tiistai 11. elokuuta 2015

Jotta asiat eivät olisi liian yksinkertaisia....

Soitin tänään klinikalle itkua vääntäen eilisen vuodon johdosta. Siellä rauhoiteltiin ja kehoteltiin odottelemaan rauhassa yksi päivä, sillä vuotoa voi olla vaikka on raskaanakin. Totesin, että pää ei oikein kestä enempää odottelemista joten päätettiin yksissä tuumin, että silloin paras ratkaisu olisi käydä otattamassa HCG, josta kyllä tässä vaiheessa totuus ilmenisi. Onneksi olin kaukaa viisaana ottanut aamulla lähetteen mukaan joten pinkaisin kesken päivän labraan.

Odotuksen tunnit olivat tosi pitkiä ja työteho vähän niin ja näin. Onneksi iltapäivällä tulos saapui: HCG 134 !

Soitin heti uudestaan klinikalle ja siellä kehuttiin hienoa lukemaa. Ainakin tänään olen selvästi raskaana, mutta huomisesta ei tiedä koska pieni tiputtelu jatkuu koko ajan. Lääkkeitä ei saa missään nimessä lopettaa, koska raskaus ei ole vielä todistettavasti mennyt pois. Pää meni taas ihan sekaisin, sillä mielessäni olin jo todennyt pettymyksen ja edennyt uusiin hoitoihin. Uutinen on sinänsä hyvä, mutta en MILLÄÄN jaksa uskoa että tämä päättyisi hyvin, koska en ole koskaan aiemmissa raskauksissa vuotanut tipan tippaa!

Vuoto voi kuulemma tulla mistä vain, emättimen seinämistä, kohdunkaulan suulta, mahdollisesta kaksosesta jne jne. Jos se on kirkasta, kaikki saattaa olla hyvin. Jos vuotaja on alkio, vuoto ei tule puhtaana sillä raskaus on edennyt jo sen verran pitkälle. Nyt pitää vain jaksaa odottaa, ja torstaina voi mennä uudestaan verikokeeseen. 

En voi uskoa, miten ohdakkeinen tämä meidän tie onkaan! Mikään ei mene helposti, yksinkertaisesti tahi suoraviivaisesti. Aina on jotain kummia mutkia matkassa. 

Mitä veikkaatte lopputulokseksi, arvon lukijat? Huijaanko vaan itseäni, jos rupean tässä vaiheessa taas toivoskelemaan?

37 kommenttia:

 1. Minulla tuli vuotoa toisessa raskaudessa siinä alussa vaikka ekassa ei tullut mitään. Kovasti tarrasukkia :)

  VastaaPoista
 2. Jos vaikka varovaisesti vähän toivoisi...

  VastaaPoista
 3. Toivotaan että kaikki on hyvin ja pienokainen olisi matkassa mukana. Minullakin oli vuotoja kuopusta odottaessa vaikka esikoisen kanssa ei ollut mitään...Täällä ainakin sormit ja varpaat ristissä!

  VastaaPoista
 4. Mä ainakin pidän sulle hirveesti peukkuja! Ja jos et uskalla itse toivoa, niin mä toivon täällä sun puolesta! <3

  VastaaPoista
 5. Täälläkin peukut pystyssä! Myös mulla oli vuotoa kakkosesta, vaikkei ykkösestä ollutkaan.

  VastaaPoista
 6. Hei tsemppiä! Asiat voivat mennä vielä hyvin! Itse vuosin verta rv 5-rv13+ ja edelleenkään ei toki ole varmaa onko se lopullisesti loppunut. Nyt rv13+6 ja ei vuotoa.
  Hurjasti tsemppiä ja toivotaan parasta ❤
  -H

  VastaaPoista
 7. Toivotaan! Mulla on vuotanut kolmessa raskaudessa. Elävästä esikoisesta rv12 saakka paljon, kirkasta ja hyytymillä. Peukut! Riikka

  VastaaPoista
 8. Lisäys. Toihan on tosi hyvä arvo!! Nyt kun laskin sulla on vasta pp8? Kaverilla oli blastoista pp7 arvo 43 tai 49 ja kaksi alkiota oli kiinnittynyt. Yksi vauva tosin tuli. Mun silmääni vaikuttaa hyvälle!!! Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettei siis olisi identtiset!!? :D ainaki istukka toimii hyvin!
   Riikka

   Poista
  2. Niin, kai se on aika hyvä arvo...ja tosiaan tänään on pp8. Itse asiassa hoitaja vähän ihmetteli klinikalla, että miksi lääkäri sanoi testipäiväksi vasta ensi maanantain kun blastosta ihan hyvin voisi testata jo tällä viikolla! Ja niinhän siinä sitten kävikin, tosin vahingon kautta ;)

   Tiedätkö, tavallaan toivon että tuo blasto olisi jakautunut kaksosiksi koska sitten ainakin tietäisin mikä siellä vuotaa..! Tuntuu vaikealta hyväksyä, että joku vuotaisi koko ajan ja että kaikki olisi silti hyvin.

