keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Vauvan kanssa lentokoneessa, osa II: Superkakka

Meidän lomaltapaluulennolla tapahtui se asia, jotka menolennolla pelkäsin. Selkäkakka iski.

Menolento oli mennyt muuten ihan kohtuullisen mukavasti, niin hyvin kuin se 5 h yöunilla ja neljää matkalaukkua raahatessa nyt voi mennä. Sintti käyttäytyi hienosti, kunnes aika lähellä laskeutumisaikaa mies tunsi kuin pepusta kuului "prööt" ja sen jälkeen erinäisiä turskahtelevia ääniä. Koska mies ei edelleenkään mahdu sinne lentokoneen vessaan lastenhoitopöydän kanssa, nakki napsahti minulle joten ei muuta kuin vauva vauhdilla kainaloon ennenkuin turvavöiden merkkivalo syttyy ja jonojen ohi kiilaamaan vessaan. Onneksi ne kaksi jonottavaa naisihmistä olivat ymmärtäväisiä kun selitin, että minulla olisi tässä kakkaa vuotava vauva sylissä ja sopiiko mahdollisesti etuilla.

Vessassa paljastui että ehdittiin sinne tosiaankin viime hetkillä sillä kaikki 3 päällä olevaa vaatekappaletta olivat onnistuneesti tykitetty scheisseen. Onneksi olin harjoitellut menolennolla pissavaipan vaihtoa joten tiesin suunnilleen miten siellä mahtuu toimimaan, mutta tietysti se laskeutuminen alkoi jo siinä vaiheessa kun ryhdyin vasta pyyhkimään Sintin pebaa. Hikikarpalot otsalla yritin pistää hommaan vauhtia samalla kun tunsin, että kone lähtee jo hinautumaan alaspäin ja minulla oli vielä edessä koko taistelu vaatteiden pukemisesta meidän pikku ipanalle joka rakastaa tarttua kaikkeen mahdolliseen nyt kun on sen kerran oppinut. Hihojen pukeminen on toisinaan aivan mahdoton harjoitus kun pikku nyrkki tarraa jonnekin sinne hihojen puoliväliin kiinni ja sitten bodya ei saa päälle ei millään! Nyt kävi aivan samalla tavalla ja vaikka kuinka yritin heittää hymyä Sintille ettei reppana säikähtäisi kiirettä, en silti voinut estää lievää epätoivoa hiipimästä ääneeni. Loppujen lopuksi säntäsimme kopista ulos niin, että Sintillä oli pelkkä body päällä ja koivet paljaina, sillä lentokone oli oikeasti menossa nokka alaviistoon osoittaen ja wc alkoi tuntumaan vähän vaaralliselta paikalta.

Ei siinä muuta kuin Sintti äkkiä turvavöihin ja loput vaatteet siellä päälle. Vauvahan ei tästä loppujen lopuksi ollut moksiskaan, vaan juuri ennen koneesta poistumista oli varsin hilpeällä päällä ja päätti viihdyttää puolta matkustamoa hervottomilla kikatuskohtauksilla. Ehkä suolen tyhjentäminen saattaa joskus saada vauvankin euforiseen tilaan, mene ja tiedä ;)

Sinttihän on ottanut nykyään tavakseen pantata kakkaa päivän ja sitten toisena päivänä tykittää kaikki ulos 2-5 kertaan. Viime viikolla oli sellainen päivä kun 4 vaatekertaa likaantui läpi asti kun tavaraa tuli niin paljon. Tänään tarve on osunut kohdalle 5 kertaa eikä päivä ole vielä edes ohitse, mutta äitipä on ollut nopeana heti äänen kuullessaan eikä yhtään vaatetta ole vielä likastunut :)

P.S. Rintatulehdus selätetty 1,5 vuorokaudessa superrohdon eli kaalen avulla, kiitos vinkeistänne!!

8 kommenttia:

 1. Niskakakkoja odotellessa... ;) Kiva kuulla että tulehdus on menneen talven lumia.

  VastaaPoista
 2. Huh huh. Olemme lähdössä kesällä reissuun, ja meidän pieni on silloin 3kk. Nyt ainakin tiedän, että kannattaa näköjään varautua lentomatkaan joillain helposti puettavilla vaatteilla. :)

  VastaaPoista
 3. Varmasti ei ollut hauskaa oikeasti siinä tilanteessa, mutta näin kerrottuna se tuntuu hauskalta :)

  Meillä on kans reissu tiedossa, täytyypä tosiaan jotain helposti puettavaa :)

  VastaaPoista
 4. :D :D :D
  Meillä on tähän mennessä osunut vasta yhden kerran tuo ns. niskakakka. Ja se body meni kyllä samantien roskakoriin. Nyt kun varattiin tuo lomareissu, niin Tyyppi on silloin 9 kk:n ikäinen niin mielenkiinnolla odotan miten siellä homma sitten onnistuu.

  VastaaPoista
 5. mietin mikä ihmeen kaale...??? siis mustalaisen avulla vai? ennenkuin luin toisen postauksen kommenttia jossa luki kaali (kaaLIN):)

  VastaaPoista
 6. Meillä auttoi niskakakkaan kokoa suurempi vaippa. Suosittelen testaamaan, vaikka teillä onkin eri syy miksi kakat menevät yli reunojen.

  VastaaPoista
 7. Heh, niin kuin joku tuossa laittoi, niin eipä varmaan sillä hetkellä naurattanut, mutta kyllä lukiessa repesi tuossa kohtaa, kun "kaikki 3 päällä olevaa vaatekappaletta olivat onnistuneesti tykitetty scheisseen..." =DDDDD

  VastaaPoista
 8. Kiitti kommenteista!

  Pingu: Onneksi 9kk:n ikäinen vauva alkaa tehdä jo tosi paljon kiinteämpiä jätöksiä toisin kuin tällainen pikkuvauva joka lataa täyslaidalliset ihan selkeätä maitokakkaa tulemaan ;)

  Anonyymi: Heh, kirotusvirhe!

  Anna: Itse asiassa me ollaankin juuri siirtymässä isompaan kokoon ihan siitä syystä, että 3-vaipat alkaa jäädä vähän pieniksi. Muistaakseni tuolla lennolla meillä oli jo isommat vaipat kun ollaan käytetty nyt vähän ristiin molempia.

  VastaaPoista