tiistai 18. elokuuta 2015

Ultrausreissun jälkeen

Tänään kävimme klinikalla ultrassa ja tarkoitus oli lievittää paniikkia noiden vuotelujen suhteen. Lääkäri katsoi ensin kohdun ja sieltä löytyi sikiöpussi ja ruskuaispussi, mutta ei vielä havaintoja alkiosta. Ei olisi kyllä näillä viikoilla vielä pitänytkään. Ruskuaispussin perusteella lääkäri päätteli, että mitä luultavimmin ei ole kysymys kohdunulkoisesta raskaudesta. Käsittääkseni löydökset olivat sen kokoisia mitä pitääkin.

Kohdussa näkyi jotain vuotoa, mutta ultran avulla ei pystynyt päättelemään mistä on kysymys. Lääkäri veikkasi mahdollisesti hematoomaa tai sitten istukan muodostumiskohta saattaa vuotaa. Molemmissa tapauksissa tässä vaiheessa tummahko vuoto olisi hyvä asia, ja eilen illalla huomasinkin selvästi kuinka se alkoi tummentua. (toivon mukaan siis myös loppuisi pian!)

Lääkäri käytti paljon aikaa meidän kysymyksiin vastaamiseen. Esitin saman kysymyksen kuin eilen hoitajalle, eli vaikka HCG nousee, voiko raskaus silti olla menossa kesken eli vuotaa jostain osasta. Tällä kertaa sain ihan päinvastaisen vastauksen, eli kyllä voi koska HCG on istukkahormoni eli se kertoo vain istukan muodostumisesta. Muutenkin tuntui, että lääkäri pysyi hyvin tiukasti asialinjalla enkä saanut minkäänlaisia vakuutteluja että huoleen ei olisi syytä (eikä varmaan kukaan voikaan sellaista vakuutella!).

Huomenna käyn uudelleen mittauttamassa HCG:n, lääkäri soittaa torstaina ja jos merkittäviä muutoksia ei tule, käyn uudelleen ultrassa maanantaina.

Jotenkin tästä jäi edelleen epävarma olo. Joko vuodan turvallisesta tai vaarallisesta paikasta. Raskaus joko jatkuu tai sitten ei. Ja huomenna jännittäminen jatkuu niiden verikokeiden osalta :/

12 kommenttia:

 1. <3 Tsempppiä! Mulla on peukut pystyssä, että tämä nyt onnistais loppuun asti!

  VastaaPoista
 2. Meillä kävi samoin esikoisen aikaan . Vuodin ja paljon. Raskauspussi näkyi ja lääkäri sanoi just että ei voi tietää. Oli nimenomaan asialinjalla jpka oli toki hyvä mutta silloin tuntui kurjalle. Viikko siitä löytyi sikiö. Hematooma vuosi melko rajusti rv12.
  Paljon onnea matkaan! Riikka

  VastaaPoista
 3. Lisäys. Muistaakseni vasta yli hcg 5000 tai 10000 jälkeen pitäisi näkyä sikiö sykkeineen.
  Niin ja sano mun sanoneen, tyttö ;) hcg on tytöillä korkeampi :) Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onneksi on sitten nuo hoitajat siinä jotka tapaavat olla paljon rohkaisevampia kuin lääkärit! Pistän veikkauksesi mieleen jos sinne asti päästään :)

   Poista
 4. Täällä myös peukut ja varpaat pystyssä! <3 t. Minni

  VastaaPoista
 5. Mulle tehtiin eka ultra, kun HCG oli yli 20 000. Näkyi pussi kohdussa, mutta ei sykettä. Seuraavana päivänä näkyi sitten sykekin ja HCG oli jotain 20 000-25 000 välillä. Tyttöä meillekin olisi voinut kuvitella korkeiden HCG-arvojen perusteella, mutta vilkas poju se kyllä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kaikki ennusmerkit ovat siis johdonmukaisen epäjohdonmukaisia!

   Poista
 6. Onnea todella paljon plussa uutisista! Toivon niin kovasti että kaikki menee siulla hyvin :)

  VastaaPoista