sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Oireita vai ei? //EDIT

Viimeiset päivät olen viettänyt rauhaiseloa - kirjaimellisesti lääkärin määräyksestä - jopa tylsistymiseen saakka. Tällä kertaa en kuitenkaan halua ottaa mitään riskejä, vaan vältän liiallista kofeiinia, rehkimistä, kuumia löylyjä, yrttiteetä, jopa Neiti S:n nostelemista jne jne. Yritän ottaa lungisti, mutta en voi silti olla kyttäämättä mahdollisia raskausoireita sillä niiden ilmaantuminen yksinkertaisesti helpottaisi mieltä, vaikkakin edelleen tunnen tietynlaista sisäistä varmuutta tämän hoidon onnistumisesta.

Parin päivän ajan olen tuntenut vaimeata jomotusta rinnoissa. Tämä ei silti yksistään kerro mitään, sillä otan 3 kertaa päivässä Lugesteronia, joka on tehnyt tuollaisen samantapaisen tuntemuksen noin 2-3 tunnin viiveellä lääkeen laittamisesta. Nyt uskaltaisin väittää, että tämä pakotus ei noudata ainakaan tuota kaavaa sillä esimerkiksi tätä kirjoittaessa kello lähentelee ilta yhtätoista ja edellisen Lugesteronin laitoin klo 14 iltapäivällä, ja silti pakottelee.

Yritin lueskella vanhoja postauksia edellisen ICSI:n tiimoilta, mutta silloin koko hormonihoito vaikutti kroppaan paljon rajummin, varmaankin mm. siitä syystä että follikkeleitakin tuli enemmän. Kirjoitin silloin, että rintavarustuksen kipu alkoi siirtopäivän aamuna joten siitä tiedosta ei ollut mitään hyötyä. Lisäksi muistan tunteneeni vastaavaa myös systemaattisesti aina raskauden toteamiseen saakka, joten on todella vaikeaa tietää missä vaiheessa mahdollinen hormonien aiheuttama aristus muuttui selkeäksi raskausoireeksi.

Mitäs mieltä te olette, voisiko teoriassa jo näin pian (3-4 päivän kuluttua) alkionsiirrosta ruveta tuntumaan raskausoireita, esim. juurikin tuo rintojen pakotus? Jotenkin tuntuisi, että jo pelkkä kiinnittyminen voi viedä enemmän aikaa...

//EDIT: Yhden "oireen" unohdin mainita kun tätä illan viimeisinä tunteina eilen kirjoittelin. Viime raskaudessa pissa oli selkeästi paljon tummemman väristä kuin tavallisesti. Nyt se alkoi jo pistosten aikana Puregonin ansiosta, ja naureskelin miehellekin että nyt jos haluaisi saada raskaustestiin mukavan näkymän, niin voisi tehdä yhden testin. Olen seurannut haukkana siirron jälkeen pissan väriä ja ei se ainakaan vielä ole siitä vaalentunut, mutta toisaalta en oikein tiedä missä vaiheessa Puregonin vaikutuksen pitäisi lakata. Elättelen toiveita, että se väri johtuu jostain muusta... ;)

11 kommenttia:

 1. Mulla itellä ekoista (siis kahdesta keskenmenneestä ja esikoisesta) alkoi tissikipu heti ovulaatiosta ja jatkui ja paheni vaan. Muissa kierroissa se jomottelu kesti ehkä viikon ja laimeni koko ajan. Synnytyksen jälkeen mulla ei tuota oiretta enää ollutkaan enkä siks uskonut olevani raskaana kun kakkosesta tein raskaustestin. :D Siitä mulla ei ollut oireen oiretta muutenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä kun nuo oireet voi vaihdella noin paljon eri raskauksien välillä. Toisaalta luulen kyllä, että synnytys ja imetys vaikuttaa rintoihin kuitenkin huomattavasti, joten voi olla että siitä syystä sitä ei samalla tavalla huomaa. Esim. itsellä tuntuu nyt tätä rintojen pakotusta, mutta eivät ne silti ole yhtään pinkeät sillä...köhöm...ne ovat ehkä hieman saaneet kärsiä kaikesta siitä Neiti S:n imettämisestä... ;)

