tiistai 11. tammikuuta 2011

Watch and Learn - or NOT

Pari järkyttävää TV-kokemusta viime päiviltä.

Vauvan Tarina / Nelonen
Ensisynnyttäjä asialla amerikkalaisessa sairaalassa, mukanaan Douala jonka tarkoitus oli opastaa ja rauhoitella naista synnytyksen tuoksinassa. Nainen toivoi luonnollista synnytystä, mutta muutti mielensä kun avautumisvaiheen kivut veivät hänestä voiton, rukoillen kivunlievitystä. Tukijoukkojen suhtautuminen oli tyrmäävä: miehen mielestä nainen katuisi myöhemmin jos hän nyt ottaisi kivunlievitystä ja synnytyslääkäri ei ollut koskaan kuullut kenestäkään joka jo tuossa vaiheessa tarvitsee helpotusta niin kipeästi?? Voi luoja. Voiko noin käydä myös suomalaisessa synnytyssairaalassa, olisi kiva tietää..? Säästäkää minut tuollaisilta tukijoukoilta kun aikani tulee.

Dr. Phil / Nelonen, ma 10.1.
Työtön sinkkunainen, 6 lapsen yksinhuoltaja synnytti koeputkihedelmöityksellä aikaansaadut kahdeksikot. Tämä kaikki vapaaehtoisesti, oh my god. En selviäisi päivääkään 14 lapsen kanssa! Mitä eräiden päässä oikein liikkuu?

6 kommenttia:

 1. Mä katsoin myös tuon kyseisen Vauvan tarina -jakson. Ja se oli aika kauheeta! Nainen rukoili ja mies vain vähätteli ja hoki että kadut myöhemmin jos et yritä luomuna. Ja mun muistin mukaan useampi niistä ihmetteli, että miten sitä naista voi muka sattua niin paljon. Siis WTF!?! o_O

  Onneksi siinä sarjassa on ollut parempiakin ja mieltä ylentävämpiä jaksoja. Tosin yksi jakso oli aivan toinen ääripää: Nainen vain vähän huokaili kun supistaa, tosin synnytti neljättä lastaan. Siitä jaksosta jäi taas sellainen mielikuva että eihän se synnytys satu juuri ollenkaan kun vähän puhaltelee ja makoilee kylvyssä/poreammeessa. :D Tuskin aivan todenmukainen tuokaan, ainakaan ensisynnyttäjälle. Tai aika teräksinen nainen!

  VastaaPoista
 2. Minä en katsonut ohjelmia mutta tuosta kivunlievityksestä tuli mieleen oma synnytys. Olin kirjoittanut esitietolomakkeeseen, etten missään nimessä halua mitään puudutuksia ainakaan selkään (paha neulakammo). No siinä sitten mieli muuttui ja pyysin että josko voisin sittenkin saada. Anestesialääkäri heilutteli sitä lomaketta nenäni edessä ja kysyi, että oletko nyt ihan varma kun tänne olet kirjoittanut näin. Joo ei kun huvikseni vaan...

  Olen seuraillut blogiasi jo jonkun aikaa, tsemppiä kovasti! Meillä on 6.5v tytär ja ilman ehkäisyä on oltu 5 vuotta. Toista kovasti toivotaan, ehkäpä tänä vuonna.

  VastaaPoista
 3. Niin, aika kauhen kuuloista tuommoinen! Eihän kukaan muu kuin synnyttäjä itse voi sanoa, että onko jo tarve puudutuksille. Minä en edes itse tajunnut kivuiltani pyytää mitään, kun kätilö jo sanoi että taitaa olla niin kipeä että laitetaanko epiduraali. Siitä sit pääskin ponnistelemaan :) Mutta siis pointtini on se, että minulta kysyttiin synnärille saavuttuamme että mitä kivunlievitystä olin ajatellut. Jos olisin halunnut otain muutakin, oishan ne varmaan saattaneet kysellä, mutta nyt kun mentiin suunnitelman mukaan, niin ei ihmeitä. Eli minä ainakin kehoittaisin olemaanmahdollisimman "lavea" niiden puudutteiden suhteen kun kyselee sitä aluksi, niin ei tule sit tuommosta hirveetä ihmetteleyä ym. Eihän niitä sit tartte tietenkään kaikkia käyttää. Minultakin kyselivät huvikseen jo aiemmin josko haluaisin vaikka aquakuulia, mutta ei kiitos. Olen kuullut pelkkää pahaa. Mutta kyllä minä luulen, että täällä Suomessa ei ole ihan tuollaista tuo meinikin missään sairaalassa ;)

  Saikohan tuosta nyt mitään selkoa?!?!? :D Omia kokemuksia ja neuvoja samaan hengenvetoon kirjotettuna. Heh :D

  VastaaPoista
 4. Äni: Niinpä! Eniten olin pöyristynyt siitä aviomiehestä, että miten oma ukko voi suhtautua noin nihkeästi rakkaan aviovaimon kipuihin.

  Haaveilija: Olipa "kiva" anestesialääkäri! ;) Aion kyllä valtuuttaa miehen puhumaan puolestani (jos siihen tilanteeseen päästään) suorin sanoin jos itse olen siinä pisteessä etten kykene omia puoliani pitämään. Ja kiitti tsempittelyistä! Kovasti peukkuja sinnekin suuntaan että tyttärelle tulisi vihdoin kaveri!

  Katja: Helpottavaa kuulla, ehkä tuo ohjelman meininkin menee sitten amerikkalaisten hörhöttelyjen piikkiin ;) Uskon, että itse sanon jo etukäteen että todennäköisesti tulen haluamaan paljon kivunlievitystä, sillä mulla on aika alhainen kipukynnys. Oli hurja seurata sitä ohjelman naistakin, kun hänellä oli kipujen takia jo voimat niin vähissä. Vaikea sitä vauvaa on saada pyngerrettyä ulos kun on ihan lopussa itse!

  VastaaPoista
 5. Mäkin ihmettelin sitä miehen asennetta siinä vauvaohjelmassa, mutta mä käsitin niin että sitä epduraalia (vai oliko se joku muu kivunlievitys) ei annettu naisen tuskista huolimatta siinä vaiheessa siksi, koska synnytys oli niin alkuvaiheessa vasta, siis kohdunsuu vasta 2 cm auki. Sivusilmällä kyllä vaan katsoin, eli en tiedä annettiinko hänelle sitä siinä vaiheessa kun se oli mahdollista.

  VastaaPoista
 6. Sara, niin minäkin ensin ajattelin mutta kun se sama jankkaus jatkui loppuun asti niin tulin siihen lopputulokseen ettei se voinut olla se syy. Mies ei vaan halunnut että vaimo käyttää kivunlievitystä.

  VastaaPoista