torstai 10. lokakuuta 2013

Piikkiä pehvaan & hautomo pystyyn

Soittelin tiistaina klinikalle jutellakseni lääkärin kanssa jatkosta, ja sieltä lohduteltiin että on ihan tavallista että Lugesteron lykkää kuukautisia ja usein ne kuulemma alkavat 1-3 päivän sisällä lääkkeen lopettamisesta. Suureksi yllätyksekseni lääkäri ei nähnyt mitään estettä pistoshoitojen aloittamiselle jos ne tosiaan alkavat tuon aikarajan puitteissa. Ja kuinkas ollakaan, samana iltana alkoi tiputtelu. Keskiviikko puolestaan laskettiin viralliseksi ensimmäiseksi kiertopäiväksi koska edellispäivän vuoto alkoi niin myöhään.

Ja tämähän tarkoittaa sitä, että.......

......saimme sittenkin aloittaa uuden IVF-hoidon! Jippii!! :D :D

Eilen aamulla kun heräsin, olo oli kuin pikkulapsella jouluaamuna. Aamukuuden jälkeen kun kertaalleen havahduin syvästä unesta, en enää pystynyt nukahtamaan uudelleen sillä mielessä pyöri vain uudet pistokset ja koko tämä pian alkava prosessi. Jännitti silleen hyvällä tavalla :)

Illalla kipaisin apteekkiin hakemaan ensimmäistä lääkesatsia ja maksoin kultaa & timantteja pelkästä ensimmäisestä erästä. Kannoin sitä ylivarovaisena peläten koko ajan, että takuulla tipautan sen jostain viemäristä alas tai kompastun ja se putoaa kuralammikkoon. Pääsin kuin pääsinkin onnellisesti kotiin niiden kanssa, ja tunti sitten pistimme ihka ensimmäisen piikin masunahkaan. Tästä se alkaa!

Neljän viikon päästä ajattelin tehdä positiivisen raskaustestin :)

16 kommenttia:

 1. saako kysyä paljonko lääke maksoi? itsellä kohta sama edessä... onnea teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon...Pelkkä Puregon n. 550 eur, tosin kotona tajusimme että eka annoksen sijasta otimmekin koko satsin.

   Kiitos onnentoivotuksista :)

   Poista
 2. Saako kysyä, millaisia annoksia sulle on määrätty? Entä käykö se Lugesteronin vähentäminen määrässä ja/tai ajallisesti?

  Onnea tulevaan hoitoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa annostusta hieman korotettiin edellisestä hoidosta. Kiertopäivät 2-4 pistetään Puregonia 200, kiertopäivät 5-6 150. Eka ultra on sovittu kuudennelle kiertopäivälle ja silloin katsotaan loput annostukset.

   Se Lugesteron lopetettiin samantien kun tein negatestin. Tulevasta annostuksesta en ole kysynyt, mutta ajattelin että otan vastaan sen mikä määrätään koska vaikka kroppa reagoi siihen tosi herkästi, aine on kuitenkin tarpeellista. Nyt tämän pistoshoidon jälkeen se on vielä tärkeämpää kuin luonnonkiertoon, koska keltarauhashormonia ei tule omasta takaa.

   Poista
 3. Tsemppiä! Peukut pystyssä positiivisen testin puolesta! :)

  VastaaPoista
 4. Mahtava, ihailtava asenne! Paljon onnea matkaan uuteen hoitoon. :) Nuo lääkkeet ovat kyllä pirun kalliita! Anonyymille, joka kyseli lääkkeiden hintaa: pelkästään Puregonin litrahinta on vaatimattomat reilut 400 000 €.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Ja auts, tuo litrahinta kuulostaa aivan karsealta!

   Poista
 5. Tsemppiä!
  Minullakin PCO/PCOS ja keltarauhasen vajaatoiminta, eli ovulointiongelmia ja raskauden jatkumisen ongelmia tuon keltarauhasen toimimattomuuden vuoksi.
  Paljon keskenmenoja, mutta kaksi ihmettä olemme saaneet, ihanat eläväiset lapset Clomeilla tehtyjen OI:n ja Lugesteronien ansiosta :)
  -Iitu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Vau mikä tarina, ihana kuulla että se päättyi onnellisesti kahden pienen ihmeen johdosta :) Kaikkea sitä nainen saa kärsiä jotta saavuttaisi unelmansa. Perästä tullaan!

   Poista
 6. Oi, täällä on peukut pystyssä!

  VastaaPoista