lauantai 21. helmikuuta 2015

Päätöksiä

Täällä fiilikset ovat pyörähtäneet viimeisen kuukauden sisällä ääripäästä toiseen. Vanha Verona on kuin vaivihkaa ottanut taas ohjakset käsiinsä ja voin tyytyväisenä todeta, että kuukaudentakainen romahdus oli vain tilapäinen. En voi edelleenkään luonnehtia itseäni varsinaisesti onnelliseksi, mutta suunta on oikea ja koen omaavani taas tarpeeksi voimia uuteen koitokseen lapsettomuusrintamalla.

Ikäänkuin koemielessä ja sopivan tilaisuuden tullen päätimme kokeilla uutta klinikkaa. Ensikäynnin teimme reilu viikko sitten ja ensivaikutelma oli positiivinen: ilahduin kyseisen lääkärin perusteellisuudesta taustojen selvityksen suhteen ja muutenkin hänen ammattitaitonsa oli kiistaton. Etukäteen toivoin, että uudella lääkärillä olisi esittää jotain sellaista mitä emme vielä olisi kokeilleet. Näin kävi, sillä hän määräsi heti aloitettavaksi DHEA-hormonia, jonka pitäisi piristää munasarjojen toimintaa (koska folleja on aina tullut vähänlaisesti lääkeannoksesta riippumatta). Toinen "uutuus" oli se, että ensi kerralla hoito tehdään Menopurilla kun taas aina ennen olen pistänyt Puregonia ja/tai Elonvaa. Tässä vaiheessa kaikki on kokeilemisen arvoista, enkä usko että Menopur ainakaan mitään huonoa saisi aikaiseksi sillä kyseessä taitaa olla aika suosittu IVF-lääke.

Lääkäri teki ultran ja sen osalta sain kerrankin positiivista palautetta, mikä lämmitti mieltä kaikkien näiden huonojen uutisten joukossa. Lääkärin mielestä munasarjani näyttävät täysin normaaleilta ja jos hän ei tietäisi hoitohistoriastani mitään, näkymän perusteella hän veikkaisi että kyseessä ovat ihan normaalit ja terveen naisen munasarjat! (< -- ei siis aivan toivoton tapaus sittenkään) Molemmilla puolilla näkyi useampia uinuvia follikkeleita, joista seuraavissa ovulaatioissa pitäisi nousta vuorotellen tyyppejä munimaan.

Kerroin lääkärille, että tässä kierrossa en ole ovuloinut ollenkaan ja odottelen piakkoin kuukautisia alkaviksi. Hän vahvisti sen, että tosiaankaan oviksesta ei näy mitään merkkejä, mutta samalla epäili että menkat eivät kyllä ihan pian alakaan. Lääkäri oli täysin oikeassa, sillä tänään on KP33 ja edelleenkin odottelen niitä - kaiken kukkuraksi toissapäivänä alkoivat erehtymättömät ovisoireet jotka jatkuvat edelleen! Ensin en käsittänyt ollenkaan mistä oli kysymys, mutta sitten tajusin että tässä on täytynyt käydä niin, että elimistö on lykännyt itse ovulaatiota ja heti kun tilanne rauhoittui, kierto "alkoi" normaalilla tavalla kesken kaiken. Muutenhan tämä ei niin paljon haittaisi, mutta kun olemme miehen kanssa eri paikkakunnalla juuri näinä päivinä kuin olisi edes se pienenpieni promillen mahdollisuus saada jotain aikaiseksi luonnollisin keinoin...Just my luck :/

Hermoja tullaan muutenkin koettelemaan seuraavina viikkoina aika lailla. Esitin lääkärille toiveeni siitä, että uusi hoito voitaisiin tehdä heti uuden kierron alettua, mutta tämä pudotti minut hätähousun unelmistani suorastaan ärsyttävän järkevillä ja hyvillä perusteluilla :) Varsinkin tämän hormonitykityksen jälkeen, mitä elimistöni on viimeisen puolen vuoden aikana saanut ottaa vastaan, on järkevää odottaa ensin tämä edellisen hoidon jälkeinen kierto loppuun, ja sitten vielä yksi normaali ennenkuin pistetään toimeksi. Lisäksi sinä aikana DHEA-hormoni ehtii vaikuttaa ja sitten siitä on suurin mahdollinen apu kun uusi hoito aloitetaan. Puolitoista kuukautta tuntuu kamalan pitkältä ajalta odottaa, mutta ehkä on tullut viimeinkin aika että alan tosissani kuunnella ammattilaisten suosituksia ja annan samalla kropalleni hyvin ansaitun lepotauon. (pitkin hampain lausuu hän)

Toivottavasti huhtikuusta tulee meidän onnenkuukausi! :)

21 kommenttia:

 1. Voi, toivottavasti nämä uudet jutut auttaisivat!

  VastaaPoista
 2. Heii, kuulostaapa hyvältä toi teidän suunnitelma, vaikka se odottaminen hoitojen suhteen ei todellakaa ole aina omaa mieltä lämmittävää ;)
  Mutta itse olen huomannut, että kun se "pakkotauko" tulee, jotenkin sitä saa itsensä rennommaksi.
  Ja nyt kun itse täällä kans hormoneja on napsinut kehon täyteen, kärsinyt sivuoireista jostain syystä oikein olan takaa, alkaa itsellenikin tulemaan sellainen olo, että jos tästä ei tärppää niin haluan kohta taukoa! Pää räjähtää, mutta mieli ei taas kuitenkaan anna periski.
  Ehkä siis hyvä sinunkin tapauksessa, että siellä on se ärsyttävän järkevä lääkäri ;)
  Hirveesti tsemppiä uuteen klinikkaan ja toivotaan että se uuden klinikan tuttavuus jäisi lyhyeksi!