   Poista
 2. Mun siirrossa TUNSIN OLEVANI HETI RASKAANA kun siirto oli tehty :P ja lopulta tuli positiivinen tulos :) Mutta mitä olen keskusteluja lukenut niin juuri 4-5 päivää siirrosta sen kiinnittymisen pitäisi tapahtua ja oireiden ilmaantua. Mutta ensimmäisellä positiivisella mulla ei ollut MITÄÄN OIREITA vaikka tiesin olevani raskaana että vaikka niitä oireita ei tuliskaan, voi silti olla raskaana! :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, kiitos :) Hauskaa kun joskus on vaan tuollainen sisäinen varmuus! Toivon että itsekin olen omalla kohdallani oikeassa eikä tartte myöhemmin niellä kaikkia näitä sanojani :)

   Poista
 3. Voi olla hyvinkin mahdollista ja jopa täysin oireettomuus voi tuoda sen kauan,toivotun plussan. Itsellä viimeisimmässä raskaudessa joka oli ivf-alkuinen ei ollut oireen oiretta,eikä edes aavistusta,että olisvoinut tärpätä ja silti pp16 testiin pärähti plussa. Ja nyt se plussa tuhisee tuossa vieressä 3kk vanhana:). Peukut.että tärppi kävisi ja tiedä,vaikka kaksi siellä olisi kiinnittymässä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippu tarina :) Mahtavaa että noin kaiken vaivannäön jälkeen tärppäsi.

   Sait itse asiassa tällä kommentillasi hieman mielikuvitukseni laukkaamaan, olisihan se kieltämättä aika jännä tilanne jos tosiaan nyt tästä raskautuisi ja saisi kaksoset....mutta tosi ihanaa joka tapauksessa, en kyllä valittaisi :)

   Poista
 4. Mulla on taustalla kaksi raskautta (eka päättyi aikanaan keskenmenoon) ja molemmat raskaudet olivat täysin erilaisia. Ekassa raskaudessa oireet alkoivat HETI ovulaation (ja hedelmöittymisen) jälkeen. Oli tissikipua, tummaa pissaa, vihlontaa vatsassa, you name it. Tokassa oireet alkoivat vasta raskausviikolla (rv7), kun aloin voida pahoin. Siihen saakka oli oireeton. En siis ikinä olisi uskonut olevani raskaana, ellei testi olisi sitä näyttänyt. Kyttäsin vain oireita.

  VastaaPoista
 5. Liitympä blogin seuraajien joukkoon. Rouvan kanssa olemme tismalleen samassa tilanteessa, toimenpide tehty vain päivää myöhemmin kuin sinulle. Pidetään peukkuja, molemmille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun liityt joukkoon, mahdottomasti peukkuja ja myötätuulta!

   Poista
 6. En ole aijemmin kuullut, että saunomista tai yrttiteetä pitäisi välttää. Mihin se perustuu? Olen yrittänyt tulla luomusti raskaaksi 1v ja 5 kk. Nyt vältän alkoholia, kahvia, energiajuomaa, light limsaa, tavallista limsaa, light mehua. En keksi mitä joisin kahvitauolla, jos jätän teen pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo saunomisen ja muun rehkimisen välttely tuli siitä punktiosta & alkionsiirrosta. Yrttejä sisältäviä tuotteitahan ei raskaana ollessa suositella koska kaikkia yrttejä (ja luontaistuotteita) ei ole tarpeeksi tutkittuja, niissä saattaa olla yllättäviä ainesosia joiden vaikutusta ei tunneta.

   Sinuna joisin ihan normaalisti tavallisia limsoja ja mehuja, lisäksi kahvia ja teetäkin saa juoda :) Kofeiinin kanssa vain yritin olla kohtuullinen sillä minulla on ollut sen kanssa pieniä liikakäyttötaipumuksia. Nytkin raskaana ollessa juon 2-3 kuppia mustaa teetä ja jos vielä tekee mieli juoda enemmän, otan sitten esim. vihreätä tai valkoista teetä päälle mutta harvoin kyllä juon enempää. Jos on ihan pakko saada kokista, vähennän noista teeannoksista yhden sen kokiksen edestä.

   Yrttiteetäkin taisin juoda raskautta yrittäessä ihan normaalisti, varsinkin kamomillaa josta pidän paljon.

   Tsemppiä raskautumiseen!

   Poista