maanantai 6. lokakuuta 2014

Kolmosen yritys: 1. IVF-hoito & 1. ultra

Torstaina piikitimme ensimmäistä kertaa Elonvaa ja heti illalla rupesin mielestäni tuntemaan alavatsassa jotain. Sen jälkeen on ollut samantapaisia tuntemuksia aina tähän päivään asti, joten tuntui että jotain siellä todellakin pitäisi tapahtua.

Tänään meillä oli ensimmäinen ultra, jota rupesin jännittämään aika lailla. Matkalla teimme miehen kanssa veikkauksia, että paljonko follikkeleita on kehittymässä. Kaikki toivo oli nyt pistetty Elonvan harteille, että se tekisi sen mitä pitää. Mies veikkasi neljää ja minä arvelin, että sieltä löytyy 5-10 kappaletta.

Pettymys oli suuri, kun lääkäri löysi ensin oikealta puolelta vain yhden follikkelin ja vasemmalta kaksi. Niistäkin kahdesta toinen oli pieni, eli ei ollut varmuutta siitä, ehtiikö se ollenkaan mukaan. Selvästikin syypää on oma kroppani, lääkkeillä ei siis ole väliä, onko kyseessä Elonva vai Puregon. Ensimmäisessä ultrassahan saimme 3,5 vuotta sitten 5 follikkelia, Enkelipojasta 3 ja nyt saalis näyttäisi jälleen olevan sama. Selvästikään minusta ei enempää saada irti. Enkelipojasta onni oli matkassa, ja nyt voi käydä samoin, tai sitten oikein huonosti. Luultavasti pakkaseen ei luultavasti ainakaan jäisi mitään, kävi miten kävi.

Seuraava kontrolliultra määrättiin torstaille ja nyt pitää ryhtyä heti pistämään Orgalutrania, ettei suurin follikkeli vielä puhkea. Torstaina päätetään, kannattaako punktiota ollenkaan tehdä. Jos niitä näyttäisi tulevan vain kaksi, on mahdollista katkaista hoito siihen ja yrittää tässä kierrossa luomusti. (Uusi hoito voidaan aloittaa heti seuraavaan kiertoon ja lääkärin mukaan alla oleva hormonihoito saattaa vaikuttaa positiivisesti uuden kierron tuloksiin.) Jos punktio tehdään, se tapahtuu sunnuntaina tai maanantaina.

Nyt yritän päästä yli tästä pettymyksestä ja avata näkökenttää hieman laajemmalle. Voi olla, että vielä marraskuussa ja joulukuussa hoitoja jatketaan, mikä ajatuksena tuntuu aika rasittavalta, mutta on pakko varautua kaikkeen jotta jaksaa painaa eteenpäin. Mutta voi kun tämä hoito riittäisikin...

10 kommenttia:

 1. Pidän hurjasti peukkuja että teillä olisi onni myötä! Voi miten ihanaa olisi lukea hyviä uutisia lyhyen ajan sisällä. :) Voimia ja tsemppejä matkallenne!

  VastaaPoista
 2. Olette kovasti ajatuksissa. Voimia matkaan ja toivottavasti sieltä löytyisi se teidän pieni sissinne <3

  VastaaPoista
 3. Voi harmi. Onko sinulla muuten katsottu alkukierron hormonikartoitukset.? Löytyiskö sieltä selittävää tekijää munasolujen vähyydelle esim. korkea fsh.. Ne kannattaa tutkia, jotta ivf:n alussa jo osattaisiin käyttää oikea määrä lääkettä jne.

  Tsemppiä ja toivottavasti munasolut ottavat loppuvaiheessa vielä kasvuspurttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, tuollaisesta en ole kuullutkaan. Meillä on huomenna toinen ultra joten täytyypä heti kysyä tästä!

   Poista
 4. Toivon niin kovin, että hoitonne onnistuu! En edes tunne sinua, mutta luen välillä kuulumiset, ja toivon teille joka kerta onnea matkaan! Tsemppiä ja jaksamista!

  VastaaPoista
 5. Peukutuksia, että pääset punktioon! Muista se vanha hokema, että raskauteen tarvitaan vain yksi hyvä follikkeli :-). Jos pakkaseen ei jää mitään, niin siinä on taas sellainen hyvä puoli, että tuoresiirroista onnistuu paremmin! Jaksamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli: sinäpä sen sanoit! Noinhan se juuri on, täytyy yrittää ajatella positiivisesti :)

   Poista