lauantai 1. tammikuuta 2011

V 2011 ja uudet kujeet

Vuosi 2011 on sitten virallisesti pyörähtänyt käyntiin. En tehnyt mitään erityistä lupausta kuten tavallista, mutta esitin kyllä yhden toiveen minkä varmaan sanomattakin arvaatte :) Joka tapauksessa, TIEDÄN että tästä tulee mahtava vuosi sillä aiomme saada vuonna 2011 oman vauvamme! Ei sen enempää eikä vähempää.

Vuosi on myöskin vaihtunut melkoisten mahakipujen kanssa. Keskiviikkona kirjoittelin ovulaation kaltaisista kivuista ja siksi niitä luulin, mutta ne vain jatkuvat vaikka tässä on kulunut jo useampi päivä! Maha on pönköttänyt todella pömppönä monta päivää ja sen tylppämäisen kivun lisäksi alavatsassa on tuntunut suorastaan möyrintää ja välillä on ollut vaikea olla seisovassa asennossa. Totesin, että ei tässä enää voi ovulaatiosta olla kyse kun mennään jo niin monetta päivää, ja kun minulla ei ollut yhtään testiä kotona, menin hätäpäissäni tekemään yhden raskaustestinkin pitkästä aikaa. Negatiivinen se oli niinkuin pitikin mutta tulipa ainakin rajattua yksi mahdollinen vaivanaiheuttaja pois.

Mutta auts, kyllä tämä on kivuliasta puuhaa! Tulin siihen tulokseen, että taidan olla nyt yhden naisen munasolun hautomakone noiden Clomien ansiosta ja pötsissä muhii epäilemättä follikkelien armeija, haa. Ainakin näin on uskottava!

Olen hieman tehnyt tutkimustyötä netissä ja sain selville, että monelle Clomireseptin saaneelle määrätään seurantaultrat kieron puoliväliin. Minullehan tällaisista ei puhuttu mitään. Sen sijaan netistä löytyi paljon keskusteluja mm. ihmisten ultrausten tuloksista ja mikä minut löi ällikällä oli follikkelien määrä ja koko. Jos tosiaan clomien ansiosta yksi follikkeli saattaa olla 2 cm kokoinen ja niitä saattaa olla kehkeytymässä yhtäaikaa useampi, niin ei ihmekään että massu vähän pömpöttää!

Ei siis muuta kuin hammasta puremaan ja odottelemaan sitä yhtä täydellistä hedelmöittynyttä munasolua :)

Vuodesta 2011 tulkoon hedelmällinen ja vauvarikas!

13 kommenttia:

 1. Uskallatko seuraavassa kierrossa ottaa riskin, että olisi monta munasolua kehittymässä? Vai aiotko pyytää päästä ultraan?

  Tulkoon vuodesta 2011 meille kaikille ihana vuosi!

  VastaaPoista
 2. Hedelmällistä ja vauvarikasta vuotta 2011 toivon minäkin, kaikille jotka sellaista itsekin tahtovat :)

  Minäkin ajattelin kysyä seuraavan kerran kun käyn lääkärissä kontrollissa, että voinko saada clomit.

  VastaaPoista
 3. RIina: tutkailin aihetta vähän lisää ja ilmeisesti riski koskee lähinnä kaksos- ja kolmosraskauksia. Taidamme ottaa riskin, koska meillä olisi itse asiassa toiveena kaksoset...

  Suurenmoinen: kysy ihmeessä! Mitä enemmän luen, sitä enemmän onnistumistarinoita kuulen clomien avulla :)

  VastaaPoista
 4. Hei Verona!

  Saanko kysyä sellaista henkilöhtaisempaa seikkaa, mikä on painoindeksisi? Ei ole pakko vastata, enkä oikein osaa perustella miksi tätä edes kysyn... ;) Tuli vain mieleen.

