sunnuntai 20. marraskuuta 2011

RV 36+6: Sintin hankinnat ja puutelista

Valmistelut vauvan saapumista varten etenevät hiljalleen ja vaatteet ovat olleet viikattuna lipaston laatikkoon jo jonkin aikaa. Laitoin eka kuukausien tarpeisiin mukaan vaatteet kokoa 50-68 cm ja rupesin jo miettimään, että tulikohan laitettua liian hanakasti noita isomman pään vaatteita sillä Sintti ei taida sopia niihin vasta kuin useamman kuukauden kuluttua...Laatikko on nimittäin nyt ihan täynnä ja sinne eivät edes sopineet sukat, myssyt ja muut sekalaiset vaatekappaleet.

(Kuvassa pitäisi näkyä pienellä vaatepinojen lähettyvillä kyseisen pinon koko)

Viime päivien aikana olen myös laatinut hiljalleen listaa Sintin puuttuvista tarvikkeista. Lista on vielä hurjan pitkä:
- kantoreppu (Manduca on tällä hetkellä suosikin asemessa)
- harsoja
- sitteri
- toinen lakanakerta (nämä tekee ehkä äitini valitsemastani kankaasta)
- hoitotaso
- tuttipullo(ja) (montakohan näitä tarvitaan, yksi minulla on jo?)
- tutteja
- vastiketta
- imetysliivit
- säilytysastia kestovaipoille (onko tähän hyviä ideoita? En haluaisi, että haju leviää säilytyksen aikana ympäri asuntoa..)
- metallinen poljinroskis makuuhuoneeseen hoitopöydän viereen


Tällä hetkellä erityisesti tuo hoitotaso tuottaa päänvaivaa sillä lipastomme on tällainen Ikean Pax Malm joka on vain 48 cm syvä. Siihen pitäisi saada päälle joku kiinnitettävä irtotaso joka olisi samalla kivannäköinen. Kysyin liikkeestä, että soveltuisiko tuohon päälle se sama Brion taso jota voidaan käyttää pinniksen päällä, mutta ei kuulemma sovellu sillä sitä ei saa lipastoon tarpeeksi tukevasti kiinni. Tarjolla olisi tämäntyyppisiä malleja joissa on alla sellaiset "nyppylät" joiden avulla taso saadaan pysymään mutta noiden ulkomuoto ja kuosit eivät hirveästi miellytä....Onko teillä hyviä ideoita mitä tämän lipaston päällä voisi käyttää? Se Brion taso olisi ollut kiva ja ihan pelkistetyn valkoinen.


Tässä vähän kuvia jo tehdyistä tehdyistä hankinnoista.

Tämä kokoontaitettava kylpyamme on varmasti aivan ykköshankinta tänne meidän ahtaaseen asuntoomme! Olin pari kuukautta sitten ostamassa tätä ihan tohkeissani Ikeasta mutta eihän se heidän valikoimaansa kuulunutkaan vaan löytyi loppujen lopuksi ihan normaalista lastentarvikeliikkeesta. Olen todella tyytyväinen tähän ostokseen :) En ole ihan varma onko kuvassa näkyvä yksilö oikeasti pinkki vai violetti, mutta meidän on siis violetti. Ajattelin, että se käy kyllä aikanaan tarvittaessa myös pojalle värinsä puolesta.




Kun noudimme liikkeestä tilaamamme pinnasängyn, ostimme samalla reunapehmusteet ja
jo etukäteen päättämäni ihanaiset eläinkuosiset vaaleanpunaiset lakanat :) Tämän setin kanssa yhteensopiva reunapehmuste on tuota samaa raitakuosia jota näkyy lyhyenä raitana kankaan alaosassa. Eilen saimme pinniksen kasattua, tänään se löysi paikkansa makuuhuoneestamme sänkyni vierestä ja nyt tekisi hirveästi mieleni jo pedata pinnis valmiiksi! Kuinka aikaisin te muut olette tehneet sen? Mietityttää että ehtiikö se pölyttyä ja karvoittua (kissojen toimesta) jos laitan liian aikaisin ja synnytykseen on vielä aikaa...

