tiistai 8. helmikuuta 2011

Oireilua

Olen viime kuukausina ihan tarkoituksella vähentänyt kierron eri vaiheiden oireista kertomista, kun jotenkin jutut tuntuu kiertävän tätä ainaista samaa kehää.

Olen kuitenkin tehnyt sellaisia havaintoja, että ikään kuin kroppani oireet olisivat jollain tapaa vahvistuneet viime kuukausina. Ovulaatio on tuntunut jo useiden kuukausien ajan todella napakasti alavatsan tietämillä, mutta mikä on uutta, on tämä voimakas etuvarustuksen kiputila juuri kuukautisten alla. Viime kuussa valittelin ihan samaa asiaa: tissit tuntuivat suorastaan poksahtavan liitoksistaan kuten tälläkin viikolla! Näin voimakasta meijeriosaston kipua en muista aiemmalta ajalta kuin viimeiset 2 kuukautta.

Ja lisäksi yksi inhampi juttu: aivan kuin hikoilisin ennen kuukautisia enemmän...yök. Minulla tämä pistää silmään koska yleensä en juurikaan hikoile, edes urheillessa. Onkohan tämä aivan normaalia??

Kuitenkin, nämä havainnot tuntuvat erityisen jänniltä myös siksi, että koko sinä aikana kun olen kuukautisista joutunut kärsimään, en ole juuri koskaan kärsinyt aiheen takia minkäänlaisia kipuja. Joskus hyvin harvoina kertoina on ollut alaselkäkipuja, mutta ne kerrat ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Hyvin oireetonta elämää kuukautisten osalta siis!

En ennen edes ymmärtänyt, että joku voi bongata oman ovulaationsa. Nyt sekin ihme on todistettu ja vielä monta kertaa :)

Mutta, nyt haluaisin tehdä sellaisen erittäin toiveikkaan johtopäätöksen, että voikohan näiden erilaisten oireiden selkeytyminen omassa kropassa merkitä sitä, että hormonitoiminta on vakiintumassa ja ovulaatio vahvistumaan päin..? Onko kroppa vihdoin oppinut ovuloimaan ja olemaan kallellaan hedelmöittymiseen päin :D

Toimi, kroppa, toimi! Hop hop.

5 kommenttia:

  1. Nyt kun sanoit, niin onkin pakko kommentoida: silloin kierrolla, josta saatiin aviokin kanssa plussa, niin viikolla ennen kk:n alkamispvä:ä mulla oli rinnat aivan jumalattoman kipeät. Mietin silloin vielä, että se johtuu tietysti siitä, että on ensimmäinen 'oikea' luomukierto ja kaikki menkkaoireet ampuvat täysillä päälle, kun pillerit on jätetty pois. Sen jälkeen en kyllä muista kertaakaan rintojen aristaneen samaan tapaan.

    Mun mielestä on mukava huomata kropasta ne tietyt toistuvat tunnusmerkit (sormet ristissä, että löytyvät tästäkin kierrosta), kun siitä tietää että kroppa on kunnossa. Terveys on kuitenkin tärkeintä mitä meillä on. :) Tuliks mies jo takaisin kotiin?

    VastaaPoista
  2. Pillereilla aiheutettu kierto ei ole mikään oikea kierto, vaan perustuu niihin synteettisiin hormoneihin. Pillerit vaikuttavat niin, että elimistön oma hormonintuotanto loppuu ja munarakkulan kypsyminen ja ovulaatio estyy. Näin ollen pillereitä syödessä ei ole mitään kuukautiskiertoa tai varsinaisia kuukautisia vaan kyse on tyhjennysvuodosta.

    No, kun pillerit sitten lopetetaan, luonnollisesti tämä oma hormonitoiminta käynnistyy uudestaan. Siksi myös tulee näitä tuntemuksia, ovulaation huomaa, ennen kuukautisia rintoja aristaa jne. Kun oman kropan toiminta tulee tutuksi, niin entistä helpommin huomaa nämä tuntemukset. Tai niihin osaa kiinnittää huomioita.

    VastaaPoista
  3. Ihana kuulla, että muilla on samanlaisia oireita! Itsehän kirjoittelin joku aika sitten juurikin tuosta hikoilusta ja helpommin hengästymisestä ennen menkkoja! Että parempi suorituskyky tuntuu olevan menkkojen loppumisen ja ovulaation välisenä aikana, kun taas oviksen ja menkkojen välisenä aikana hengästyn helpommin, enkä vaan jaksa ihan yhtä täysillä esim.zumbatunneilla, tai ihan vaan koirien kanssa kävelylenkillä.

    VastaaPoista
  4. Minun kokemuksen mukaan, kyllä voi tehdä sen johtopäätöksen! Sieltä se kroppa puhisee ja puhkuu vauhtiin ;). Olisin voinut kirjoittaa tuon tekstisi viime vuonna! (tosin minulla siihen väliin voi lisätä häränpyllyn heittokiertoja, mutta pääasiassa meni juuri noin).

    Aurinkoista kevään ja plussan odotusta!

    VastaaPoista
  5. Pingu: Tuossa olet niin oikeassa: terveys on tärkeintä! Täytyypä toivoa, että nämä ovat tosiaan hyviä merkkejä ja indikaatioita siitä, että tulkitsen kroppani oireita oikein. Kyllä, mies on nyt kotona :)

    Fru L: Sinäpä sen sanoit! Noin olen itsekin ajatellut asian olevan. Tämä itse asiassa vahvistaa pitkäaikaista ajatustani siitä, että jatkuva pillereiden syöminen eli oman kropan luonnollisen hormonitoiminnan tukahduttaminen ei ole hyvästä. En usko, että enää kovin hevillä alan käyttää pillereitä uudestaan, tai ylipäätään mitään hormonaalista ehkäisyä ennen kuin kaikki toivomamme lapset on saatu.

    Harriet: no niin minustakin on ihana kuulla! Ehdin jo ajatella, että on ihan pähkähullua kuvitella, että hikoilen kuukautisten takia :) Ehkä se on sitten oikeasti totta.

    Vilho: Toinen kohtalotoveri! :) Täytynee toivoa, että kaikki tämä hikoilu ja "tuntemukset" johtavat raskauteen. Miten odotus sujuu?

    VastaaPoista