tiistai 15. marraskuuta 2011

RV 36+1: Neuvolapettymys + masukuva

Kiitos kaikista lohduttavista ja tsemppaavista kommenteista eilen! Pieni paniikinpoikanen oli selvästi iskemässä päälle, mutta yön yli nukkuminen hieman helpotti ja sain uutta perspektiiviä asiaan. Sitäpaitsi, rupesin soveltamaan uutta periaatetta:

If you are not ready, GET ready!

Tarkoittaa käytännössä sitä, että haalin kaikki ne laatikonpohjalle kerääntyneet opaskirjaset iltalukemiseksi ja kahlaan niitä nyt päivittäin läpi niin kauan että olen saanut kaikki luettua. Samoin kodin rästihommia hoitelen nyt ihan täysin kiireellisyysjärjestyksessä niin, että se ensin alta pois mikä eniten harmittaisi jos jäisi tekemättä.

Eilisessä kommenttiboksissa Vilho kirjoitti todella osuvasti ja silmiä avaavasti, että hänellä loppuodotusvaiheessa vauvan kaipuu ja ikävä ehti kasvaa aikamoiseksi. Ihan totta! Minäkin ajattelen ja kaipaan vauvaa päivittäin, kun tuntuu siltä, että haluaisi niin kovasti jo tavata sen pienen ihmisen joka siellä on kasvamassa ja minkälainen hän sitten ihan oikeasti on. Olisi siis ihana saada oma vauveli vihdoin syliin :)

Mutta, tunteet menevät selvästi ylös ja alas, koskapa nyt on taas aika pettynyt ja harmistunut olo. Minulla piti olla tänään neuvolalääkäri ja jotenkin pistin kaiken toivoni siihen, että nyt saan kuulla vihdoin mikä se kohdunsuun tilanne on, eli onko syytä toden teolla valmistautua synnytykseen henkisesti vai koittaako h-hetki vasta parin viikon päästä. Lääkäripä olikin sairastunut ja uusi aika kiven takana! Onneksi terkka teki kaikkensa ja pisti minut ilmeisesti ylimääräiseksi jollekin toiselle lääkärin viikon päästä, joten ei tarvitse ihan hirveän kauan sentään odotella. Lohdutuksekseni sain myös kuulla, että synnytyspöydällä viimeistään tehdään synnytystapa-arvio ja jos vauva ei mahdu tulemaan niin sitten kärrätään sektioon. Eli jos joutuisinkin jostain syystä synnyttämään ennen lääkärikäyntiä niin ainut asia mistä se on pois, on minun oma henkinen valmistautumiseni.

Se mitä en olisi halunnut kuulla yhtään, oli tämänkertainen hurja painonnousu. 1120 grammaa!! Viime viikkoisen neuvolareissun jälkeen on alkanut mielestäni ihan hienoinen turvotus joka sai minut ottamaan kihla- ja vihkisormukset 3 päivää sitten sormesta pois, eli tällä voi olla osuutta asiaan. Luulenpa kuitenkin, että pääsyyllinen on sittenkin tämän viikon herkkuaddiktion kohde eli Daim-jäätelö jota on tullut maisteltua reilulla kädellä harva se ilta, ja joka on jäänyt muistoksi kroppaan (sekä vähän myös kasvoihin finnien muodossa)...Nngh. Tosin näin äitiyslomalla syöminen on muuten kohtuullistunut tosi paljon ja aterioiden määrä on vähentynyt juuri sopivasti kun viime aikoina varsinkin työpäivät menivät siihen, että olin vähän väliä napostelemassa jotain. Silti herkuttelu on lisääntynyt ja painottunut valitettavasti näihin "kevyt" nameihin eli Daim-jätskiin joka siis tunnetusti sisältää vain pari hassua kaloria...NOT ;)


Tähän loppuun vielä masukuva eiliseltä eli kun viikkoja oli kasassa tasan 36. Aivan mahdottoman kokoinen tuo masu!