Perjantaina tilasin parista eri nettikaupasta 3 kestovaippaa ystävän suosittelun ja demonstraation perusteella. Ainakin tällä hetkellä houkuttelevimmalta tuntuvat mahdollisimman helpot versiot eli all-in-one vaipat koska niissä tuntuu olevan vähiten työtä. Niinpä tilasinkin yhden kappaleen Totsbotsia, Charliebananaa ja Babylandia. Jos tykkään noista myös sitten käytössä, tulen tilaamaan niitä lisää koska nyt sain haravoitua nettikaupat niin perusteellisesti lävitse että luulen tietäväni mistä niitä saa edullisimmin. Voin laittaa kuvia sitten kun saan ne postissa. Tosi kivoja sävyjä ja kuoseja niissä oli tarjolla!

Imetystyyny meille on valmistumassa ihan piakkoin äitini toimesta. Löysin netistä hyvän ohjeen sen tekemiseen joten laitan kuvia + ohjeet kun tyyny on valmis :)

Nyt saa antaa rohkeasti vinkkejä jos tästä puuttuu mielestänne jotain oleellista tai jos listalla on turhiakin tuotteita! Tuntuu, etten vieläkään omaa kovin hyvää visiota kaikesta tarpeellisesta, enkä halua lastata tätä pientä asuntoamme täyteen vauvantavaroita mutta toisaalta ostosreissu heti synnytyksen jälkeen ei myöskään kiehdo. Sopivasti olisi siis hankinnoissa se avainsana :) Kaikki vinkit otetaan erittäin kiitollisena vastaan!

19 kommenttia:

  1. Täälläkin noita hankintoja jo tehty, niin ainakin nuita tuttipulloja oon jonkun verran hommannu.. Oliskohan 6tai7 pulloa, niin eipähän tarvi koko ajan olla keittämässä niitä.. :) Ja ittellä kävi ihan sama homma et laittelin vaatteet tuonne 68cm valmiiksi kaappiin, ja sitten mietin että niitähän tarvii vasta joskus monen kk:n päästä! :D

    VastaaPoista
  2. Ihan hyvin käy mun mielestä sellanen pehmeä hoitoalusta, siihenhän joka tapauksessa tulee joku pyyhe tms päälle kun vaihdat vaippaa sen päällä! Eli se kuosi peittyy :) mulla on ollu molemmilla sellaset, ja melkeinpä joka päivä joutu myös sen pyyhkeen vaihtamaan kun se likaantu (pissattiin) ;) tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
  3. Katoppa jos huudossa on myynnissä muuramen kolmonen lipaston päälle tarkoitettu hoitotaso. Meillä on tuo ja on ihan super. En oo ihan varma meneekö sen Malmin kans yksiin, mut Malm on musta tuon Muuramen kopio eli vois hyvinki natsata.

    Tuttipulloista sen verran että meille riitti se tasan yks kun Sammakko ei koskaan siitä oppinut syömään!

    VastaaPoista
  4. Ei ehkä kannata välttämättä hamstrata kauhean monta tuttipulloa, ennen kuin tietää onko niille oikeasti käyttöä. Ja jotkut vauvat (tai ainakin meidän toinen lapsi) ovat todella kranttuja pullotutin mallista, meillä on nyt useampi pullo turhana kaapissa, koska niihin ei saa sitä tuttia minkä neiti kelpuuttaa..<3

    Meillä toimii kestovaippojen säilytysastiana sellainen muovinen kori, jossa sivut ovat reikäiset (http://www.orthex.fi/showPage.php?page_id=13&pro_id=198&cat=8) ja sen päällä siihen sopiva kansi. Ei haise edes kylpyhuoneessa missä koria säilytetään, ellei laita nenää korin lähelle. Luulisin että hajua muodostuu enemmän, jos vaipat säilyttää umpinaisessa astiassa, tai pesuväli on liian pitkä. Meillä vaipat pestään päivän tai kahden välein.

