lauantai 13. elokuuta 2011

RV 22 + 5: Kilpparikontrolli ja mammavaateostoksia

Muutama päivä sitten soittelin neuvolaan kun yhtäkkiä rupesi huolettamaan kilpirauhasarvojen tilanne, erityisesti koska noita rytmihäiriöitä on ilmennyt viime aikoina. Täytyy sanoa, että neuvolan palvelu on kyllä meille odottaville äideille aivan ensiluokkaista: sain ajan labraan heti puhelinsoitosta seuraavalle aamulle ja itse tulokset soiteltiin sitä seuraavana päivänä! Meistä pidetään sitten hyvää huolta :)

Suureksi yllätyksekseni kilpirauhasarvot olivat täysin normaalit, mikä tarkoitti sitä että samalla vanhalla 0,1 mg tyroksiiniannostuksella jatketaan. Ja tätähän ei ole siis missään vaiheessa raskautta jouduttu muuttamaan. Seuraavan kerran kontrolloidaan vasta viikon 34 paikkeilla. Rytmihäiriöiden tsekkausta varten lääkäri yritti ehdottaa EKG:ta, mutta tuumasin sen olevan melko todennäköisesti turhaa koska ei niitä kovin monesti päivässä tule ja nekin kerrat ovat yleensä iltaisin, ja erityisesti nukkumaan mennessä. Koska en niistä mitenkään erityisesti häiriinny eikä niistä kuulemma haittaakaan ole, jätämme asian tältä erää sikseen.

Niinkuin edellisen postauksen kommenttiboksiin kirjoittelin, kysäisin samalla liikelaskennasta. Terkkarin mukaan riskiraskauksissa liikelaskentaa tehdään alkaen viikolta 33 mutta normaalitapauksissa viikolta 37. Kuulostaa kovin myöhäiseltä minun mielestäni! Aion kuitenkin vielä kokeilla laskemista näinkin "varhaisilla viikoilla" jos sellainen tarve tulee, sillä varsinkin viime päivät masussa on käynyt niin aktiivinen möyryntä, että ihmettelisin kovin jos se yhtäkkiä (taas) lakkaisi. Tänään eräs pikkuinen tyyppi yritti ilmeisesti väen vängällä puskea itseään vatsanahasta läpi, sillä useaan otteeseen sohvalla köllötellessä liikkeet näkyivät ja tuntuivat ihan selvästi. Mies istui vieressä tuijottaen masun elämää ja naureskeli :)

Selkäkivut ovat käyneet ihan mahdottomiksi viime päivinä. Torstaina ja perjantaina työtuolissa istuminen oli yhtä tuskaa ja laskin minuutteja kotiinpääsyyn. Se treenituntini, jonka piti toteutua maanantaina, siirtyi eiliselle joten eilen vihdoin pääsin aloittamaan itseni kuntouttamisen ja se tuntui aivan mahtavalta! Tänään selkä on ollut paljon parempi koska se sai eilen niin hyvin vetreytystä ja saamani ohjelma pyöri muutenkin aika paljon yläkropan hyvinvoinnin ympärillä. Uskoisin, että parin viikon sisällä pääsen pahimmista kivuista kokonaan eroon jos vain jaksan urheilla säännöllisesti, kun lihaskunto on ehtinyt sillä välin vähän rakentumaan taas tauon jälkeen.

Tänään kävin kaupungilla jälleen pyörimässä ja etsimässä mm. mammavaatteita. Kuten olen aiemminkin valitellut, meidän kaupungin valikoimat eivät ole hirveän erikoiset ja nyt olenkin joutunut piipahtamaan melkeinpä kerran viikossa katsastamassa minkälaista täydennystä esim H&M on valikoimiinsa saanut. Tänään housuosastolla tärppäsi oikein viimeisen päälle ja löysin jopa kahdet siistit farkut jotka istuvat ihan eri tavalla kuin kesällä ostamani housut, ja joita voi ihan loistavasti käyttää myös töissä. Seuraava etsintä kohdistuukin sitten talvitakkiin, mikä ei takuulla ole helppo rasti...huoh.
Toiset ostamani farkut olivat hyvin paljon tämän näköiset, mutta en voi olla ihan varma. (Kuva lainattu H&M:n sivuilta)

Vauvanvaatteiden ostamisessa on mopo karannut käsistä ja kannan harva se päivä jotain ihanaa kotiin :) Niistä kuvallista postausta on luvassa lähipäivinä...!

Oletteko muuten bonganneet hyviä äitiysvaatteita uusista syysmallistoista? Vinkkiä saa laittaa sillä näin ilmojen viiletessä jotain on tosiaan pakko hankkia. Hyvässä lykyssä ajattelin pärjätä yhdellä villakangastakilla sinne joulukuun puoleenväliin asti, tietysti toivoen että kovia pakkasia ei ehdi siihen mennessä tulla :)

7 kommenttia:

  1. Mukavaa, että kilppariarvot olivat kunnossa.

    Mä ostin Polarn o. Pyretin takin kesän kuumimmilla helteillä alesta. :) Tässä jo odottelen että pääsisin käyttämään sitä. Musta talvitakkeja tai äitiystakkeja on todella vähän valikoimissa. :( Tsemppiä metsästykseen.

