keskiviikko 12. elokuuta 2015

Odotusta, epävarmuutta & tiputtelua

Täällä jännäys jatkuu.

Eilisillan lepäilin ja otin hyvin rauhallisesti, eikä vuoto enää jatkunut. Tänään puolestaan iltapäivän puolella vessareissun yhteydessä se taas alkoi ja tiputteli parisen tuntia. Siinä samassa kaikki illan ja yön aikana saavutettu mielenrauha katosi silmänräpäyksessä!

Nyt yritän taas lepäilytaktiikkaa, vaikkakin klinikalta sanottiin ettei se sinänsä auta jos alkio on tullakseen kyydistä pois. Näinhän se tietysti on, mutta siltä varalta että tämä on jotain muuta vuotoa, haluan tehdä kaikkeni sen eliminoimiseksi sillä niin hyytävää seurattavaa tämä on. Unelmat ovat kirjaimellisesti valumassa vessanpönttöön...

Olen kyllä pikkuisen ehtinyt haaveillakin. Olisi niin ihanaa jos tämä raskaus oikeasti saisi jatkua ja lopputuloksena olisi vauva! Kaiken tämän loputtoman yrittämisen jälkeen se alkaa jo tuntua mahdottoman kaukaiselta haaveelta. Jos nyt kuitenkin raskaus jatkuu, on varmaan opittava sietämään ainaista epävarmuutta ja pelkoa kaikkien näiden kokemusten jälkeen. Yritän kovasti harjoittaa sitä jo nyt, vaikka vaikeaa onkin.

Huomenna aamupäivällä aion käydä ottamassa HCG:n uusiksi ja tulos saapunee iltapäivän puolella. Jos luku on noussut eilisestä, on vain yritettävä luottaa raskauden jatkumiseen. Jos se taas on sama tai laskenut, on käymässä huonosti.

P.S. Itsellenikin muistilapuksi kirjoitan, että raskauden tässä vaiheessa ei ole vielä yhtikäs mitään raskausoireita! Joka ikinen kierto teen saman google-haun uudelleen, ikäänkuin en muka tietäisi, mutta nyt voin sen todeta että näinkään korkealla HCG:lla (134) ei vielä kuulu tissikipua. Jos en tietäisi, en voisi päätellä omasta kropastani mitään!

22 kommenttia:

 1. Mulla oli just tuollaista se vuoto. Tai siis kerralla tyhjeni kohtu ihan kunnolla ja sit jatkui tuhrutteluna. Tissikipua ei ollut ja kuvotus alkoi HCG:n ollessa jotain välillä 4000-10 000. Eli aika korkealle sai HCG:t nousta, että raskaus alkoi tuntua kropassa.

  Sormet ja varpaat on ristissä teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon mukaan seuraan esimerkkiäsi tuon HCG:n osalta...Kiitos peukuista!

   Poista
  2. Ihan hulluna jännittää sun puolesta! Ja niin varmaan montaa muutakin. Tää on niin kuin mun elämästä keväältä. Mun vuotelulle ei koskaan löytynyt syytä ja sitä todellakin tuli. Ultrassa ei näkynyt hematoomaa ja istukkakin on siellä jossain ylhäällä. Ei oo muuta selitystä, kuin lääkkeellisesti kasvatettu limakalvo vuoteli ylimääräiset kerrokset pois.

   Poista
  3. Ohhoh, en tiennyt että tuollaistakin voi tapahtua. Kyllä on vaikea projekti tämä raskaaksi tulo, huh (tai ainakin joillakin meistä!). Ikinä ei voi tietää mitä tuolla sisuksissa tapahtuu :) Mietin täällä juuri, että vaikka saisinkin nyt hyvän hcg-lukeman niin osaisikohan sitä siltikään hellittää näistä peloista eritoten jos vuotelu vaan jatkuu.

   Poista
  4. Mun kokemus on, että ei. Varhaisultran jälkeen kävin vielä yksityiselläkin, kun välillä aamuisin oli pikkarit veressä siinä rv 9 paikkeilla ja en millään pystynyt uskomaan raskauden etenemiseen. Joskus rv 15 tuli vielä yhdynnässä yllättäen verta. Ihan kauheaa ollut, mutta onpa tuntunut mukavalta kun yli kuukauteen en ole vuotanut tai tarvinnut sidettä.

   Poista
  5. Onneksi sulla vuoto on vihdoin loppunut. Varmasti mahdottoman pelottavaa! Minullahan eka vuotoa edelsi reipas tunnin kävelylenkki, joten jos tästä mitenkään selvitään niin tulee kyllä olemaan kova kynnys ylittää se minun mielessäni vuodon aiheuttanut tekeminen uudelleen...eli oikeastaan kaikenlainen urheilu, erityisesti tuo kävely. Vaikka juuri luin että tässä raskauden vaiheessa mikään tekeminen ei juuri voi vaikuttaa asiaan: jos raskaus on mennäkseen kesken, silloin se menee.

   Poista
  6. Mullakin vuoto tuntui yltyvän välillä reippaasta kävelystä. Unohdin kerran ottaa töihin lugesteronit mukaan ja olisi pitänyt sellainen laittaa, niin lähdin kiireellä apteekkiin. Lopputulos tuolle kiirehtimiselle oli jälleen kerran vuoto. Laps.polin hoitaja sanoi, että IVF raskauksissa eritoten PAS on enemmän vuotoja.

