sunnuntai 21. elokuuta 2011

Baby Belt - tukivyö

Eilen kävin ostamassa vihdoin tukivyön. Se on ollut ostoslistalla jo jonkin aikaa, mutta vasta perjantaina pääsin niitä katsastamaan ja eilen kävin sitten omani hakemassa kaupasta pois. Tukivyö maksoi n. 45 euroa ja säikähdin ensin hieman korkeahkoa hintaa, koska eräs ystäväni kertoi ostaneensa yhdenlaisen version toisesta liikkeestä vajaaseen puoleen hintaan. Piti lähteä sitten vielä katsastamaan muuta kaupungin tarjontaa, mutta päätös osoittautuikin loppujen lopuksi helpoksi kun sitä toista liikettä ei enää ollut edes olemassa!

Tukivyö on tällainen Anita maternity Baby Belt. Valitsin saatavilla olevasta mustasta ja valkoisesta jälkimmäisen, koska ajattelin sen käyvän ehkä vähän paremmin kaikenväristen vaatteiden kanssa. Kuten kuvasta näkyy, tuohon vähän lantion yläpuolelle tulee vyöosa ja sen päälle tuollainen pehmeämpi "masupussi". Kapistus tuntui yllättävän mukavalta päällä, mutta en ole vielä päässyt käyttämään sitä tositoimissa, eli nähtäväksi jää kuinka paljon tilaa se vie esim. farkkujen alla. Eilen kun sitä testailin, huomasin yhden ei-niin-kivan ominaisuuden: se puristaa jenkkakahvat "mukavasti" esille paidan alta ;)

Noh, mutta mitäpä sitä ei kestäisi jotta selkä saadaan kuntoon! Huomenna tuote lähtee käyttöön ja työpäivä aikana viimeistään selviää lopullinen käyttömukavuus.

Löytyykö teiltä kaapista tätä samaa vyötä ja mitä olette tykänneet?

Pakko vielä lisätä loppuun, että olen todella ylpeä itsestäni. Tällä kuluneella viikolla olen käynyt kahdesti salilla ja tehnyt koko joukon selän hyvinvointia parantavia liikkeitä. Lisäksi olen ollut tosi aktiivinen ja ollut paljon liikkeellä, mm. kävellen. Herkuttelua en ole ihan täysin pystynyt karsimaan pois, mutta eihän sitä kaikkea voi kerralla muuttaa ja tuo liikunnan lisäys on jo tässä vaiheessa enemmän kuin sata jänistä. :) Toivon todella hartaasti, että tällä kombolla (liikunta + tukivyö) selkä lopettaa vihoittelunsa ja pystyisin sietämään edes sen työviikon verran istumista!

10 kommenttia:

 1. Multa löytyy tuo sama, tosin vähän kulahtaneempana. Selkäkivut loppui kuin seinään, kun aloin käyttää tuota päivittäin, nykyään käytössä enää satunnaisesti, jos selkä tai lantio vihoittelee enemmän. :) Aloitin siis käytön viikolla 21+(?), nyt menossa 34. viikko eikä tarvitse juuri koskaan enää, mutta toimii sillon kun tarvitsee. Jos ei muuta, niin mukavantuntuinen kapistus!

  VastaaPoista
 2. Mulla on Carriwellin tukivyö,jota käytän jumpilla ja lenkeillä,on vähän leveämpi ja joustavaa trikoota. Miellyttävä päällä, mutta huonona koin sen pyörälenkillä,kun asento oli kyyryssä ja samaan aikaan oli kolminkertainen tuki päällä (alkkarit, tukivyö ja urheilutrikoot).Mutta kaikkinensa miellyttävä lisätuki. Ostin sen, kun ajattelin voivani juosta, mutta bullshittiä,ei juosta enää, mutta sauvakävelyssä ja zumbassa aivan loistojuttu.

  Sihvu rv 23

  VastaaPoista
 3. Ostin kanssa samaisen vyön pari viikkoa sitten mustana, koska valkoisissa ei ollut kokoja jäljellä. Itse hain siitä helpotusta lantioluiden ja erityisesti häpyluun särkyyn. Eilen otin vahingossa muutaman juoksuaskeleen, joita en siis ole voinut n. rv 10:sta asti ottaa lainkaan ilman että vedet nousisi silmiin, ja huomasin että kipu oli poissa. Ei tässä mitään juoksulenkkejä pystytä tekemään, mutta jos välillä voisi edes ratikkaan juosta (tai nykyään ennemminkin lyllertää vauhdikkaasti :) ), niin olisin tyytyväinen. Olen itse käyttänyt sitä koko hereilläoloajan. Mulla se on mahtunut hyvin housujen alle, mutta liukkaan materiaalin takia saan olla tämän tästä kiskomassa housuja ylös.

  Jenkkakahvoista.. sen pitää olla todellakin juuri oikealla kohdalla muuten näky ei ole kovin kaunis :)

  VastaaPoista
 4. Pitääpäs harkita myöhemmin kun vatsa tästä vielä kasvaa. Selkä kiukuttelee välillä muutenkin, joten odotettavissa on kai kipuilua jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 5. Viikolta 20 asti olen käyttänyt. Ostin ensin mustana liikkestä tuohon järkyttävään hintaan ja kun hyväksi havaitsin, ostin huutonetistä parillakympillä vielä saman valkoisena. On auttanut kovasti selkäsärkyyn ja iskiastyyppiseen säteilyyn, vaikka ei niitä ihan kokonaan olekaan hävittänyt. Nyt ollut siis kuusi viikkoa päivittäisessä käytössä. Ei juurikaan vaatteiden alla haittaa varsinkaan nyt kun ei ole enää niin kuuma. Muista laittaa vyö riittävän alas, että tukee kunnolla.

