sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Terolut + Clomifen = Ovulaatio?

Niinkuin aiemmin kirjoittelin, aloitin kuukautisten aikaansaamiseksi Terolut-lääkityksen ja se loppui perjantaina. Lääkärin varoittelujen mukaisesti tiputteluvuoto alkoi noin kuurin puolivälissä, ja toiseksi viimeisenä lääkityspäivänä eli torstaina rupesin kärsimään aika voimakkaista alaselkäkivuista. Jos minulla joskus harvoin on kuukautiskipuja, ne ilmenevät juurikin tuollaisina selkäkipuina. Tällä kertaa ne jatkuivat parisen päivää ja erityisesti perjantai-iltana jomotteli erityisen paljon, asento kuin asento tuntui hankalalta. Toivoskelin, että se kertoi hormonitoiminnan käynnistymisestä ja että kuukautiset todella alkaisivat pikapuoliin.

Lauantaiaamuna ilahduin suuresti, kun heti aamusta vuoto näytti käynnistyvän ja on jatkunut siitä asti. Siltikin ihan pikkuisen huolettaa, että onko kaikki niinkuin pitää, sillä tavallisesti toinen vuotopäivä on minulla erityisen voimakas, mutta nyt vuodan huomattavasti maltillisemmin. Clomifen aloitetaan kierron kolmantena päivänä eli huomenna, ja onneksi silloin on maanantai, että pääsen soittamaan klinikalle ihan kaiken varalta ennenkuin aloitan lääkityksen.

Muutama asia hieman hirvittää ja jännittää. Tässä kuitenkin häiritään aika vahvasti kropan luonnollista synnytyksestä palautumistahtia, että onko keho valmis siihen. Mitä jos Clomeista huolimatta ovulaatiota ei saadakaan aikaiseksi, mitä jos tästä tulee siltikin epänormaalin mittainen kierto eli raskauden mahdollisuus olisi pyöreä nolla. Jos, jos, jos...

Onneksi follikkeleiden kehittymistä (jos sellaisia edes kehittyy!) seurataan ultrilla. Saamme siis itsekin nähdä miten tilanne etenee. Jos ovulaatio saadaan aikaiseksi, ehkä siinä viimeistään pystymme lyömään lukkoon että tuliko tästä luomuyrityskierto vai siirrämmekö sen viimeisen pakastealkion. (Sen päätöksen tekeminen tuntuu yllättävän vaikealta, olen huomannut että tämän surun myötä olen muuttunut aivan päättämättömäksi ihmiseksi! Ennen päätöksenteko oli helppoa, nyt jahkaan ja mietin, pohdin ja pyörittelen asiaa joka kulmasta ilman selvää ratkaisua...)

Tällä hetkellä mielialani on sellainen, että näen tämän Clomikierron välttämättömänä välivaiheena kierron stabiloimiseksi, ennenkuin päästään tositoimiin. Jotenkin suorastaan odotan sitä tulevaa ICSI:ä, ehkä liiankin kovasti, sillä molemmilla aiemmilla kerroilla se on ollut se mistä raskaus on lähtenyt alulle. Aikani kuluksi tein hieman laskelmia, ja jos tämä kierto olisi noin 30 päivää, kiertopäivä 1 olisi maanantaina 6.10. Silloin siis aloitettaisiin piikitykset. En voinut olla kurkkaamatta vuodentakaisia postauksiani, ja lopputulos oli, että pelottavan samaan ajankohtaan asettuisi hoidon aloitus: viime vuonna ne aloitettiin 10.10! Tarkoittaa luonnollisesti sitä, että jos uusi raskaus alkaisi, se menisi lähes täysin käsikädessä edellisen raskauden kanssa ihan laskettua aikaa myöten...Spooky.

6 kommenttia:

 1. Meillä lasketuissa ajoissa oli neljä päivää eroa. Olihan se aikamoista mennä samoissa viikoissa samojen vuodenaikojen ja tapahtumien mukaan. Onneksi lopputulos oli erilainen.

  Tsemppiä tulevaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhuh, 4 päivän ero on tosi pieni. Siltikin haluaisin sitä enemmän kuin mitään muuta! Se olisi todella tärkeää...

   Poista
 2. Toivon kovasti, että tärppäisi!

  VastaaPoista
 3. Mä en ymmärrä näistä lapsettomuushoitoasioista mitään, mutta halusin tulla toivottelemaan tsempit yritykseen! Toivottavasti tie ei ole pitkä vaan pian saisitte jo alkaa odottamaan! :)

  VastaaPoista