   Jospa tämä tästä...on niin jännää että saakohan sitä ollenkaan nukuttua :O

   Poista
  3. Eipä sen tarvii olla kuin "vain" sitä että istukan muodostama on voimakasta ja rikkoo suonia. Muodostuu hematooma joka sit vuotelee enemöän ja toisilla vähemmän. Näin mullekin tää selitettiin :) paikat on niin verekkäät .
   Riikka

   Poista
  4. Voi kun olisikin jotain tuollaista vaaratonta! :)

   Poista
 9. toivotaan,toivotaan, toivotaan...♥

  VastaaPoista
 10. Sori jos spämmään vielä kun nii innostuin :) JOS saa kerta veikata niin tulija on ehdottomasti tyttö. Mä olen vuotanut nimenomaan tytöistä ja kirjallisuudenkin mukaan tyttöjen hcg on korkeampi (ja huom mun kokemukset on tietysti ehdoton totuus ;) ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kelpaa! Yksi tyttövauva tänne heti kiitos :)

   Poista
 11. Toivotaan! Mulla vuosi eka raskaudessa ihan pönttöön asti yhtenä päivänä mutta ihanhan tuosta terve poika tuli. En vieläkään tiedä mikä aiheutti vuodon.

  VastaaPoista
 12. Taas peukut niin pystyssä kuin ne vaan venyy! Olette ajatuksissa, ihan oikeasti usein. <3

  VastaaPoista
 13. Ei taas voi muuta tehdä kun toivoa parasta, mulla on kyllä hyvä fiilis sun hcg arvosta! ;) Tsemppiä jännäillyyn !!! <3 Mulla tuttava piirissä tulossa kaksoset , ihan aluillaan kaikki vasta (rv 7) mutta hällä myös tiputteli siinä menkkojen alkamis ajankohdalla ja tietysti ihmeissään ja kemiallista/ keskenmenoa peläten meni ultraan niin jo silloin siellä viitteitä mahdollisesta kaksosraskaudesta löytyi ja nyt siis kaksi sykettä oli nähtävillä viime käynnillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, että! Ihana tarina, tsemppiä paljon ystävällesi.

   Poista
 14. Moikka
  Mulla tuli se kuuluisa kiinnittymisvuoto, jota luulin kuukautisiksi / keskenmenoksi alkionsiirron jälkeen. Paniikki oli suuri, mutta niin vaan raskaus jatkui. Viikolla 11 alkoikin sitten kunnon verenvuoto, sitä tuli ihan lorisemalla, kun istuin vessanpöntölle. Paniikki oli jälleen melkoinen, mutta se paljastui hematoomaksi, joka vuosi ehkä noin kuukauden päivät.
  Tuossa vieressäni tuo melkein vuoden ikäinen "alkio" nyt vaan kuitenkin kaikesta huolimatta nukkuu :) Eli pelkkä kirkas veri ei tosiaankaan ole aina vaarallista, vaikka raskaana olisikin ;)
  Meillä on pakkasessa kaksi alkiota (samassa putkessa) ja kovasti olen miettinyt, lopettaako imetys nyt sitä varten, että voisimme aloittaa jälleen hoidot. Kuitenkin olen punninnut, josko lopetan imetyksen "turhaan", jollei sieltä sitten enää tärppääkään. Tämä onnenkantamoinen saatiin ensimmäisestä tuoresiirrosta ja olen myös miettinyt, voimmeko olla toistamiseen yhtä onnekkaita, etenkin kun luulen, että se on sitten enää yksi yritys, siksi koska alkiot on siellä samassa putkessa, enkä jaksa uskoa, että sulatuksesta selvinnyt selviäisi enää uudelleen pakastuksesta. Täytin juuri 40 ja alkaa aika siinäkin mielessä loppua lapsihaaveiden suhteen... :/
  Mutta siis tämän pitkän jaarituksen jälkeen piti sanomani, että uskoisin, että teillä on kaikki hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui sentään, tosi pelottavaa tuollainen lorisemalla vuotaminen! Voin kyllä arvella sen paniikin määrän :/

   Ihana, että teillä on siellä niitä alkioita vielä pakkasessa. Minullahan on kertaalleen tehty niin, että 2 alkiota sulatettu kerralla, siirretty vain toinen ja se yksi pakastettu uudestaan. Ihan hyvin selvisi! Sitä mietin, että miksi haluaisit lopettaa imetyksen siirtoa varten? Kiireenkö takia? Uskon kyllä, että muutama kuukausi ei muuta tilannetta radikaalisti suuntaan tai toiseen vaikka jatkaisitkin imetystä. Ei sitten tarvitse harmitella jälkeenpäin :) Ainakin noin ehkä itse toimisin, tai toiminkin esikoisen kohdalla vaikka oli jo kova halu ruveta "tekemään toista".

   Poista
 15. Minä olen vuotanut molempien raskauksien aikana. Alussa ja keskiraskaudessa etenkin. Sekä ihan kirkasta punaista että rusehtavaa vuotoa. Toivon, että sunkin vuodot on vaarattomia. Peukut pystyssä!

