maanantai 3. tammikuuta 2011

Huonoja uutisia: miehen siemennesteanalyysitulokset...

Avasin juuri päivän postin.

Miehen siemennestenalyysi:
normaaleja siittiöitä 22%
Anormaaleja siittiöitä 78%
--> hedelmöityskyky alentunut, suositellaan kliinistä tutkimusta

--> 1 kpl hysteeristä itkukohtausta

Voi helvetin helvetti.

Harvinaista kyllä olen sanaton.

19 kommenttia:

 1. voi itku! :'( iso tsemppihalaus täältä!

  VastaaPoista
 2. Iso halaus täältäkin!
  Mutta toivoa teillä on, kun kerran normaaleita on joukossa. Eikös noissa näytteissä voi olla isokin vaitelu. Onko miehesi ollut kuumeessa parin viime kuukauden aikana? Ehkäpä noissa tutkimuksissa selviää lisää jotain ja saatte apua. Itke itkut rauhassa, mutta älkää menettäkö toivoanne. Kyllä te sen vauvan saatte!

  -Lena

  VastaaPoista
 3. Voihan pee... :´(( Tsemppiä ja toivoa täältäkin!

  VastaaPoista
 4. Halaus ja tsempitys minultakin! Toivoa on aina ja tutkimukset tuo lisää tietoa tullessaan. Älkää luovuttako, kyllä se vauveli sieltä teillekin tulee!

  VastaaPoista
 5. Ikävää saada tuollainen kirje kotiin ilman selityksiä... Mutta kyllä noilla lukemilla saa varmasti vauvan aikaiseksi! Näytteenhän voi puhdistaa ennen inssiä (eli huono aines otetaan pois), ja jos se ei riitä (esim. jos hyvää ainesta ei ole riittävästi), niin ICSI:llä onnistuu ainakin. Ei kannata siis surra ainakaan paljoa, vaan mennä rohkeasti kohti Uutta Vuotta :-)

  VastaaPoista
 6. Pää pystyyn Verona! Käännätte tämän vielä voitoksi.

  VastaaPoista
 7. Voi ei, inhottavia uutisia! Jaksamisia sinne. Mutta kuten muut jo mainitsivat, niin kyllä teille vauva saadaan!

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 8. Voi itku :( Mitä suunnitelmia?

  Mun miehen siemennesteanalyysissä käytettiin eri sanoja, mutta siinä oli että 0 % on tyypillisen muotoisia, 100 % epätyypillisiä. Lisäksi vain 1 % niistä liikkui.

  Vielä ei tosiaan ehditty hoitoihin asti, kun se ylläriluomuhaamu pärähti testiin!

  Pää pystyyn Verona, ICSI ainakin toimii, jos ei inssi! Meille sanottiin, että ICSI ois meidän vaihtoehto.

  VastaaPoista
 9. Voi Verona, olen pahoillani :(. Itsekin olin noin vuosi sitten aika järkyttynyt, kun selvisi, että miehen siittiöistä 99%:lla on epämuodostunut pää eikä siittiöiden kokonaismääräkään ole koskaan ollut kovin suuri. Mutta jos minulla olisi ollut tuubat auki, lääkärit olisivat olleet toiveikkaita inssin toimivuudesta meidän siittiöillä. Jos ei teillä luomuna tärppää, niin teille on varmasti edelleen monet hoitomuodot mahdollisia (se inssikin). Meillekin lääkärit ovat sanoneet, että vaikka meistä vähän häikkää on löytynytkin, niin luomunakin voi silti onnistua. Ei sitä koskaan tiedä, luonto on niin ihmeellinen. Tsemppiä hirmuisesti sinne!

  VastaaPoista
 10. Voi #¤*%&#.
  Häntä pystyyn Verona, ei tämä ole maailmanloppu. 22% on paljon parempi kuin mitä tahansa sen alle. Eihän siihen vauvantekoon tarvita kuin yksi siittiösolu!
  Positiivista energiaa!