    Muuten kuulostaisi siltä että teidän hankinnat on aika hyvin kasassa, ja ei ne kaupat mihinkään katoa sen vauvan saamisen jälkeen..;) Vaikka muistan miltä tuntui ennen ensimmäisen vauvan syntymää, kun halusi kaiken valmiiksi.. <3

    VastaaPoista
  5. Meille tuli vauva viikko sitten, ja koska asutaan tilapäisesti ulkomailla, ollaan jouduttu soveltamaan paljon. Meilläkin vanhan lipaston päällinen toimii hoitotasona. Ostin Ikean puhallettavan hoitoalustan, jolle ompelin puuvillakankaista kivoja päällisiä. Lipaston ja alustan väliin laitoin silikonisen leivonta-alustani liukuesteeksi, heh. Toimii loistavasti nyt, mutta kun vauva alkaa kääntyilemään, on varmaan pakko olla luova uudestaan. Kosteussuojia tahriintuu paljon hoitotasolla, samaten pieniä pyyhkeitä. Niitä kannattaa jemmata. :)

    VastaaPoista
  6. Mä suosittelen ostamaan nenäfriidan! Ellei teillä sitä jo ole.
    Ei oltais pärjätty ilman sitä kun Ida ekan kerran sairastui. http://www.apteekkituotteet.fi/NenaeFriida

    Se imupumppu (?mikä lie oikealta nimeltään) jolla imetään räkä lapsen nenästä on todella huono verrattuna tohon!

    VastaaPoista
  7. Suosittelen harkitsemaan kestovaipoista myös jotain sisävaippa+villahousuratkaisua, ne toimii yleensä parhaiten pienellä. Meillä taskuvaipat ja AIO:t toimi vasta joskus 10kk ikäisenä, eikä sillonkaan ku ihan muutama malli. Vaikka meidänkin poika on kyllä aina ollut aika reitevä, ettei oo siitäkään ollut kiinni. Mutta siis esim. näitä (http://www.nallevaipat.com/nalle-nottonen-sisavaippa-p-1308.html) on kehuttu tosi paljon, meillä ei niitä ollut esikoisella mutta tälle toiselle oon hamstrannut niitä 8 kpl käytettyinä. Toivottavasti sopivat. Noissa sisävaipoissa se sopivuus ei ole edes niin tarkkaa kuin taskuissa ja AIOissa, kun siihen tulee kuitenkin vielä villahousut tai kuorivaippa päälle. Villahousut varsinkin on tosi hyvät, kun niistä ei kovin helposti tuu mikään tavara läpi. Suosittelen siis hankkimaan muutamat! :)

    Meillä likasia kestoja säilytetään ihan tavallisessa reikäisessä pyykkikorissa. Kannattaa valita ilmava malli, kun tiiviissä korissa ne vaipat saattaa haistakin.

    Tuttipulloja minäkään en suosittele ostelemaan kovin montaa, kun niistä ei tosiaan tiedä mikä kelpaa vai kelpaako mikään. Meidän esikoiselle ei kelvannut alkuun mikään ja myöhemminkin vain Ainun luonnonkumitutillinen pullo...

    Mulla on muuten vauvanvaatelipastoon käärittynä 50- ja 56-kokoiset vaatteet, pestynä on myös 62, mutta niitä en vielä viitsinyt viikata lipastoon tilaa viemään, kun niidenkin käyttöön menee kuukausi, pari. 68 tulee meillä todennäkösesti käyttöön joskus maalis-huhtikuussa, jos tää kasvaa samaa vauhtia ku isoveljensä. :)

    VastaaPoista
  8. Mielestäni vielä hankittavien lista oli järkevä. Mulla oli yhdet imetysliivit valmiina hankittuna, mutta jo 3. päivänä synnytyksestä oli pakko lähteä liiviostoksille, kun nehän ovat maidossa alta aikayksikön. Nyt käytössä on olleet 3 paria, ja neljäskin olisi tervetullut, mutta en oo raskinut ostaa, kun ovat niin hintavia...

    Mä pesin valmiiksi kaikki 50-62 kokoa olevat. Ensimmäiset 56 pääsivät käyttöön neidin ollessa n. 5-viikkoinen ja 60- ja 62-senttiset ovat päässeet käyttöön parin viime viikon sisällä kolmen kuukauden iän kynnyksellä. Kannattaa tosiaan pitää siellä lipastossa vain sitä kulloinkin käytössä olevaa vatekokoa, niin löytyy helpommin.