  VastaaPoista
 5. Pingu: saat toki! Piti käydä ihan perehtymässä aiheeseen, että miten tuo painoindeksi laskettiinkaan, ja indeksi näyttäisi nyt olevan 19,5. Häiden aikaan se oli 18. Viihdyin todella hyvin häiden aikaisessa painossa, mutta sitä on käytännössä tosi vaikea ylläpitää...

  VastaaPoista
 6. :) vau, sähän olet tosi hoikassa kunnossa! (positiivisessa mielessä siis) Onks sun gyne mitenkään kommentoinut hoikkuuden mahdollista vaikutusta raskautumiseen? Mulle kommentoi nimittäin, että alipaino saattaa aiheuttaa munasolun irtoamishäiriöitä ja siten estää raskaaksi tulemista. Samalla kommentoi myös, että liian nopea laihduttaminen saattaa vaikeuttaa raskaaksi tulemista, minkä vuoksi en aio nyt itse enää pudottaa painoa. Luulisin, että sunkin raskautumisen kannalta tuo 19,5 BMi on parempi kuin se 18. :) Hienoa, ettei se paino ainakaan ole ehkäisevä tekijä raskaaksi tulossa.

  VastaaPoista
 7. Pingu: Tänks, mutta olen itse asiassa tosi sirorakenteinen joten tämä paino "sopii" mulle. Luutkin painavat, joten erirakenteisella ihmisellä tuolla painoindeksillä saattaisi vaikuttaa liian laihalta, mutta itselläni on varmaankin aika sopivasti.

  Gyne kiinnitti myöskin painoon huomiota ja hän sanoi, että paino on skaalojen alarajoilla mutta siis normaali. Itse olen ajatellut yrittää taas ryhtyä vaihtamaan tuota joulun aikaista rasvakerrosta lihakseksi :) Lihas painaa kropassa enemmän ja lihasten myötä painonnousu on paljon paljon terveellisempää! Kun on hyvässä kunnossa, kestää raskauden ja synnytyksen paremmin. Laihduttamaan en minäkään viitsi ruveta kun ei siihen varsinaisesti ole mitään tarvetta mutta ruokavalio on ollut tosi huonolla tolalla viime aikoina joten sitä saisi kyllä fiksata ja kunnolla.

  VastaaPoista
 8. En siis todellakaan tarkoittanut mitenkään arvostella, päinvastoin. Itse kun olen aikamoinen jojoilija ollut painon suhteen ja myös ehkä aika pakkomielteinenkin paikka paikoin, niin nopeasti kiinnittää huomiota tuohon painoindeksiin. Toisinaan ihan liikaakin, koska itsellä esim. rasvaprosentti on personal trainerin mukaan ideaali eli en saisi tuijottaa BMi:tä.

  Julkisella puolellahan on kuulemma hankala päästä lapsettomuustutkimuksiin jos on merkittävästi ylipainoa. Ensin "määrätään" laihdutuskuurille. Yhdelle ystävälleni sanottiin (takana kolme keskenmenoa), että ennen mahdollisia tutkimuksia on syytä pudottaa painoa lähes 30 kg. Netistä kyllä löytyy noita tutkimuksia, jotka monasti puoltavat ylipainon negatiivisia vaikutuksia hedelmällisyyteen ja keskenmenojen tapahtumiin.

  Sama täällä tuon ruokavalion suhteen. On varmaan aika monella skarppaus päällä jouluisten herkuttelujen jälkeen. Miksei ihminen voi elää Geisha-suklaalla...? :)

  VastaaPoista
 9. Oho, ootkin Verona tosi tosi hoikka! Mun kuvitelmissa olet jotain BMI 22 :) Muuten, kävin semmoisessa kehonkoostumusmittauksessa ja mun luut painaa 3 kg! Tosi vähän! Olin ihan yllättynt.

  Mun käskettiin laihduttaa, että ovulaatio-ongelmat saataisiin kuriin, mutta olikin BMI melkein 35!! Sen jälkeen kun BMI on ollut alle 30, mun kierrot on tasaantunut huomattavasti, vaikka ei olekaan niin kellontarkka kun monilla. Nyt on ollut BMI 26-27 yli puoli vuotta, ja tässä viihdyn ja ei ole enää terveydelle vaarallista, vaikka onkin ylipainoa.

