maanantai 7. marraskuuta 2011

RV 35: Rentoutunut Vauvavarustelija

Piipahdin vain kertomaan, että täällä äitiyslomalla on aika mukavaa olla...:)

Olen ilmeisesti rentoutunut jo kunnolla, koskapa lyhyet yöunet ovat viimeisen parin päivän aikana muuttuneet hurjan pitkiksi koisaamissessioiksi ja sitä myötä päivätorkut ovat jääneet pois. Toki käsivarret edelleen puutuvat entiseen tapaan, mutta jostain syystä nyt on helpompaa jatkaa unia kyljenkäännön jälkeen ja unta vaan tuntuu riittävän! Ihanaa.

Lisäksi kalenteri on täynnä kaikenlaisia menoja tälle viikolle, sillä ajatuksella että mennään nyt vielä kun voidaan. Eihän sitä tiedä vaikka ensi viikolla jo synnytetään, sillä kaikki on mahdollista.

Tänään soittelin meidän tilatun pinnasängyn perään ja harmillisesti ne ovat maahantuojaltakin loppu. Me saamme siis omamme vasta marraskuun viimeisellä viikolla ja se hieman hirvittää ihan siltä varalta että vauva tosiaan tulisi etuajassa ja jäisi sitten alkuajoiksi ilman petiä. Vaunuistakaan ei ole vielä kuulunut mitään.

Yksityisellä teettämäni Streptokokki B:n testitulokset saapuivat perjantaina ja ne olivat negatiiviset. Huippujuttu, eli siis suurella todennäköisyydellä sitä ei ole elimistössä siinä vaiheessakaan kun synnytys koittaa joten tämän osalta voin henkäistä helpotuksesta.

Mutta maha, laskeudu jo pliis! Ei haittaa vaikka joutuisinkin vaihtamaan "ankkakävelyyn" kunhan tämä tukala yläkerran olo jo vähän helpottaisi....

8 kommenttia:

 1. Otitteko äitiyspakkauksen? Siinähän se vauva voi nukkua, jos pinnasänky ei ehdi tulla ennen syntymää. :) Meillä ei kyllä käytetty sitä kertaakaan sänkynä, mutta monethan käyttää.

  Nuku nyt kun voit! Minäkin nukkuisin, mutta ku mulla on tuo esikoinen, joka herää joka aamu kuudelta, niin jää unet vähiin. Olis kiva nyt nukkua varastoon, mutta kun ei niin ei. No, omapa on valintani. :D

  Mulla esikoinen laskeutu vasta lasketun ajan tietämissä. Oli kyllä aika tukalaa olla, kun ei voinut oikein syödäkään kunnolla, kun heti ahisti. Mun oli kyllä paljon helpompi olla sitten kun vauva oli alhaalla, ei mun kävelykään muuttunut miksikään vaikka monet sanoo että tuntuu niinku ois pallo jalkojen välissä. Yliaikaiskontrollissa lääkärikin totes sisätutkimuksen jälkeen, että on sulla mahtanu olla hankala kävellä jo, kun vauva on niin alhaalla, mutta en kyllä ollu huomannu mitään. :D Tää kakkonen on mun mielestä koko ajan ollut vähän alempana, kun ei oo niin kovasti ahistanut. Tai sitte se on ulompana, esikoisesta mun maha oli aika pieni näillä viikoilla vielä, se ehkä sitten paino sisuksia vaan.

  VastaaPoista
 2. Pitkät koisimiset kuulostaa hyvältä. :)

  Toivotaan että saatte sen sängyn piakkoin, vaikka kyllä siinä laatikossakin pystyy vauvan tosiaan nukuttamaan. Itse mietin josko pitäisin sitä lootaa aluksi sängyssä, jotta ei vauva yhtäkkiä oleile suuressa sängyssä pienen kohdun jälkeen. En tiedä onko sillä merkitystä, mut kokeillahan aina voi. Hmmm, kuulostikohan tää nyt ihan hörhöltä... ;D

  VastaaPoista
 3. Paljonko jouduit pulittamaan yksityisen tekemästä streptokokki B kokeesta???
  Meillä ei kuulemma sitä neuvolassa tehdä, vaikka sen perään jo kyselin. Kovasti haluaisin tietää, onko mulla sitä vai ei. Voisi sitten synnytyksessä varautua, jos testi onkin positiivinen.