  VastaaPoista
 16. Oi oi! Täällä ainakin toivotaan kovasti! :)

  Itselläni tuli esikoisesta pientä ruskehtavaa vuotoa vähintään kerran viikossa ja jopa aika pitkälle alkuraskautta. Jatkuvasti hoin itselleni hoitajan sanoja "alkuraskauden vuodot ovat aivan normaaleja". :) Toisesta ei tullut tipan tippaa muutoin, kuin yhtenä päivänä. Rv 5+5 aloin vuotaa aivan hulluna puolen päivän aikaan ja klo 16 jälkeen se loppui. Veri oli kirkasta ja siinä oli joukossa suuriakin hyytymiä ja sellaisia verkkomaisia kalvoja. Arvioisin että sitä tuli sen neljän tunnin aikana ainakin desilitra. Itkin tuntikausia ja ehdin jo surra menetystä ja miettiä tulevia hoitoja. Mutta sitten kun se veri loppui, niin aloin varovaisesti toivoa josko sittenkin. Pahoinvointi jatkui voimakkaana ja ajattelin että sen täytyy olla hyvä merkki. Nyt on rv 24+6 ja kovasti pikkuinen siellä potkii. Molemmat raskaudet ovat saaneet alkunsa lääkkeellisestä pas:ista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan uskomatonta tarina, mikä ihme siellä vuosikin noin kovasti. Kaikin tavoin sitä kiusataankin meitä äiti-raukkoja. Onnea jatko-odotukseen :)

   Poista
 17. Täällä yksi joka vuoteli alkuraskaudessa 2 viikkoa, sekä kirkasta ja ruskeaa verta, raskaus sai alkunsa 3.ivf:n tuoresiirrosta. Onnistunut raskaus on myös 1.ivf:stä, jolloin en vuotanut tippaakaan, joten voit kuvitella miten tulisilla hiilillä on oltu..:( Nyt kuitenkin 12+6 ja nt-ultrasta selvitty ja katse kohti alkuvuotta..
  Sulla on oikein hyvä arvo, joten kovasti toivotan pitkiä hermoja ja parasta sille sitkeällä tarrautujalle!! <3

  VastaaPoista
 18. Voi sentään, mikä jännitysnäytelmä!
  Tottakai sinä nyt toivot!
  Ja minä veikkaan, että vuoto on vaaratonta. Se on aika yleistäkin!
  Tsemppiä hirmusti <3

  VastaaPoista
 19. No huh. Vähän on taas vuoristorataa Veronan elämä!! Toivon kovasti, että kaikki on hyvin ja että se on nyt siellä!! <3 <3

  Mutta kaksosia en toivo. Monestakaan syystä...

  VastaaPoista
 20. Mulla samanlainen kokemus. Nyt rv 21. Jos jaksat lukea pari postausta mun blogista, niin niistä selviää parhaiten mun dramaattinen alkuraskaus. Tämän vuoden huhtikuun alta löytyy postaukset: http://morrimoykkyja.blogspot.fi/

  Kovasti tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 21. Miten asiassa edetään? Otetaanko tuo hcg koska uudestaan? Nimimerkillä olen ajatellut ja toivonut parasta täällä koko aamupäivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna uusitaan eli sitä odotellessa! Eilisillaksi vuoto helpotti kun lepäsin mut nyt se taas alkoi uudestaan :/

   Poista
  2. Sitten jatkamme täällä toivomista!! *halitus*

   Poista
 22. Varovaisesti pidän peukkuja ja toivon parasta! :) <3

  VastaaPoista
 23. Kyllähän niitä paljon on alussa vuotoja ihmisillä. Ajattelin tätä jo maanantain postauksen yhteydessä, mutten halunnut sulle turhaa toivoa herättää. Mutta raskaana sä nyt kuitenkin tällä hetkellä olet, vuodit tai et :)

  VastaaPoista
 24. Kiitos kaikille tsemppailijoille! Toivottavasti ne teidän extra-peukut kantaa - itse olen täällä vedonnut niin taivaanisään kuin kaikkeen mahdolliseen mitä ikinä keksin. Toivottavasti tämä raskaus jatkuu! :)

  VastaaPoista
 25. En kyllä uskalla edes veikata kumpaakaan. Mutta tsempata ja tukea siinä tilanteessa, kumpaan suuntaan se nyt ikinä muuttuukaan! <3

  VastaaPoista
 26. Mulla on kaikusa raskauksissa-kohdunulkoisessa, keskenmenneessä ja nyt vk 14 olevassa ollut tiputtelua alussa. Tässä nykyisessä eniten, viikon tiputteli välillä reilustikin. Myöhemmilläkin viikoilla ollut vuotoa muutamaan otteeseen. Uskon että kaikki on vielämahdollista! Ivf alkuisissa vuotoja vielä paljon useammin kuin luomuraskauksissa

  VastaaPoista