    Me hankittiin alkuun 2 tuttipulloa, jotta on varalla vaihtokappale, kun ne pitää kuitenkin pestä joka käytön jälkeen... Lapset saattavat myös huolia vain tietynlaisia tutteja/pulloja, joten varminta on ehkä hankkia kahden eri mallin pulloja/pullotutteja. Hörppyytys tosin onnistunee aina, jos ei pulloa huoli...

    Manducaa suositellaan käytettäväksi vissiin vasta 3.5-kiloisesta saakka, joten ei ehkä ihan vastasyntynyttä pääse siinä vielä kantamaan. Meillä on ollut alusta asti käytössä trikooliina (Hug-a-bub) ja se on toiminut tosi hyvin. Tosin kesällä siinä tuli tosi kuuma! Mulle Manduca ei sopinut ollenkaan, vaikka kaikki on sitä kehuneet. Kannattaa siis testata ennen hankkimmista, kun on hinnaltaan aika tyyris...

    VastaaPoista
  9. Imetysliivejä kannattaa tilata täältä jos pääsee ensin sovittamaan johonkin: http://www.nursingbra-shop.co.uk/ . Hommasin Bravado Body silk seamless liivit tuolta jotka maksoivat 26 puntaa ja toimitus 1 puntaa kun helsingissä ne maksoivat 48 euroa. Olin sovittanut etukäteen mutta en raaskinut silloin ostaa kun hinta oli kova. Noissa liiveissä koko menee minusta yksiin tuon kokotaulukon kanssa jos ei pääsisikään sovittamaan, joustavat reilusti.

    Minkä valmistajan amme tuo on? Meillä on amme hankkimatta ja tuo vaikuttaa tosi kätevältä :-)

    -Riikka

    VastaaPoista
  10. Hyvältähän tuo lista kuulostaa. Mulla on jo hankitut vaatteet pestynä, vaikka viikkoja on vasta 20+4... Tekis mieli laittaa kaikki valmiiksi, mutta odotellaan nyt vielä.

    Itse lisäisin tuohon listaan ammetuen, josta olen kuullut paljon kehuja. En tiedä sopiiko se kaikille, mutta itse aion moisen ostaa. Kiva, että täältä sai vähän vinkkejä kestoiluunkin, kun tuntuu ettei sitä kukaan lähipiirissä harrasta. Itse aion ainakin yrittää.

    VastaaPoista
  11. kannellinen ämpäri on ihan passeli kestovaipoille.
    meillä 8kk ikäinen on 70cm pitkä ja käyttää vielä 68, että ehkä on ne on liikaa esillä jossei kaikki mahdu :D

    osittainimetän ja pärjätään kahdella maitopullolla, isommat oli meillä pullolapsia ja sillon pulloja oli kai kuusi. tälläinen hämärä mielikuva..

    ihan parhaita vauvalle on ikean pikkuiset neliöpyyhkeet, joita on 10kpl / pkt ja hintaa pari euroa, juuri pikkuisen pepun kokoiset.

    VastaaPoista
  12. Meillä on laitettu hoitopehmuste ihan lipaston päälle ja vaippaa vaihdetaan lipaston päädystä käsin. Hoitotarvikkeet ovat siinä ekassa laatikossa ja en voisi olla tyytväisempi tähän ratkaisuun, koska tarvikkeet saa helposti yhdellä kädellä toisen ollessa kiinni vauvassa. Sitä paitsi pian ehkä jää hoitoalustakin käyttämättä, koska pojat ovat alkaneet kiemurrella siinä sellaisella voimalla, että vaipat joutuu varmaan pian vaihtamaan lattialla. Ihan hyvä, että on vähemmän tavaraa, josta joutuu hankkiutumaan eroon.

    Tuosta nenäfriidasta tuli mieleen, että ostinpa minäkin sen ennen vauvojen syntymää ja nyt eivät tietenkään ole vielä kertaakaan olleet kipeinä!! Ikää siis reilu 8kk. Ehkä sen teho on ollut ennantaehkäisevä...

    VastaaPoista
  13. Suosittelisin kanssa pitämään vain oikean kokoiset vaatteet lähettyvillä ja katsomaan vaatteen pituutta, ei pelkkää kokomerkintää. Meillä meni 50 senttiset kaksi viikkoa, 56 senttiset noin kaksi kuukautta ja sen jälkeen siirryttiin 62 senttisiin. Ja olen huomannut, että koko ajan kannattaa tehdä vaateinventaariota, koska yhtäkkiä joku vaate saattaa jäädä käyttämättä.