    -Zenni

    VastaaPoista
  2. Pakko kommentoida, että on ihan huisia käydä lukemassa sun blogia, kun meillä tuntuu menevän monet asiat niin samanaikaisesti, tosin oonhan vaan 2 viikkoa sua jäljessä. Kävin nimittäin just perjantaina ostamassa nuo varmaan samaiset mammafarkut Henkkamaukalta ja samalla kannoin jälleen lisää vaatetta pikkuiselle. En oikeesti tiedä paljonko ja minkä kokoista nuttua se veijari tarttee.. Farkut oli kivat ja ryhdikkäät, nimenomaan ihan erilaiset kun kesällä ostetut kangashousut jotka ei istu mun päälle lainkaan. Syysvaatteita ostelin itselleni Ellokselta, isoja pitkiä neuleita, joita voi pitää leggareitten kanssa. Vielä tartteis matalat saappaat ja sen talvitakin. Mietin just tota samaa, että aion pärjätä yhdellä takilla ja ostaa sit vaikka ponchon tai jonkun siihen päälle. Tiedän jo nyt näyttäväni marras-joulukuussa kamalalle, pahimmillaan miehen takkeihin kietoutuneelle vaappuankalle, mutta en kyllä raaski muutamaa kuukautta varten mammatalvitakkia ostaa..

    Tsemppiä rytmäreiden kanssa, ne on kyllä tosi ikävän tuntusia. Ja toivotaan että liikunta jelppii selkää.

    - Mammamarian (kirjautuminen ei toimi..)

    VastaaPoista
  3. Täällä on samat fiilikset kuin Mammamarianilla! Lukeminen on vertaistukea parhaimmillaan, meillä kun tullaan pari viikkoa perässä :) Talvitakki on murheena täälläkin. Lähinnä sen takia, että "joudun" töissä ulkoilemaan jopa pari tuntia päivässä ja villakangastakki on yhtä tyhjän kanssa :/

    -piia

    VastaaPoista
  4. Käy kurkkaamassa nelly.com:n valikoima. Itse ainakin tilasin sieltä täydellisesti istuvat mammahousut. Palautus on kuitenkin maksuton, jos ei sovikaan!

    VastaaPoista
  5. Itse en oikein ole kaupoista löytänyt hyviä mammavaatteita, joten olen turvautunut nettikauppoihin. Ainakin Hennesin ja Espritin nettikaupoissa on kivan näköisiä vaatteita.

    Sinulla on mukava blogi, onnellista odotusta! :)

    VastaaPoista
  6. Psst, haluaisitko ostaa multa tammikuussa ostamani äitiysohuttoppatakin?
    http://www.sivuaani.vuodatus.net/blog/2774545/sairasloma-mika-ihana-tekosyy/

    Laita s-postia jos kiinnostaa ja tuo olisi yhtään etsimäsi kaltainen, niin katsellaan sitten täsmäisikö koko. :) Tuo tosin on ohut toppis, eli ei mikään paukkupakkasien takki ainakaan ilman kunnon vaatekerroksia alla.

    VastaaPoista
  7. Zenni: Kiitos! Polarn o Pyretin liikkeessä kävin joskus alkukesästä piipahtamassa, pitääkin käydä taas uudestaan :)

    Mammamarian: Kiva kuulla! :) Mun pitää kans ostaa uudet saappaat jossain vaiheessa, ja tuo mekko oli hyvä idea koska mekoissa on varmasti hyvä olla kun ei kiristä eikä purista mistään. Kiitos vinkistä siis! T. Toinen tuleva vaappuankka :D

    Piia: Oi, no tuo ulkoiluntarve kyllä taitaa sulkea villakangastakit pois. Miten olis kirppikseltä joku isompi ja paksumpi tavallinen talvitakki? MIetin sitä jo puolitosissani itsekin...pääsisi ainakin halvemmalla.

    Alanis: Kiitos vinkistä! Voi taivas miten ihania vaatteita siellä Nellyllä onkaan, kävin juuri katsomassa! Olivat laittaneet sinne minun unelmien äitiystakin myyntiin mutta painajaismaiseen hintaan ;) Laitoin siitä juuri postauksen. Luulen, että sieltä on kuitenkin ennemmin tai myöhemmin käytävä tilaamassa vähintään jotain muuta äitiyskampetta...

    Anonyymi: Kiitoksia kovasti :)

    Äni: Kiitos tarjouksesta! Minkä kokoinen tuo sinun takki on?

    VastaaPoista