   Poista
  7. ...siis eritoten lääkkeellinen PAS ja se sullakin taisi olla.

   Poista
 2. Jep ja mullakin on takana 7 (!) raskautta (vaikkakaan ei nii montaa lasta, kuitenkin ihan oikeat raskaudet kyseessä) ja jokaisessa oireet on mennyt täysin eritavoin. Kellä tissikipu alkanut heti ja kellä rv 7++... Ja mikäli siellä on hematooma se voi todella vuotaa vaikka viikkoja. Välillä hyvin runsaana. Peukut verikokeeseen! Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Verikokeessa käyty ja nyt odotellaan sydän syrjällään tulosta :/

   Poista
 3. Toivottavasti tämänpäiväinen verikoe tuo hyviä uutisia!

  VastaaPoista
 4. Täällä pidetään peukkuja kohonneen hcg-arvon puolesta :)

  VastaaPoista
 5. Tsemppaan täällä taustalla ja toivon parasta! Tunnen tuon tiputtelun aiheuttaman piinan, kahdessa raskaudessa siitä kärsinyt yli puolen välin ja erityisesti tässä viimeisessä sydän oli pysähtyä joka kerta... Nyt olisi teillä jo aika onnen kääntyä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, samaa mieltä...toivottavasti parin tunnin päästä kuuluisi hyviä uutisia...! <3

   Poista
 6. Voi tuo oli raastavaa aikaa! Itsellä myös vuotojen takia seurattiin paljon HCG:tä mihin suuntaan se oikein menee.

  Minulle hoettiin koko ajan, että niin kauan kuin ei ole hyytymiä, voi asiat olla vielä hyvin. Ihan silloinkin kun lorisin kirkasta verta desikaupalla. Ja toistaiseksi ainakin kaikki on vielä hyvin ja pahin alkuaika on selätetty. Vaikka mukaan tuli kovat kivut, oli silti kaikki hyvin. Sieltä sitten löytyi punktion aiheuttaman hyberstimulaatio minkä raskaushormonit olivat villinneet uudestaan. Joten vaikka se vaikeaa onkin, ei välttämättä kannata kipujakaan heti säikähtää.
  Toivoa löytyy!
  Paljon paljon tsemppia tuleviin päiviin ja toivotaan asioille sitä parhainta! <3

  VastaaPoista
 7. Kiitos toivoa nostattavasta kommentista :) Ei minullakaan ole vielä hyytymiä tullut, mutta jotenkin epäilyttää ja huolestuttaa tuo jokapäiväinen tuhruttelu. Se vielä osuu epäilyttävästi siihen aikaan kun hoidon tuloksen pitäisi alkaa selvitä, joten huoli on suuri. Olisipa vaaratonta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan kovasti että on vaaratonta.❤ Ainoastaan minkä epäilyn olen saanut, niin sen että toisilla tulee menkkojen tapaisiakin vuotoja. Itse vuotelin koko alun. Nyt mennään toisella kolmannella ja jo 1,5viikkoa olen ollut vuotamatta. Jei! Kolme kertaa tuli "menkat" ihan yhtä runsaana ja kaikki välipäivät vuotoa tuli myös. Milloin tuhrua, milloin vanhaa ja kaikkea siltä väliltä :)
   Ja nyt tosiaan mennään "jo" täällä :) vuodottomana toistaiseksi. Kohta pääsen myös tarkistus ultraan, ettei tarvitse rakenneultraan asti odottaa :)

   Ja huoli oli kyllä suuri ja jätti sen että koko ajan pissalla käydessäni edelleen tuijotan mitä tulee, mutta silti toistaiseksi matka jatkuu❤ Ja toivon että tämä jatkuu loppuun saakka.

   Toivottavasti siellä selvittäisiin myös säikähdyksellä❤

   Poista
 8. Ja suurkiitokset teille kaikille kun jaksatte rohkaista! Minä täällä hoen päässäni mantraa, että sillä ja sillä kommentoijalla on vuotanut verta, eikä heilläkään raskaus päättynyt huonosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan kuinka varma olin keskenmenosta, kun kaikki netistä löytämäni tarinat olivat päätyneet keskenmenoon, jos vuoto oli runsasta, oli hyytymiä tai oli kipuja. Minulla oli kauheat kuukautiskrampit, verta holahti pyttyyn, kun menin istumaan, pyyhkiessä tuli usean sentin kokoisia hyytymiä ja pahimmillaan jopa tikkuaskin kokoisia verkkomaisia kalvoja. Ja kuitenkin se oli jotain muuta kuin keskenmeno. Näissä saamissasi kommenteissa on nyt huomannut kuinka yleisiä nuo vuodot on ja kuinka asiat voi olla joko hyvin tai huonosti. Ja eri raskaudet voi olla aivan erilaisia. Kunpa sinulla olisi myös yksi näistä tarinoista jotka päättyvät hyvin. <3

   Poista
 9. Apua kuinka kovasti voi toisen puolesta jännittää! Toivottavasti arvo olisi noussut. Kyllä sais olla jo teidän vuoro. Mulla on ollu kaikissa raskauksissa alussa vuotoja. Aina ne säikyttää, mutta kolmannessa osasin pitää niitä jo normaaleina ja jopa odottaa niiden tulemista.

  VastaaPoista