  VastaaPoista
 6. Mulla oli samanlainen käytössä liitoskipuihin. Ei se mun kipuja poistanut, mutta teki ehkä vähän helpommaksi kävelyn - tosin mulla taisi ollakin vähän tujummat kivut... Ja kuten kaiho yllä kommentoi, vyö pitää olla oikealla kohdalla ettei jenkkakahvoja tule. Mun silmään jopa näyttäisi että tuossa mallikuvassa vyö on liian korkealla. Ainakin mulle fysioterapeutti neuvoi ja näytti, että vyötä pitää pitää todella alhaalla, aivan lantiolla ja lonkkaluiden kohdalla. Tosin se saattaa siitä hiissautua ylöspäin kävellessä (ja on luonnollisesti selän puolelta aina korkeammalla), mutta tavoite olisi käsittääkseni tuo. Kannattaa siis kokeilla itsekin eri korkeudella käyttää sitä, niin löydät itsellesi mukavimman paikan. Ja ei tuo ainakaan mulla näkynyt päällepäin tai tehnyt mitään housuja sen tiukemmaksi kuin ilmankaan, eli tuskin vie enempää tilaa kuin muutkaan alusvaatteet.

  Toivottavasti löydät vyöstä avun! Uskon kyllä että se auttaa. :)

  VastaaPoista
 7. Miehän ostin tuon samaisen tukivyön heinäkuussa ja miulla se kuminauha siinä alhaalla meni ihan kokonaan ruttuun/kiemuralle jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Nyt on ihan käyttökelvoton! Ja oikea koko siinä kyllä oli. Siinä miun vyössä nähtävästi joku valmistusvirhe.. mut eihän miulla siitä mitään kuitteja sit tallessa ollu ku olin sitä jonku aikaa käyttäny ja ku siitä sit tuli puhetta kavereiden kanssa ja kellään muulla ei niin ollu sille vyölle käyny :(

  Nyt miulla on ollu käytössä fysioterapiasta saatu tukivyö, joka on oikeesti ollu ihan huippu!

  VastaaPoista
 8. Tytti, eikö joku ompelutaitoinen osais avata tuota ja suoristella kummaria, tai ehkä vaihtaa uutta tilalle? :o

  VastaaPoista
 9. Minty: kiva kuulla! Ei siis mennyt minunkaan rahat hukkaan jos siitä oikeasti on apua :)

  Sihvu: Juu, juoksu voi olla aika hankalaa näillä viikoilla :) Hyvä kuitenkin jos vyö auttaa muissa aktiviteeteissa.

  Kaiho: Ohoh, sulla on ollut sitten aika mojovia särkyjä. Minä kyllä pystyn ottamaan satunnaisia juoksuaskeleita ja välillä tulee ihan vahingossa pyrähdettyä juoksuun silloin tällöin kun unohtaa oman tilansa, mutta ei se siitä pystymisestä huolimatta kovin mukavalta tunnu. :)

  Paukkuliini: ainakin edellisten kommentoijien mielestä tuo tukivyö on ollut hyödyllinen. Itse en vielä tänään käyttänytkään joten en vielä osaa sanoa omaa henkilökohtaista mielipidettäni :)

  Sandy: kiitos vinkistä. Tänään ei vyö sittenkään päässyt vielä käyttöön mutta huomenna taidan kokeilla kun laitan farkut jalkaan :)

  Äni: kiitos hyvistä vinkeistä! Huomenna vyö pääsee kunnon testaukseen ja sitten näen miten sen kanssa toimitaan :) Mulla on ollut farkkujen kanssa vähän hankalaa viime päivät, joten saas nähdä miltä vyön kanssa tuntuu...

  Tytti: Voi harmi! Minusta kannattaa kuitenkin yrittää viedä tuota takaisin liikkeeseen sillä siinähän on aivan selvä valmistus/laatuvirhe. Maksoitko mahdollisesti ostoksen pankkikortilla? Sitä kautta vähintäänkin kauppa pääsee kuitin jäljille ja pystyy sitten joko korjauttamaan tuotteen omaan piikkiinsä tai antamaan sinulle uuden vastaavan.

  VastaaPoista
 10. Erittäin hyvä ostos, et varmasti tule katumaan :). Itsellä on Mothercaren samanlainen vyö joka maksoi £12 ja Ebaysta ostettu vyö, joka tulee myös selkää suuremmalta alalta ja kiinnittyy myös vatsan päältä ja sillä oli hintaa £20. Suomessa kaikki on toki kallista, muistan maksaneeni käytetystä tukivyöstä suomessa 20e, mutta sitä ei sitten koskaan tarvittukaan :/
  Minulla nuo tukivyöt vähentää huomattavasti suppareita, joita liikkuminen mulle aiheuttaa. Mahtuu erittäin hyvin vaatteiden alle ja päälle, ei ongelmia.

  VastaaPoista