perjantai 1. lokakuuta 2010

Kiukkupussin Kootut Selitykset

Edellisen kiukkupussipostauksen kommenttiboksissa epäiltiin mm. raskautta ja ihan tavis mahakipuja, ja selvennettäköön tässä, että mitä suurimmalla todennäköisyydellä en ole raskaana. Yritän olla myös yllyttämättä itseäni sellaisiin tunnelmiin, koska liian hyvässä muistissa on kesän intoiluvaihe kun olin testaamassa vähän väliä ja siten oikein kerjäsin itselleni pahaa mieltä. Sitäpaitsi nyt kun olen lueskellut aiheesta lisää, entisestään vahvistuu se tieto, että kannattaa testata vasta sitten kun menkat ovat myöhässä. Tämä siksi, että varhaisen keskenmenon riski on aina olemassa ja tällä tavalla ei tule turhaan iloittua plussasta joka sieltä saattaa mennä omia aikojaan kesken ilman että itse ikinä tiesi siitä mitään.

Mutta tosiaan, niihin eilisiin fiiliksiin vielä. Asia, mitä en ehkä itsellenikään tahtonut tunnustaa, on mitä tuonne kommentteihin vastasinkin, että noin kovat alavatsakivut viittaavat vähän turhan hyvin ihan ensimmäisiin toteamiini ovulaatioihin, mistä valittelin mm. tässä postauksessa. Noin kovia kipuja en ole kokenut sitten sen eka kerran, ja pistin ne ihan täysillä ensimmäisen, tavallista rajumman ovulaation piikkiin.

Mikä siinä sitten on ongelmana? No, tästä väkisinkin herää kysymys, että koska noita kipuja ei ole sen jälkeen ollut kuin vasta nyt, olenko edes ovuloinut kesän jälkeen ollenkaan...?Jos asia on näin etten ole, se tarkoittaa tämän iän lisäksi vielä lisähaasteita tähän raskautumiseen. Tiedän, että ovulaatio-ongelmat ovat aika yleisiä, mutta kyllä se aika karulta tuomiolta kuulostaa, jos se oikeasti nyt omalle kohdalle sattuu. Näitähän tapahtuu aina toisille ihmisille, ei koskaan itselle...

Ei nyt jaksaisi masentua, joten koitan olla ajattelematta koko asiaa. Harmittaa vaan lisäksi sekin, että menin rehvastelemaan parantuneella kropan toiminnan tuntemisella, kun asianlaita ei selvästikään ole näin :(

Aika jännä silti, että nämä oireet on niin mahdottoman voimakkaita. Tänään örrimöykkyily on jatkunut ja yllätin itseni raivostumasta työpäivän aikana useaan otteeseen, ja vieläpä jotenkin hallitsemattomasti. Itsehän olen aika temperamenttinen, mutta normaalisti kun kiukustumisen jälkeen hetkeksi pysähtyy ajattelemaan järkevästi, hetken kuluttua näkee asian jo ihan toisella tavalla ja rauhoittuu, mutta tällä kertaa tuo taktiikka ei tepsinyt ollenkaan! Näpyttelin sitten menemään pari aika napakkaa sähköpostiakin mitä ehkä normaalioloissa en olisi tehnyt, katsotaan tuntuuko maanantaina vielä samalta vai pitääkö lähettää perään lieventävät selittelyt ;)

Alavatsakivut siis jatkuvat myös tänään, tosin jo lievempinä ja koska olen saanut miehen takaisin kotiin, pitänee hyödyntää mahdollista ovulaatioajankohtaa nyt sitten urakalla :D Nyt menen rauhoittamaan näitä jyllääviä hormoneita lasillisella punaviiniä. Kippis!

6 kommenttia:

 1. "olenko edes ovuloinut kesän jälkeen ollenkaan...?"
  Eikös se mene niin, että jos et ovuloi, niin ei sinulle tule niitä kuukautisiakaan?
  Ihan näin sivusta seuranneena :)
  En mie kyllä mee vannomaan pitääkö paikkaansa.

  Toivottavasti tästä oviksesta nyt sitten tärppäis!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Itse asiassa olen ymmärtänyt, että hyvin voi tulla kuukautiset vaikkei ovuloisikaan. Mutta sitä en tiedä miten se lääkärissä voidaan todeta, että ovuloiko vai eikö...no, ehkä heillä on konstinsa :) Ja kiitos onnentoivotuksista!

  VastaaPoista
 3. Munkin mielestä kuukautiset kyllä tulee, mutta ovulointi ei sitten olekaan niin varmaa. Muistan jostain lukeneeni että nainen ovuloi n.10-11 kertaa vuodessa, 12 kierron aikana. Eli ovulointia ei todellakaan tapahdu joka kuukausi.

  Ovistestit on sitten seuraava askel, mikäli siihen suuntaan haluat mennä. Itse koin sen kyllä lähinnä ahdistavaksi, testata jatkuvasti enkä ikinä saanut kunnon plussatulosta niistä. Kunnes heitin tikut helvettiin, kuuntelin kroppaa ja todella vahvoista vatsakivuista tunsin ovulaation, jonka sitten vielä varmistin kaapin perukoilta löytyvillä ovistesteillä.

  Mikäli ovis on sinulla nyt, niin samalla myös menkat ovat siirtyneet eteenpäin ja kierto pidentynyt. Menkkojen pitäisi alkaa keskimäärin 14 pv oviksen jälkeen, joten silloin viimeistään selviää oliko ovulaatiosi nyt vai viikko sitten!

  VastaaPoista
 4. Lääkäri pystyy ultralla näkemään kehittymässä olevan munarakkulan, eli ovulaation.

  VastaaPoista
 5. Toistan itseäni, mutta sanon kuitenkin, että vaikka ei ovuloisikaan, tulevat silti kuukautiset. (Mm. e-pillerit perustuvat tähän, koska ne estävät munasolua irtoamasta.) Jos taas ei ovuloi, ei voi tulla raskaaksi.

  Ovulaatiotesti on paras tapa varmistaa ovuloiko vai ei. Tai sitten mennä lääkäriin ultraan, mutta se on taas huomattavasti kalliimpaa...

  VastaaPoista
 6. Harriet & Fru L, ovistestejäkin kokeilin ihan yrityksen alkutaipaleella, mutta kierto taisi olla siinä vaiheessa vielä niin sekaisin että kalliit testit menivät aivan harakoille. Jossakin vaiheessa kyllästyin muutenkin jatkuvaan testailuun ja nyt olen lopettanut :)

  Nyt kyllä hieman uteloittaa, että missäköhän vaiheessa ne kuukautiset oikein alkavat ja sitten pääsee tosiaan paikantamaan kumpi arvelemani ovulaatio oli se oikea! Ja uskoisin, että jos lähikuukausina ei ala tärpätä, saatan palata ovistestien pariin...

  VastaaPoista