Ja eräs kiva uutinen, meidän tilaama pinnasänky on vihdoinkin saapunut vaikka viimeisimmän tiedon mukaan sen piti tulla vasta reilun viikon päästä! Nyt lähdemme sitä noutamaan ja valitsemaan samalla jotkut kivat lakanat :) Jos ei tämä piristä niin ei sitten mikään.

9 kommenttia:

 1. Saako kysyä, miksi odotat vauvan syntyvän reilusti ennen laskettua aikaa? Kun siihen h-hetkeen voi mennä vielä kuusi viikkoa...

  Mutta tuo on kyllä yhtä "tuskaa" tuo vauvan syntymän odottelu, minä nimittäin olen tuon lapseni pusertanut maailmaan juurikin rv:llä 42...

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: hyvä kysymys, mutta kun minä en tiedä! :D Lue edellinen postaus, siinä tilittelen vähän tuntojani asiasta. Kai tässä on vain iskenyt joku viime päivien äkillinen paniikki ihan tyhjästä, vaikka ei varsinaisesti ole mitään konkreettista syytä olemassa. Hassua. Todnäk minä olen sitten kuitenkin loppujen lopuksi samassa joukossa sinun kanssa eli yliajalla ;)

  VastaaPoista
 3. Luultavasti tuo kuvailemasi viimeisten viikkojen paniikki on aika yleistä - varsinkin ensimmäisten odottajien keskuudessa. Itsekin pystyn hyvin kuvittelemaan, että reilun kymmenen viikon kuluttua olen samassa tilanteessa. :)

  Mukavaa, että olet laittanut noita masukuvia ihan ensimmäisistä raskausviikoista lähtien. Niistä jotenkin konkreettisesti näkee, miten paljon vauvavatsa kasvaa ja muuttuu. Sinullakin tuo raskausmaha oli vielä varsin pieni viikolla 17. Itse olen viikolla 23 ja nyt tuntuu, että maha alkaa vasta oikein kunnolla näkyä...

  VastaaPoista
 4. Minäkin odottelin jostain täysin tuntemattomasta syystä vauvan syntyvän ennen laskettua aikaa, mutta toisin kävi: poika saapui luoksemme käynnistettynä 41+6. Viime hetkien paniikin minäkin tunnistan ja uskoisin sen olevan osa sitä vanhemmuuteen valmistautumista :).

  VastaaPoista
 5. Eihän tuo kohdunsuun tilannekkaan mitään oikeastaan kerro:) meille jaksettiin synnytysvalmennuksessa painottaa että vaikka kohdunsuu olisi auki 2cm synnytystapa-arviossa voi itse synnytyksen alkuunkin mennä monen monta viikkoa;) joten älä turhaan siihenkään tarraa kiinni!:)

  VastaaPoista
 6. Miun silmään siun maha näyttää olevan vielä tosi ylhäällä, joten jos siitä voi jotain päätellä, niin et sie ainakaan hetkeen ole synnyttään lähössä. Ei nimittäin se siun beibi ainakaan vielä ole laskeutunut lähtökuoppaan ;)

  Mellis

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtavan ihana pallo! Pakko leuhkia, että mulla on aika samanlainen :).

  VastaaPoista
 8. Heinä: olen kyllä tyytyväinen että on tullut ainakin suhteellisen säännöllisesti tullut otettua noita masukuvia. Jos oikein reipas olen, niin teen niistä vielä mini-albumin itselle muistoksi! :)

  Ellu: näin se taitaa olla :)

  Äni: Kiitos :)

  Sawa: Voi ei! MInä en tiedä näköjään mistään mitään! Oikeasti olen ajatellut että jos kohdunsuu on auki niin synnytys lähtee siitä kohta hiljalleen käynnistymään. Tai sitten se on vaan toiveajattelua ;)

  Mellis: Hmm, no niin voi olla! Tuntuu kyllä vielä siltä, ettei se ole pudonnut tuonne alas "reisien päälle" joten ehkä tosiaan olet oikeassa :)

  Em: Heh, no varmasti sulla on jo aika kookas masu kun sentään 2 lapsosta kyydissä! :)

  VastaaPoista