    Kestovaipoille kannattaa tosiaan olla ilmava kori. Umpinaisessa tulee enemmän hajuhaittoja. Meillä käytettiin aluksi harsoja ja äitiyspakkauksen kuorta, koska taskuvaipat oli liian isoja, eikä xs kokoisia kannata ostaa lyhyen käyttöiän takia. Harsot liotettiin etikkavedessä, koska lähes aina tuli myös kakkaa. Nyt kun useimmiten tulee vain pissaa, niin vaipat vaan kuivataan ja sitten koriin.

    Mekin ajateltiin aluksi, että aio vaipat on meille parhaita, mutta ei niiden kuivumista sitten jaksettukaan odottaa. Babyland koko vaippaiän vaipat on tähän mennessä olleet helpoimpia, siis taskuvaipat. Me tilattiin ne tuolta http://www.aliexpress.com/store/301356/200963465-511407721/babyland-Papoose-Baby-Cloth-Diaper-10pcs-10pcs-microfiber-inserts.html Kannattaa katsoa, että on tuo reisineppari, ei tule ohivuotoja niin herkästi. Löysin tuosta kaupasta paketin, joka meni alle tullirajan, joten paketti tuli nopsaan kotiin asti.

    VastaaPoista
  14. Täytyy sanoa, että teillä on ihan hurjasti vaatetta! Meillä ei ollutkaan mitään 50cm, paitsi äitiyspakkaus. 56 taisi olla jotain 3 kappaletta ja niiden lisäksi äitiyspakkauksen 60cm vaatteet.

    Jokut tosin ovat tarkkoja, että vauvankin vaatteen täytyy olla juuri sopiva, koska itsekään ei viihdy liian isoissa, on nätimpää yms. Itse viihdyn löysissä vaatteissa, enkä ymmärrä, miksei vauvakin viihtyisi. Isommat on myös helpompi pukea.

    Ison vaatevaraston plussana näen kyllä tuon tyylikkyyden, helpompi mätsäillä keskenään. :D
    Meillä oli tytöllä välillä aika hurjiakin yhdistelmiä juuri niukan vaatervaraston ja äidin väsymyksen vuoksi. Nyt 2kk paikkeilla jaksan jo pohtia neidin vaatteita :)

    VastaaPoista
  15. Elisa: Kyllä mustakin näin jälkikäteen on alkanut tuntua, että ehkä ne 68 cm vaatteet on tosiaan vähän liikaa :) Taidan ottaa ne pois odottelemaan...

    Anonyymi: Kiitos hyvästä vinkistä! Tosiaan eihän sillä kuosilla ole mitään väliä jos sen kuitenkin peittää jollain kivalla pyyhkeellä :)

    Katjusha: Yritin googletella tuota Kolmosta, mutta ne muutamat joita löysin olivat eri kokoisia kuin meidän Pax Malm. Meidän lipasto on nimittäin tosi paljon leveämpi joten se kapea versio ei harmi kyllä sovi. Ja kiitos vinkistä, ehkä jätän sen tuttipullojen ostamisen myöhemmäksi....

    Kata: Kiitti vinkistä! Meillä on noita koreja jo ennestään eli jos noita käytettäisiin niin ei periaatteessa edes tarvisi ostaa sellaista...Mutta onkohan noihin yhteensopivia kansia olemassa? Olen nyt kaupoilla kulkiessani yrittänyt katsella mutta en ole ainakaan onnistunut löytämään.

    Arya: Onneksi olkoon vauvan syntymän johdosta!! :) Hieno idea tuo mitä olet toteuttanut. Ja luulenpa, että ostoslistalle päätyvät heti ainakin pikkupyyhkeet...:)

    S: Kiitos vinkistä, nenäfriida päätyi tämän johdosta ostoslistalle! :)

    Veera: Itse asiassa nuo ostamani taskuvaipat & AIO:t pitäisi olla sellaista mallia, että ne sopivat joka kokoiselle eli ovat kokoa XS-L. Siksi niitä uskaltauduin ostamaankin. Tutkinpa kuitenkin siis noita vinkkaamiasi vaihtoehtoja!

