keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Imetystyyny vs. halityyny

Kommentoin tuonne Minttukrokantin blogiin tuossa eräänä päivänä imetystyynystä, ja tuumasin, että tästähän voisi kirjoittaa vaikka samantien oman postauksen. Minttukrokantti valitteli raskausajan niskavaivoja kun on vaikea löytää sopivaa nukkuma-asentoa, ja mieleen tuli erään japanilaisen ystävän käyttämä äitiystyyny /imetystyyny. En oikein tiedä miksi sitä pitäisi suomeksi kutsua, mutta ainakin noita kahta nimitystä huomasin käytettävän kun tutkiskelin asiaa. Lisäksi englanniksi sitä kutsutaan näin: Hugging Pillow tai Hug Pillow.

Kyseessä on nimittäin aika kätevä keksintö, joka korvaa kerralla sen jokaöisen pehmustamisen 3-5 eri tyynyn avulla. Tässä pari kuvaa.


Japanissa noista on vaikka kuinka montaa erilaista versiota, tyypillisin on kaiketi tuollainen suora "pötkylä" jonka avulla voi hakea sitä mukavampaa uniasentoa. Heillä on lisäksi animoitua versioita, sekä erinäisiä jopa härskimpiä versioita joista en tässä sen enempää aio kirjoitella ;)

Jenkeiltä löytyi tuollainen kaareva versio, joka mielestäni näyttää mukavammalta, koska se vastaa kropan omaa luonnollista asentoa. Jos oikein muistan, kaverini kappale Japanista oli ihan samanlainen ja hän oli harkitsemassa niiden maahantuontia isommissa erissä, koska yksityisille ihmisille tuollaisen tyynyn tilaaminen erikseen on todella kallista sillä tyyny vie postissa paljon tilaa mikä tarkoittaa suuria kuljetuskustannuksia. Suomessa en ole noita kovin paljoa nähnyt (tosin en kyllä ole mikään raskaustarvikkeiden asiantuntija muutenkaan, ylläri!). Ainoastaan serkullani olen nähnyt sellaisen hieman kolmion mallisen imetystyynyn joka on siis pääsääntöisesti imettämiseen suunniteltu ja se on kooltaan aika pieni. Nämä isot tyynyt ovat tarkoitettu kaikkeen tuohon: äidin mukavaan nukkumiseen raskausaikana, imetykseen, ja mihin ikinä sitä nyt keksiikään käyttää. (Japanissa on sellainenkin versio jossa on puolikas pehmustettu yläkroppa eli jos on halipula, voi kölliä siinä ja kuvitella että on jonkun syleilyssä!)
Haluaisin ehdottomasti itselleni mahdollista raskautta silmällä pitäen tuollaisen kapistuksen, mutta ongelmana on meidän asunnon pieni tila ja lisäksi nimenomaan ne kalliit postituskustannukset. Ehkä täytyy jäädä odottelemaan saako se kaverini tilattua niitä Suomeen vai ei...:) Seuraavaksi voisi sitten ruveta suunnittelemaan miten se tilaongelma taklataan.

Kopioin tähän siltä varalta löytämäni jenkkisivuston osoitteen, jos joku on kiinnostunut tällaista tilaamaan. Sivustolla kyllä varoitellaan kalliista postituskuluista jo valmiiksi.
http://www.bonnybabies.com/

No, miltäs tämä "halityyny" vaikuttaa?! Olisitko kiinnostunut ostamaan jos tällainen tuote päätyisi Suomen markkinoille?

7 kommenttia:

  1. Voi, se vaikuttaa ihanalta! Vaikka en ole raskaana niin voisin silti haluta tuollaisen (jo valmiiksi). Nukkuma-asento vaikuttaa mukavalta. Voisihan tuota käyttää muutenkin kuin raskaana ollessa :D

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti olisin kiinnostunut! En ihan tarkalleen tiedä miten tuo mahtuisi sänkyymme, mutta se on sitten sen ajan murhe ;) Ensin yksi masuasukki tänne päin, kiitos! Tyynystä voisin kyllä olla kiinnostunut ehkä hieman pienempänä versiona jo ennen raskauttakin...? Kertoile jos ystäväsi saa tilattua niitä tai sitten tehdään hieman isompi ryhmätilaus blogituttujen kesken?

    VastaaPoista
  3. Moi, eksyin tänne sun blogiin tänään, ja jäin lueskelemaan. Toivottavasti ei haittaa, kun kommentoin.

    Tällaisesta isosta imetystyynystä sen verran, että aika ehdoton kapine on ollut täällä! Suosittelen tätä isompaa versiota juurikin sen takia, että sitä voi käyttää muutenkin kuin imettäessä. Se on tosiaan mukava nukkuessa, ja tykkään lueskella käyttäen tällaista tyynyä niskan ja yläselän tukena. :)

    Jos olisin nyt hankkimassa tällaista tyynyä, en tosin välttämättä valitsisi tuollaisilla micro beads-palleroilla varustettua tyynyä, sillä se kahisee niin paljon, että nukkuminen on välillä hankalaa.

    VastaaPoista
  4. Luonnonlapsi: no ehdottomasti voi, vaikka siihen toiseen japanilaiseen tarkoitukseen eli halikaveriksi kun kumppani puuttuu / on poissa :D

    Harriet: eipä ollenkaan hullumpi idea! Minäpä tiedustelen häneltä vaivihkaa ensi kerralla kuin nähdään, että millä mallilla tämä maahantuonti-idea on. Jos se on ottanut tuulta purjeisiin, vinkkaan heti tänne blogin puolelle!

    Sannulia: tervetuloa! Ne kommentit on enempi kuin suotavia niin ei mene yksinpuheluksi tämä homma, eli kiva kun kommentoit :) Kiitos vinkeistä imetystyynyn suhteen, en olisi tajunnutkaan etukäteen että tuommoiset pallerot voi aiheuttaa meteliä mutta nyt kun sanot, niin varmasti pitää täysin paikkansa. Häiriintyyköhän vauvat siitä jos imettäessä selän alla kahisee...?

    VastaaPoista
  5. Voisi kuvitella, että tollasen tyynyn tekeminen itse olisi aika helppoa, jos on vaan ompelukone. Samoin imetystyynyn ohjeita on netti pullollaan. Imetystyyny maksaa kaupassa parhaimmillaan 70 euroa... Mutta toisaalta, jos on rahaa, niin why not?

    VastaaPoista
  6. Katjusha: mutta entäs sitten kun on peukalo keskellä kämmentä ja/tai yksinkertaisesti vaan laiska :D

    VastaaPoista
  7. Eksyin sivuillesi ja päätin kommentoida vaikka tästä sinun viestistäsi on jo aika paljon aikaa.
    Itselläni oli raskauden aikana käytössä doomoo buddy ja käytin sitä raskauden jälkeen myös imetystyynynä, vauvan köllöttely paikkana ja kun tuo pikkuinen alkaa harjoittelemaan istumista niin varmaan tulee käytettyä istumisen tukemisessa. Olin ajatellut että myyn sen pois raskauden jälkeen, mutta olen niin tykästynyt siihen että en laitakkaan sitä eteenpäin. Sen kangas on niin ihanan pehmoista ja se on oiva tuki vieläkin, jos esim. luen sängyssä ja haluan niskan taakse jotain. Suosittelen!

    VastaaPoista