  Ja todella, miksi Geishasuklaalla ei voi elää?

  Mulla on häät helmikuussa ja mekko ostettu, tarvii saada joulun turvotus kyllä pian pois! Kokeilin tänään ja se onneksi oli vielä hyvä, vaikka vähän tuntu tiiviimmältä kun ennen joulua :)

  VastaaPoista
 10. Pingu: none taken! Mulle paino ei ole millään tavalla herkkä asia joten saa siitä kysyä :) Tuo rasvaprosentti on aikas jännä asia. Itse kävin muutama vuosi takaperin kehon koostumusmittauksessa, mistä selvisi aika tarkkaan oma kunto ja se mistä oma kroppa "on tehty". Tuolloin tulos kertoi, että minulla oli ylimääräistä rasvaa n. 6 kg ja lihasta olisi saanut olla lisää samaiset 6 kg. Silloin olin varmaan aika tarkasti samoissa mitoissa kuin nytkin, mikä edelleen vahvistaa omia johtopäätöksiäni siitä, että rasva ei hoikallakaan ole hyväksi ja itse erityisesti hyötyisin siitä, että saisin enemmän lihaksia kun olen niin sirorakenteinen ja kohtuullisen pitkäkin vielä. Se helpottaa mm. ryhdin ylläpitämistä. Nyt pitäisi vaan ryhtyä tuumasta toimeen!!

  Ollaan iloisia siitä, että meillä ei ole sitä ylipainoa tässä sentään vastuksena :) Edes jostain pääsee helpommalla!

  P.S. Mulla Julia & Geisha ovat käyneet tänä jouluna kovaa kädenvääntöä ykkösnamun paikasta ;)


  Riina: ;) Pääsinpäs siis yllättämään, heh. Hienoa, että olet päässyt kropan kanssa sellaiseen tilanteeseen että olet tyytyväinen! Ja mikä tärkeintä, se ei enää haittaa vauvantekoa :) Jos sulla on häät helmikuussa niin vielä sulla on ihan mukavasti aikaa. Joko on häästressiä ilmassa?

  VastaaPoista
 11. Julia voitti Geishan tänä vuonna omana herkkunani! :)

  Loistavan hedelmällistä uutta vuotta toivotellen, Harriet BMI 23 :)

  VastaaPoista
 12. Olet varmasti oikeassa, että lihas on hyvästä myös lapsenteossa :) Vitsit, en nyt enää muista mihin suuntaan sun kilpparit oli kallellaan, mut lukasin juuri vauva.infon foorumilta, että vähähiilihydraattinen ruokavalio vois auttaa kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsiviä raskautumaan. Itse olen "hiilihydraattitietoinen", mukaileva karppaaja :) En käytä perunaa ja välttelen viljoja ja sokereita.

  Haha, ei oo mulla stressiä enää häistä sen haamuplussan jälkeen :) Ja tilaisuudesta on muutenkin tulossa pieni, kirkkoon ja sit ravintolaan syömään vieraina vain meidän perheet ja se siitä. Mut upea mekko mulla on, ei mikään perinteinen häämekko, mutta piukka kuitenkin :D

  Seurasin Harriet sinun urheilublogiasi. Oletko avannut vielä uutta blogia?

  VastaaPoista
 13. Harriet ;) samoin sinne!

  Riina: mulla oli nimenomaan tuo vajaatoiminta, eli siis vinkistäsi voisi olla oikeasti hyötyä! En ole kovin fanaattinen hiilareiden kanssa, mutta käytän kyllä tosi vähän perunaa ja riisiä, pikemminkin suosin niiden sijasta salaattia esim. pihvin tai kanan kanssa. Nyt kun jättäisi herkuttelun pois niin sitä olisi oikeasti vähähiilaripitoisella ruokavaliolla...

  Onnea häävalmisteluihin!

  VastaaPoista