  VastaaPoista
 4. Veera: kyllä me otettiin äitiyspakkaus, mutta lattialleko se laatikko sitten laitettaisiin..? Tuntuu että se saattaisi olla aika vetoinen paikka eli ehkä siihen alle kaipaisi jotain vaikka vaan eristeeksi. Onhan se toki yksi vaihtoehto jos ei sänkyä vaan saada ajoissa :) Hassua tuo mahan laskeutuminen kun sekin tuntuu olevan niin yksilöllistä. Eräs ystäväni sanoi, että hänellä maha ei laskeutunut missään vaiheessa! NIinkin siis voinee käydä mutta sitä en kyllä toivo kun sittenhän tämä ahdistunut olo ei missään vaiheessa helpota...

  Paukkuliini: olen kyllä kuullut että jotkut pitävät sitä laatikkoa ensin pinnasängyssä, joten ei tuo minusta nyt niin hullulta kuulostanut :) Itsekin ajattelin ensin tehdä niin, mutta olen sittemmin muuttanut mieleni. Ehkä mieluummin vuoraan sitä pinnasänkyä jollain pehmusteilla vähän pienemmäksi jos tuntuu että se vauva hukkuu sinne tilanpaljouteen.

  Haaveilija: Muistaakseni gynekologin lasku oli n.110 euroa eli aika lailla saman maksoin kuin tavallisesti jos hän on ottanut papan jne. Tosin itse olen siitä onnellisessa asemassa, että meidän firman sairaskassa maksaa tuon koko summan mulle takasin, mutta toki olisin sen maksanut ilmankin. Kannattaa käydä testauttamassa jos yhtään mietityttää, voin suositella lämpimästi!

  VastaaPoista
 5. Heips! Mullahan otettiin iloiseksi yllätykseksi tuo streptokokki-testi viime viikolla, kun piipahdettiin äitiyspolille käymään ylimääräiseen tarkastukseen ja negatiivinen oli. Miksiköhän sitä ei tosiaan oteta normisti neuvolalääkärin toimesta? Tosin ei tuo 110 euroa mikään ihan maata mullistava hintakaan ole.

  VastaaPoista
 6. Sen laatikonhan voi laittaa vaikka tuolien väliin, siis kaksi tuolia vastaikkan ja laatikko väliin. En osaa selittää tätä tarkemmin. Tai sitten vaikka rahin päälle tai semmoisen vieraspedin, josta saa patjan kerättyä rahiksi. (Osasinkohan tätäkään selittää :D) Tai sitten, jos on pöytä sopivalla korkeudella, niin sen päälle. Hankkii vain semmoista liukuestemattoa, niin ei pääse esim. pöydän tai niiden tuolien päältä luistamaan.

  VastaaPoista
 7. Pingu: On tosiaan erittäin hyvä kysymys miksi sitä Streptokokkia ei voi seuloa automaattisesti! Tämä näyttää riippuvan tosi paljon paikkakunnasta, ja meillä sitä ei nimenomaan tehdä vaikka kuinka vinkuisi. Mielelläni pulitan tuon 110 euroa jotta saa mielenrauhan, vaikkakin saan summan kassasta takaisin.

  Anonyymi: Hei, tosi hyvä idea! Kiitos! Tiedänkin jo mitkä tuolit meiltä sopii tuohon tarkoitukseen loistavasti, joten ei jää vauva ilman petiä jos meinaa kovin aikaisin tulla :)

  VastaaPoista
 8. Isona syynä streptokokin seulomattomuuteen on varmasti kustannussyyt ja tehokkuus. Jossain päin maailmaahan sitä seulotaan automaattisesti kaikilta ja kun sitä on verrattu Suomen käytäntöön, niin ei olla nähty sillä niin isoa vaikutusta vauvojen infektioiden vähenemisessä (tai en nyt muista oliko lainkaan vaikutusta), että olisi ollut kannattavaa sitä kaikilta seuloa. Tosin ehkä joskus tulevaisuudessa se jo seulotaankin... Eihän se iso homma ole pyöräyttää tuo näyte, siinä mielessä tuo 110e kuulostaa sangen kipeältä hinnalta.

  VastaaPoista