perjantai 6. elokuuta 2010

Vauvauutisia!


Sain eilen kuulla aivan loistavia uutisia! Paras ystäväni on raskaana ja odottaa vauvaa :)) Olen NIIN innoissani.

Huvittavaa tässä on se, että hän kuuluu niihin ihmisiin joilla tärppäsi välittömästi (vierestä viedään taas, I know) eikä hän tajunnut olevansa raskaana ennenkin monen viikon päästä hedelmöittymisestä! Toisin kuin minä, hän kuuluu niihin järkeviin ja maltillisiin ihmisiin jotka malttavat antaa asioille aikaa, eivätkä koko ajan intoile ja hötkyile joka asiasta. Näinpä hänkin lähti tähän vauvaprojektiin oikein pitkällä tähtäimellä ja mm. erään lääketieteellisen syyn takia epäili, että raskautumisessa voisi mennä helposti vuosikin. Pillerit jätettiin pois kesäkuun lopussa ja edelliset kuukautiset olivat toukokuussa. Koko kesän raukka on sitten odottanut menkkoja alkavaksi ja vieläpä kasvavalla ärtyneisyydellä siitä, että kierto on niin pirun pitkä!

Viimeiset viikot hän on tuntenut olonsa hieman huonovointiseksi, mutta tästäkään eivät hälytyskellot soineet vasta kuin muutama päivä sitten :D Ennen ovulaatiotestien aloittamista hän päätti tehdä digitaalisen raskaustestin, joka hämmästyttävää kyllä näytti tulosta "raskaana, 3+ viikkoa". Minähän en ole tehnyt digitaalista testiä vielä kertaakaan, mutta ilmeisesti tuo tarkoittaa sitä, että hedelmöittyminen on tapahtunut kauemman aikaa sitten kuin 3 viikkoa. Nainen on siis ollut raskaana käytännössä koko sen ajan mitä hän on raskautta yrittänyt! What are the odds, häh? ;)

Eilen aamuna sain sitten puhelun, jossa haudanvakava odottaja selitti kuinka hänellä on tärkeää asiaa ja luulin vähintäänkin, että lähipiirissä on tullut kuolemantapaus tai jotain muuta yhtä vakavaa. Voi sitä kiljumisen määrää kun tajusin mistä oli kyse! Piti mennä heti laittamaan työhuoneen ovi kiinni ettei koko toimisto raiu intoilustani ;) Haudanvakavuus johtui siitä, että hän oli vuorenvarma, että oli onnistunut jotenkuten tietämättömyyttään sössimään tämän raskauden eli vahingoittamaan sikiötä. Ystäväni tuntien se ei ole mahdollista, koska hän ei juurikaan käytä alkoholia, ei harrasta minkäänsorttista rajunpuoleista urheilua eikä lääkeaineita joten huoli on varmasti ihan turha.

Tulimme sitten siihen tulokseen, että hän olisi tarvinnut hiukkasen meikäläisen intoilua eli testi silloin tällöin ei olisi ollut pahitteeksi niin asia olisi ehkä paljastunutkin aiemmin. Foolihapotkin hän aloitti minun kehoituksestani vasta viikko sitten :) Minä puolestani tarvitsisin vähän häneltä rauhallisuutta ja malttia. Mutta tasan ei mene nallekarkit.

Kärsimättömyydestäni huolimatta olen silti aivan superonnellinen ystäväni puolesta! Tämä pelasti päivän. Eikun viikon.

Mutta kyllä se meidän muidenkin aikaa tulee vielä, eikös juu? Plussailu tarttuu! Sen on pakko :)

3 kommenttia:

  1. Vitsi, mikä otsikko sulla!! Olin ihan varma, että plussauutinen on sulla... :) Mukava uutinen silti. Kohta olette sitten toivottavasti yhtä aikaa raskaana. Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Muuten, kaveri kertoi että lääkärit on kuulemma aika skeptisiä tuon testin suhteen, joka näyttää noi viikot. Heittelehdintää voi kuulemma olla tosikin paljon. Silti olen päättänyt, että jahka teen testin, joka näyttää plussaa, niin teen siihen perään ainakin kaks testiä lisää, jossa on mustaa valkoisella eli just tuon viikkotestin ja sen joka sanoo gravid!! Voi kun tulis tää tilanne pian!!! :D

    VastaaPoista
  3. PP: oliskin ollut mulla, mutta ei nyt aivan niin hyvä tuuri ollut :) Aion kyllä yrittää tulla perässä mahdollisimman pian! Itsekin olen mietiskellyt, että jos saan jollain perustestillä kaksi viivaa, niin teen kyllä heti perään digitaalisen :)

    VastaaPoista