keskiviikko 30. marraskuuta 2011

RV 38+2: Sairaalakassi

Olen ottanut vahinkoa takaisin ja kunnolla sitten edellisen postauksen, kun unet menivät ihan pipariksi. Olen nukkunut ja levännyt, levännyt ja nukkunut. Ja se ei muuten ole yhtään hullumpaa puuhaa ;)

Olen tietysti seuraillut kaiken maailman kipuja ja kolotuksia aivan suurennuslasin kanssa, ja sunnuntaina tulivat ensimmäiset aistimukset. Olimme kylässä ja vatsan oikealla puolella alhaalla tuntui jännää vihlontaa noin tunnin ajan. Eivät ne edelleenkään mitään supistuksia olleet mutta jotain uudenlaista jomotusta kuitenkin. Maanantaina puolestaan alavatsassa jossain siellä häpyluun yläpuolella tuntui joitain pieniä vihlaisuja. Elän toivossa, että näistä voisi päätellä että siellä ainakin valmistaudutaan syntymään jos ei muuta!

Sairaalakassin olen vihdoin pakannut ja sinne päätyivät seuraavat tarvikkeet:
- henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet
- aamutakki + tätä tarkoitusta varten ostamani pörrötohvelit
- läjä trip-mehuja, pari Redbullia, myslipatukoita ja Fazerin sininen suklaalevy
- vauvan kotiinlähtövaatteet
- vauvakirja
- omat alushousut, sukat ja villasukat
- korvatulpat
- bikinit jos haluan mennä ammeeseen (en kylläkään edes tiedä käytetäänkö siellä koko bikineitä ollenkaan!)

Kassista puuttuvat vielä ne imetysliivit joita en vieläkään ole ostanut, kamera (sitä tarvitaan vielä masukuvien otossa), lääkkeet ja vaatteet kotimatkalle. Vau-kirjassa neuvotaan lisäksi ottamaan lukemista mukaan, mutta käsi sydämelle: onko joku teistä synnyttäneistä lukijoista todella ehtinyt siellä lukea? Mitä itse olen ystäviä haastatellut, heillä on mennyt kaikki ylimääräinen vapaa-aika joko nukkuessa, vauvaa tuijottaessa tai hoitotoimenpiteissä :)

Huom, vauvaveikkaukseen voi osallistua vielä tänään muutaman tunnin ajan ja sitten se menee kiinni klo 18:00 kun koittaa ensimmäisen arvauksen ajankohta!

Ja nyt jään jännittämään Pinkin Pingviinin uutisia, joka on ilmeisesti synnyttänyt viime yönä! :) Toivotaan, että Pingulla kaikki on mennyt hyvin ja saamme pian kuulla onnellisesta perhetapahtumasta lisää.

9 kommenttia:

 1. Bikineistä tuli mieleeni, että etkös ostanut taannoin myös uimapuvun? Miten on, meneekö se koko raskauden ajan vai vetääkö maha pitemmän korren? En ole täältä meidän käpylästä löytänyt uimavermeitä, joten täytynee tilata netistä.

  VastaaPoista
 2. Tässä minulta veikkaus: 3.12 klo 21.34 3220g :)

  VastaaPoista
 3. Jostain syystä mun arvaus ei tullu perille ekalla kerralla 18.12 klo 16.35 ja paino 3275g

  Minä kerkesin lukea, johtui kyllä siitä että jouduin hätäsektioon ja esikko leikkauksen jälkeen lastenosastolle en päässyt häntä koko aika ihailemaan. Ja sairaalassa lilluskelin ihan alasti:)
  -Katih-

  VastaaPoista
 4. Paukkuliini: Hyvin muistettu, sillä ostin tosiaankin joskus alkusyksystä uimapuvun ja nyt kun kysyit, piti ihan käydä kokeilemassa sitä. Hyvin mahtui! Se oli merkiltään Mamalicious eikä maksanut ostettaessa paljoa, muistaakseni noin parikymppiä. Harmittaa vaan, ettei ole tullut käytyä uimassa niinkuin koko ajan suunnittelin eli käyttämättä on yhtä kertaa lukuun ottamatta jäänyt. Ehkä sitten ensi raskaudessa :)

  Laura: Päivitän kohta :)

  Katih: Ehkä sitten kuitenkin laitan pari lehteä sairaalakassiin mukaan kun eihän sitä vielä tiedä miten itsellä tulee käymään :) Päivitän myös sun veikkauksen kohta.