    Tuittu: Noiden imetysliivien ostaminen hirvittää vähän etukäteen kun en tiedä niistä mitään ja pelkään ostavani ihan vääränkokoiset. Sitähän sanotaan että kun rinnat ovat maidosta täynnä niin ne ovat paljon kookkaammat kuin tavallisesti eli en tiedä pitäisikö ne liivit sitten vain ostaa yläkanttiin koon puolesta...Ja taidan poistaa ne isoimmat vaatteet lipaston laatikosta suosiolla jos niitä ei kuitenkaan tarvita moneen kuukauteen :)

    Riikka: kiitti vinkistä! Amme on nimeltään Flexi Bath :) Niitä on eri värejä, minä näin ainakin lisäksi valkoisia ja vihreitä liikkeessä.

    VastaaPoista
  16. Paukkuliini: Minä aion tosiaan myös yrittää kestoilua mutta aion koittaa suhtautua myös niin, että jos en jaksa, en aio väkisin jatkaa. Saa nähdä niten käy, toivottavasti se tuntuu mielekkäältä!

    Zailaah: Pitääpä tarkistaa nuo Ikean pikkupyyhkeet, kiitos vinkistä :)

    Pepe: Tuohon ratkaisuun en juuri haluaisi päätyä eli vaihtaa vaippoja päädystä. Haluaisin löytää jonkin toimivan systeemin jolla lipaston toimivuutta voisi jatkaa...tänään kävin katsomassa niitä muovisia kiinnitettäviä tasoja uudestaan ja pahoin pelkään, että ne ovat liian pitkiä...

    Anonyymi: kiitos loistavista vinkeistä! Täytyy ehdottomasti pitää tuo kauppa mielessä sillä jos sieltä saa edukkaammin kuin Suomesta niin kannattaa tosiaan hyödyntää. Ja taidan tosiaan poistaa ne liian isot vaatteet suosiolla laatikosta niin saa mahtumaan muuta tarpeellista tilalle :)

    Anonyymi: No nyt näyttää itsestäkin, että kyllä niitä vaatteita on aika lailla kertynyt, vaikka aiemmin ei pystynyt oikein hahmottamaan kun vaatteet olivat siellä täällä sikinsokin. Lähinnä ajatus oli siinä, että kun käyttää sopivia vaatteita niin sitä vauvaa on varmaan helpompi käsitellä. Tai ainakin tällaista vinkkiä kokeneemmat ovat jakaneet :) Nyt en kyllä aio ostaa enää yhtään lisää vaatteita vaan näillä pärjätään!

    VastaaPoista
  17. Meillä on kantena tämän laatikon kansi: http://www.orthex.fi/showPage.php?page_id=13&pro_id=509&cat=8
    Ei ehkä ole tarkoitettu, mutta istuu ihan hyvin!

    VastaaPoista
  18. Moi!

    Aivan ihana 68 pinon pöllö-kissa yms. body, tuo päällimmäinen. Vaikka suurensin, en nähnyt tarkkaan merkkiä. Mistä oot sen löytänyt?

    Täällä tuplaperheessä on menossa raivokas siirtymä 62:sta 68:aan ja 74:ään. Yhtäkkiä tytöt venähtivät niin paljon, että 74:ää pienempää ei kannata harkitakaan. Ikää 4,5 kk, pituudet 68, painot seitsemän kilon molemmin puolin. :) Ei he pieniä olleet syntyessäkään mutta tällainen kasvu yllätti. Onneks leggareissa on kääntövaraa resoreissa... ;)

    Tsemppii odotukseen! :)
    Päivi
    http://onnipotkas.wordpress.com

    VastaaPoista
  19. Kata: Kiitti, pitääpä katsoa noita seuraavalla ostosreissulla sillä näyttäisivät sopivan :)

    Päivi: Se on Lindexiltä. Sain ko bodyn lahjaksi, mutta satuin näkemään sen Lindexin mainoksesta ja sitä taisi olla jossain muussakin värissä saatavilla :) Ja kiitos tsempityksistä, samoin sinne tyttöjen kanssa!

    VastaaPoista