tiistai 30. joulukuuta 2014

Sadasmiljoonas stimulaatio ja yksi punktio

Asiat uuden hoidon osalta ovat edenneet siihen pisteeseen, että huomenna päästään punktioon. Jännittävää! Puolitoista viikkoa sitten tuikkasin mahaan Elonvan ja viime viikolla tehtiin pari ultraa. Ensimmäinen oli joululomien takia todella varhain ihan eka kiertopäivinä joten näkyvyys ei ollut paras mahdollinen, mutta toisessa ultrassa havaittiin positiivinen yllätys: muniksissa majaili noin kuusi follikkelia, jotka yritetään kaikki kerätä. Osa oli pienempiä, mutta isoja niistä oli n. 3-4 kappaletta. Nyt näyttää siis paremmalta kuin koskaan aiemmin tässä vaiheessa!

Joulun ajan olen noudattanut ihan uutta dieettiä, joka sisältää 3 pääkohtaa: Suklaa, Punaviini ja Rentoutus, voin kertoa että se on aika mukava sellainen ;) Ilmeisesti aika toimivakin, kun tulos kerran näyttää tältä! Nyt yritän hiljalleen palata takaisin vanhaan, eli herkut pois ja takaisin ruotuun. Uni sen sijaan maistuu edelleen, nukuin viime viikolla ihan hirveän paljon ja vieläkin väsyttää - ilmeisesti uuvuttavaa puuhaa tämä munien kasvattelu.

Toiseksi viimeisen piikin eli Pregnylin pistimme eilen illalla. Sen jälkeen sanoin miehelle, että nyt olen täysin kypsä näihin pistoksiin. Koko hemmetin pitkän syksyn olen leikkinyt neulatyynyä ja elänyt kello kaulassa, että milloin mitäkin mömmöä pitää pistää. Jos tästä hoidosta ei tärppää, niin (pakollinen) tauko tulee tarpeeseen, sitten pitää ottaa myös aikalisä etenkin jos mitään ei jää pakkaseen. PASit ovat suhteellisen kevyttä puuhaa, mutta tätä koko ruljanssia en kyllä jaksa vähään aikaan.

Poikkeavaa tällä hoitokierroksella on ollut myös se, että en ole jaksanut kamalasti vouhottaa aiheesta. Toiseen ultraan menin käytännössä ilman mitään ennakko-odotuksia, sillä aiemminhan tässä vaiheessa on saatu aina huonoja uutisia (ellei oteta lukuun edellistä julkisen hoitoa). Hieman huvittavaa oli, että lääkäri vaikutti olevan tuloksesta enemmän innoissaan kuin minä - minulla asia ei mennyt oikein jakeluun. Lääkäri hihkui: "Hei, tämähän on tosi mahtavaa! Hieno juttu!". Minä: "Niin...joo, on hienoa. Kiva." :)

Mahaa on pullottanut tosi voimakkaasti ja on tosi vaikeaa löytää sopivia housuja jalkaan. Siitäkin olisi tietysti etukäteen voinut päätellä, että kasvua on tapahtunut. Sen johdosta olen myös iloinen, että punktio on jo huomenna niin pääsen viimein tästä möhköfantti-olosta eroon. Alkionsiirtopäivä, jos siirrettävää löytyy, on perjantaina, mutta super jänskättävää on, että torstai sattuu olemaan pyhäpäivä eli ei ole mitään keinoja saada selville onko mitään hedelmöittynyt! Tästä tulee piiitkä viikko...:)

14 kommenttia:

 1. Oi, tsemppiä ja rutkasti onnellisempaa vuotta 2015!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa loistavalta, Verona!

  VastaaPoista
 3. Hei. Onpa loistavia uutisia. Joskus aikoinani kommentoin johonkin postaukseesi omista elonva-kokemuksistani (minulla ivf-poika elonvan tuloksena) ja harmittelin kovasti, kun teidän edellinen elonvahoitonne meni metsään. Hyvä juttu, että nyt näyttää toimivan. Varmaan osittain myös suklaan ja punaviinin ansiota ;). Oikein paljon onnea punktioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, punktio meni oikein hyvin! :) Elonva ei varmasti viimeksi toiminut siksi kun kroppa ei ollut valmis - onneksi nyt tuli vastetta, on tämä vaan niin paljon helpompi lääke käyttää!

   Poista
 4. Tsemppiä ja rentoa mieltä jännittäviin vaiheisiin taas ja kaikesta huolimatta iloista vuoden vaihdetta! Olkoon alkava 2015 meille molemmille (ja tottakai kaikille muillekin) onnen vuosi! ^_^ ♥

  //minea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Minea! Tulevan vuoden on ihan pakko olla parempi :)

   Poista
 5. Tosi hienoja uutisia, mahtavaa suorastaan! Kroppasi on ehkäpä nyt toipunut ja valmis uuteen raskauteen. Toivotaan toivotaan!

  Minä sain tänään ovisplussan, ajankohta kuin oppikirjasta, joten ainakin siltä osin lääkitys on tepsinyt. Juuri eilen sain asennoitua itseni siihen, että (erinäisistä syistä johtuen) on turha odottaa raskautta ainakaan alkukeväästä. Olin sinut asian kanssa. Ja nyt ovisplussa aiheutti sen, että olen iloinen ja kuvittelen kaikenlaisia raskaus- ja vauva-asioita, suunnilleen tilailen vauvanvaatteita. Hitto soikoon, luulisi että mieli olisi jo oppinut suojelemaan pettymyksiltä, enkä riemastuisi pikkuasioista näin isosti vain pudotakseni taas korkealta!

  Sinnikkyyttä teidän alkioille, jotta uusi vuotenne pääsee alkamaan ihanissa merkeissä!

  T. Karo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hienoja uutisia sielläkin! Mutta kyllä tuosta saa iloitakin, joten anna mennä vaan :) Olen huomannut että oviksen paikkeilla minullakin mielialat nousee taivaisiin ja hehkutan vaikka mitä. Toisaalta se on ihanaa ja mieltä piristävää joten why not :) Kyllä sitä sitten ehtii velloa niissä pettymyksen tunteissa ihan tarpeeksi.

   Punktio meni hyvin ja nyt odottelen jännityksellä hedelmöittymistuloksia, kyllä jännittää....jospa uusi vuosi toisi tullessaan hyviä asioita myös tämän osalta!

   Onnea matkaan meille molemmille :)

   Poista
 6. Tsemppiä ja onnea uuteen vuoteen! Toivottavasti punktio meni hyvin ja nyt hoito onnistuu.Varmasti tuo rentous on auttanut eli jatka samaan malliin!
  Terv. Vihervaara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää uutta vuotta sinullekin! Punktio meni hyvin ja nyt odotellaan hedelmöittymistuloksia. Jospa keho olisi tosiaan nyt vastaanottavaisempi, jos sieltä siirtokykyisiä alkioita löytyy :)

   Poista