  VastaaPoista
 5. Mä ehdin koko aikana lukea tasan yhden sivun vauvalehdestä, joten "hukkaan" meni mukana raahaamani 2 romaania ja pari vauvalehteä. Mulle kun kaikki neuvoi, että sairaalassa aika mataa ja tulee olemaan tylsää. Noh, en tosiaan ehtinyt lukea enkä edes syödä kuin yhden suklaakonvehdin kaikista mukana olleista herkuistani! :D

  Ja mihin se aika sitten meni? Kun en tosiaankaan tiedä! Koomailuun monen päivän valvomisen ja synnyttämisen jälkeen, imetyksen opetteluun (vaikka se melko helposti meillä sujuikin), nukkumiseen, vessareissuihin ja vatsan toiminnan jännittämiseen (sori ällöfaktorista ;)) ja tietenkin vauvan ihmettelyyn.

  Itse neuvoisin, että ei todellakaan kannata ottaa bikineitä mukaan. Tosin eipä ne paljoa tilaa viekään, joten ota toki jos haluat. :) Mutta on vain sen verran sottaista puuhaa tuo synnyttäminen, että kerrankin piti mielellään sairaalan kaapua päällä (sen minkä ajan piti tai oli nakuna) eikä sutannut omia vaatteita. :D Ja ammeeseen mennään käsittääkseni ihan nakuna. Itse ainakin menin kaiken lisäksi niin myöhään sinne ammeeseen, että kaikki häveliäisyys oli ehtinyt jo kadota eli eipä edes tullut mieleeni ujostella. Sen verran paljon ja moni siinä käy ronkkimassa jo alapäätäkin... Lisäksi meillä ainakin kätilö oli aika vähän avautumisvaiheessa salissa mukana. Siis toki kävi riittävän usein katsomassa tilannetta, mutta pääosin oltiin Miehekkeen kanssa kaksin, kunnes ponnistusvaihe lähestyi. Joten eipä mua siellä ammeessa tainnut nähdäkään kukaan muu kuin mies, ja kerran kätilö kurkkasi kuinka sujui.

  VastaaPoista
 6. Minä uskon että se "vapaa-aika" kannattaa käyttää ennemmin nukkuessa/levätessä kuin lukiessa.

  VastaaPoista
 7. Meidän sairaalassa oli aika läjä kaikelnlaisia lehtiä, kirjoja yms. osastolla ja siinä synnytys-salinkin yhteydessä. En kyllä ehtinyt niitä juuri vilkuilla. Synnytys sujui sukkelaan ja osastolla aika meni kyllä kaikkeen muuhun kuin lukemiseen... =) Ja tosiaan rahtasin myös itse ison läjän omia vaatteita mukaan, mutta suosittelen oikeasti sairaalan vaatteita synnytyksen jälkeen. Sen verran moneen otteeseen oli vaatteet aamutakista lähtien (ällövaroitus) jälkivuodon tahraamat vaikka niitä kerran päivässä vähintään vaihdoin...

  VastaaPoista
 8. Mä kerkesin kyllä lukea mutta luin ihan vaan vanhoja me naisia ym. lehtiä. Mitään kovin korkealentoista lukemista ei ainakaan kannata ottaa mukaan ja tosiaan sairaalasta löyty vaikka kuinka paljon lehtiä lainattavaksi. Mä tietty olin sairaalassa 5 päivää ja Löppis nukkui paljon mutta mä en osannut, joten lukemiseksi meni. Mä en vaan kertakaikkiaan pystynyt kunnolla nukkumaan siellä, olin ihan kierroksilla. Toki tuijottelin vauvaakin mutta mä tietty oon luonteeltani lukija muutenkin ja luen jotain melkein koko ajan, joten en ois selvinnyt sairaala-ajasta ilman mitään lukemista.

  Paljon tsemppiä vielä viimeisille viikoille tai toivottavasti päiville!

  VastaaPoista
 9. Äni: rupesin oikein miettimään, että mistä tuo bikiniajatus mulle alunperin tuli, mutta sain sen varmaan päähäni jostain Vauvan tarina - jaksosta, missä näytettiin kun eräs synnyttäjä meni altaaseen ja hänellä oli yläosan peittona bikinit. Tosin olisi ollutkin aika outoa, jos jenkkisarjassa olisi näytetty katsojille paljaita rintoja ;)

  Alanis: Näin vähän ajattelin jo etukäteen :)

  Anonyymi: Tuosta olinkin jo kuullut etukäteen, että siellä kannattaa käyttää sairaalan omia vaatteita, joten korkeintaan omia pikkuhousuja ajattelin käyttää + ottaa mukaan kotiinlähtövaatteet. Eipähän tarvi olla heti pyykkäämässä kun kotiin tulee.

  Sanniainen: Kiitos :) Itsekin olen lueskelijatyyppiä, mutta mulla on vahva epäilys että en pysty siellä keskittymään mihinkään. Katsotaan nyt miten käy!

  VastaaPoista