  Ja btw menopur:ista on meillä hyviä kokemuksia! Mulla oli eka clomit, sitten menopu+pregnyl ja sillä reseptillä enkelimme tärppäsi <3

  Kiva oli kuulla susta!
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että Menopur on tepsinyt! Jospa se meilläkin toisi toivotun lopputuloksen 😊

   Kieltämättä olin tosi harmissani että joudutaan odottamaan, mutta jotenkin alkaa tuntua siltä että voimat alkavat palailla ja ehkä mikä tärkeintä - taistelutahto myös!

   Poista
 3. Jee, siistä että uudesta klinikasta ja uudesta lääkäristä tuli positiivinen tunne! Huhtikuusta tulee varmasti loistava kuukausi :). Tsemppiä ja voimia lepäilyyn ;)
  -Riikka

  VastaaPoista
 4. Toivotaan, että hoitomuutos tuo hyvää muutosta myös elämäänne :). Kuullostaa ainakin jo nyt hyvältä.

  VastaaPoista
 5. Ensinnäkin hirmuisen iso halaus. Itkin ja luin blogisi läpi. Olen myös menettänyt vauvoja. Kaksi tyttöä ja pojan. Pitkä tarina. Tiedän tai ainakin uskon tietäväni tuskasi. Lisäksi myös meillä on lapsettomuus tausta. Jo 10v sitten minut (meidät) tuomittiin täysin lapsettomiksi. Hoidot negaa ja soluja ei juuri tullut. Kaikkein ahdistavammassa tilassa kroppa todella menee lukkoon. Nyt 10v ja kolme menetystä mutta kaksi onnea (vielä pidempi tarina ) myöhemmin mun kroppani on ultran mukaan kuin 10v nuorempi :). Kovasti voimia uuteen koitokseen. Joskus sitkeys palkitaan ja vaikka niin ei kävisikään niin muista miten upea ja vahvempi nainen ja äiti nyt olet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisusta! Voi mikä tarina sinulla on takanasi, en edes tiedä mitä sanoa. Uskomattoman paljon surua. Haluaisitko laittaa minulle sähköpostia? Osoite on tuolla sivupalkissa.

   Poista
 6. Lisäys edelliseen (kirjoitin huonosti ): tarkoitin siis että ehkä nuo sinunkin heikot hoitotulokset oli todellakin sitä että kroppasi oli vain loppu kaiken surun jälkeen. Että uudet tuulet tuo varmasti hyviä uutisia : )

  VastaaPoista
 7. Nämä sinun tsemppikirjoituksesi ovat niin ihania! Kaikkea hyvää tähän ja anna uskon ja toivon vahvistua <3

  VastaaPoista
 8. Miten mukava kuulla, hyvä (sellainen juuri itselle sopiva) lääkäri on kullan arvoinen! Kirjoituksesi toi niin elävästi mieleen meidän hedelmöityshoitolääkärin, joka sai minuun aina valettua samalla kertaa sellaista rauhan tunnetta, pientä optimistisuutta ja samalla järkeä, poistuin aina vastaanotolta n 10 kg keveämpänä kuin olin sinne mennyt :)

  Onnea ja kevättuulia!

  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eritoten tuo järki kuulostaa ainakin täällä päässä hyvältä! Joskus oma pääkoppani tahtoo liihotella hieman liikaa :)

   Hyvää kevättä myös sinulle!

   Poista
 9. Ja iloista synttäriä esikoiselle (sivupalkin tietojen perusteella) ☺️��

  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli jo aikaa sitten, tuo hölmö laskuri pysähtyy aina niihin seuraaviin synttäreihin ja en ole saanut aikaiseksi päivittää ;) Mutta kiitos kuitenkin!

   Poista
 10. Kuulostaapa hyvältä! Toivottavasti uudet kikat tuovat halutun lopputuloksen. <3

  VastaaPoista
 11. Noin sitä pitää, ensin mennään syvillä vesillä mutta aina sieltä noustaan. Ja mitä se auttaisi jos ei sieltä ylös nousisikaan? Sinullakin täällä vain tuo yksi elämä joka kannattaa elää niin ettei jätä kortteja kääntämättä jos yhtään houkuttelee katsoa mitä toisella puolella olisi antaa. Lääkärin vaihdos toivottavasti tuo uusia ideoita ja uskoa elämään! Täällä varpaatkin pystyssä että lopulta toisivat mukaan sen pienen vauvan teille omaan kotiin ihasteltavaksi ! <3 -henni Ps. Ihanaa lopputalvea myös teidän prinsesssalle!

  VastaaPoista
 12. Verona, mitä teille kuuluu? t. Anne

  VastaaPoista
 13. Hei Verona. Olen tänään aamulla löytänyt tämän blogisi ja lukenut koko päivän, välillä hymyillen ja välillä itkien voimakkaasti. Sinulla on hieno tapa kirjoittaa ja ajatella asioita. Olisi mukava kuulla mitä tänään kuuluu?
  Voimia koitokseen <3 Jenni

  VastaaPoista