torstai 9. lokakuuta 2014

Kolmosen yritys: 1. IVF-hoito & 2. ultra = pettymys

Tänään menimme toiseen kontrolliultraan ja suurista toiveista huolimatta edessä oli jälleen pettymys. Ainoastaan yksi follikkeli oli kasvanut ja muut kaksi olivat jämähtäneet samaan kokoon, ne eivät olleet kasvaneet edellisestä ultrasta yhtään. Eivät siis ole kypsiä eikä niitä voi kerätä.

Meille oli heti selvää, että yhdellä follikkelilla emme lähde punktioon. Riskit ovat yksinkertaisesti liian suuret. Jos se kerättäisiin, ja hedelmöittyminen epäonnistuisi, mahdollisuudet kutistuisivat pyöreään nollaan. Hoito siis keskeytetään siltä osin että mitään muuta ei enää pistetä, paitsi huomisiltana Pregnyl. Se aikaansaa sen ainokaisen munasolun irtoamisen ja yritämme luonnollisin keinoin.

Kun vuoto alkaa, hoito aloitetaan heti uudestaan. Sanoin, että kaikesta kätevyydestään huolimatta en halua enää Elonvaa, sillä se ei selvästikään toiminut kohdallani halutulla tavalla. Palataan siihen samaan vanhaan kaavaan, mikä toimi kahdesti aiemminkin eli pelkkä Puregon + jarrut. Siitäkään ei kuitenkaan ole takeita, sillä lääkäri oli edelleen sitä mieltä että surulla voi olla omat vaikutuksensa elimistöni toimintaan, eli se saattaa taustalla sabotoida tätä prosessia riippumatta siitä mitä hoitokeinoja käytetään.

Tämä hoitokierros ei ole tähän mennessä tuntunut onneksi ylitsepääsemättömän raskaalta. Johtuu ehkä siitä, että nyt se "toimenpidevaihe" jää välistä, siis punktio ja alkionsiirto. Toki olen samalla sitä mieltä, että tärppääminen tästä kierrosta on minimaalisen pieni koska nyt luotetaan luonnollisiin keinoihin, mutta piskuinen toivonkipinä on kuitenkin olemassa, sillä koskaan aiemmin ei ole kokeiltu mitä pelkkä hormoneilla stimulointi saa kehossani aikaiseksi. On selvää, että minun kropassani on myös suuresti vikaa, sillä se ei muun muuassa ole huolinut kaikkia niitä kelpo alkioita, joita matkan varrella sille on yritetty tarjoilla. Odotan pikkuisen uteliaana, onko tästä hyötyä vai ei.

Silti, *iso tuskastus*, kunpa tästä vaan raskautuisi pian eikä menisi kovin kauaa...

5 kommenttia:

 1. No voihan rähmä :/ Onneksi olet kuitenkin jaksanut hoitoja, eikä ole tuntunut ihan ylitsepääsemättömän rankalle. ehkä seuraava kierros vanhalla tutulla kaavalla toimisi taas odotetusti. Nyt kuitenkin rakkautta kehiin miekkosten kanssa, edelleen sitä mieltä, että saisi tämä elämä yllättää vuorostaan positiivisesti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en ihan oikeasti kestä näitä nakkisormia... Ehkä yksi miekkonen kuitenkin riittää... Se oma tuttu ja turvallinen :)

   Poista
  2. Turnip, kiitoksia! Ja kyllä, yksi miekkonen taitaa nyt riittää ;P

   Poista
 2. Olen pahoillani. Itse suosittelin elonvaa yhdessä kommentissa sinulle ja harmi ettei se kohdallasi toiminut :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän näistä voi koskaan tietää. Harmittaa tosi paljon, ettei hyviä tuloksia tullut, sillä hoito oli niin paljon mukavampi Elonvan kanssa! Välillä suorastaan unohdin, että meillä oli hoitokierros menossa, kun moneen päivään ei tarvinnut pistää mitään.

   Poista