa imetysten päälle, ja uskon että se riittää kyllä. Sintillä oli aivan sama tilanne syntymän jälkeen ja tilanne korjaantui nopeasti. Bilirubiiniarvoja seurattiin ahkerasti, sillä niissä tapahtui lievää nousua, mutta viimeistään tämänaamuiset testit osoittivat, että kaikki on kunnossa. Todella huojentavaa!

Oma olo on sekava. Onnellinen tietysti, mutta hieman varovainen ja erittäin paljon epäuskoinen. On vaikea käsittää, että se koko tuskainen odotus on takanapäin ja nyytti on nyt sylin puolella! Monta kertaa päivässä katselemme tuota pientä olentoa ja ihmettelemme, että onko hän tosiaan tuossa vai olemmeko kuvitelleet kaiken. On valtaisa tarve pitää hänet turvassa kaikelta pahalta ja pitää pienestä mahdollisimman hyvää huolta. Päivä kerrallaan vauvasta nauttien kohti rauhaisampaa mieltä 

12 kommenttia:

 1. Kiva että alku on sujunut siellä hyvin ja pääsitte nopeasti kotiin :) Nauttikaa! ♡

  VastaaPoista
 2. Ihan kylmät väreet meni tätä lukiessa. Nauttikaa jokaisesta hetkestä <3 Toipumista sinulle!

  VastaaPoista
 3. Ihan meinasi itku tulla tätä lukiessa, onnea vielä paljon ja kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea teidän perheelle uudesta perheenjäsenestä! Olen seurannut blogiasi loppuvuodesta 2013 lähtien, jolloin esikoisemme syntyi ja luin vanhoja tekstejäsi esikoisenne vauva-ajoista. Keväällä 2015 myös meillä oli ajankohtaista pikkusisaruksen yritys ja tuntui, että jännitin teidän onnistumista lähes yhtä paljon omaamme. Nyt meillä on tytöt 2v ja 2kk ja nyt elämä on asettunut aika mukaviin uomiin ja vauvalla on jo rytmiä. Ihania vauvantuoksuisia hetkiä teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiva kuulla, että olet kokenut vanhat tekstit hyödyllisiksi :)

   Poista
 5. Onpa kivoja uutisia. Ihania vauva-aikoja teille!

  VastaaPoista
 6. Hurjan HURJAN paljon onnea teille ja pikkunyytille!! <3 Ihana oli lukea näitä kuulumisia, tippa tuli linssiin. Mulla on jäänyt blogit ja niiden lukeminen viime aikoina pahasti väliin, kun bloglovin app on musta tosi kökkö... Mutta ihana että edes nyt parin päivän viiveellä bongasin uutisenne. Onnea!!

  VastaaPoista
 7. Tuntuu uskomattomalta että vauva voi saada sektiossa haavan peppuunsa! Hui kauhistus! :o

  Kiva juttu että kaikki on nyt hyvin. Toivottavasti kerkeät kirjoitella taas kuulumisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, en olisi etukäteen osannut kuvitellakaan tuollaista! Haava johtui siitä, että lapsivettä ei enää ollut - julkaisin tänään juuri synnytyskertomuksen ja siinä on tästä vähän tarkemmin.

   Poista
 8. Mielettömän paljon onnea koko perheelle!!! Ihanaa kuulla, että kaikki hyvin siellä <3.
  Terv. Riikka

  VastaaPoista
 9. Mukava kuulla, että pääsitte jo kotiin. Pikaista toipumista sinulle! Toivottavasti vauvan haava on jo parantunut. Vauvan tuoksuista arkea teille :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos paljon kaikista onnitteluista ja kauniista sanoista! :)

  VastaaPoista