  VastaaPoista
 11. Voi ei, isot halit täältäkin sulle! Mä olen samaa mieltä muiden kommentoineiden kanssa, että vaikka uutiset ei olleet hyviä, niin silti on toivoa. Olen ihan varma että teillekin vielä tulee se vauva! <3

  -Luonnonlapsi-

  VastaaPoista
 12. Hei Verona. Mitä kuuluu tänään?

  VastaaPoista
 13. Voi ei :( Olipa tosiaan huonoja uutisia. Olen todella, todella pahoillani puolestanne. Koittakaa jaksaa <3

  VastaaPoista
 14. Voi Verona! Tiedän että mitkään sanat ei nyt varmasti lohduta mutta jos yhtään helpottaa niin meillä nuo miehen sperma-analyysin lukemat oli paljon surkeammat (siis surkeat, niihin verrattuna sun miehen lukemat on hyvät) ja niin vaan saatiin luomuplussa.

  Miehen sperman laadussa voi olla hurjastikin vaihtelua eri kertojen välillä, riippuen monista tekijöistä, joten en näkisi että tuo on aivan mahdottoman huono tulos.

  Kovasti tsemppiä ja voimia! <3

  VastaaPoista
 15. Oi että, kiitos aivan älyttömästi kaikista lohduttavista sanoista. Olette ihania!!

  Olo on tänään ainakin 80% parempi ja vanha kunnon taistelutahto on alkanut taas nostaa päätään :) kyllä tämä tästä!

  Laitan illemmalla vähän tarkemman postauksen fiilingeistä.

  VastaaPoista
 16. Ihan älyttömän hyvä juttu, että olit hätähousu ja menit ajoissa hakemaan lisätietoa teidän hedelmällisyyttä. Ajattele, jos olisitte tahkonneet kuukausitolkulla... Mutta kuitenkaan, ei hätä varmasti oo tämän näköinen. Yhden pienen normaalin simpan tarvitsette. Se riittää. Paljon paljon paljon tsemppiä.

  VastaaPoista
 17. Onneksi lukemat eivät ole lainkaan huonoimmasta päästä. Kenenkään spermahan ei sisällä sataa prosenttia normaaleita siittiöitä, vaan aina joukossa on niitä heikompiakin.

  Ja kun täällä pari oli kommentoinut, että vain yksikin siittiö riittää hedelmöitykseen, niin tänään embryologian tunnilla oppineena pitää todeta, että oikeastaan niitä tarvitaan enemmän; sadoista satoihintuhansiin. Siis yksi siittiöhän sen munasolun hedelmöittää, mutta niitä muitakin tarvitaan siinä ympärillä.

  VastaaPoista
 18. Postissa tuli meillekki pari viikkoa sitte simppatutkimuksen tulokset, ja itku multa sen seurauksena!
  Hyvin ja suoraviivaisesti eteneviä oli vain 10% ja liikkumattomia 60%. Mies jakso vieläki olla kannustava, ja yritti vakuuttaa että kyllä me se vauva saadaan.
  Itellä meinaa jo usko loppua, ultraäänitutkimuksessa multa löyty vielä endometroosia, joten seki vaikeuttaa tätä projektia.
  Nyt sitte ois resepti puoleksi vuodeksi clomifen ja terolut -kuuri, ja sitte vasta katotaan hoitoja.

  Ps. Posti toi testit perille, kiitos!:)

  VastaaPoista
 19. Katjusha: Amen to that! Hätähousuus kunniaan, taas jälleen kerran :)

  Anonyymi: ouch...olet varmaan oikeassa mutta on paljon kivempi ajatella että se yksi siittiö riittää :)

  Cherie: Voi voi, olen tosi pahoillani teidän puolesta. Nyt voi sanoa, että tiedän miltä susta tuntuu! Me ollaan sitten samassa veneessä, tosin itselläni ei ole tuota endoa mutta sen sijaan se kilppari reistaa ja päälle ovisongelmat. Kyllä me kuitenkin raskaaksi tullaan, eikös vaan!

  VastaaPoista