keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Vauvakirja Sintille

Eräs ystäväni vinkkasi, että kannattaa ostaa jo odotusaikana vauvakirja joka sitten luovutetaan aikanaan lapselle täydennettynä. Neuvolasta saatu Vau-kirja kun on ehkä enemmän äidille itselleen, ja ainakin itse pidän sen mieluusti omanani. Tässä eräänä päivänä poikkesin Suomalaisessa kirjakaupassa ja selasin todella tarkkaan kaikki tarjolla olevat opukset läpi. Omaksi yllätykseksenikin päädyin vanhaan klassikkoon eli Vauvamuistot - kirjaan joka muistaakseni oli peräti sama kirja jonka itsekin aikanaan sain.

Halusin tämän kirjan siitä syystä, että siinä oli todella paljon sivuja, 96 kpl, ja paljon vapaata kirjoitustilaa sekä halpa hinta: 9,90 eur. Valikoimaahan löytyi todella paljon ja niistä olisi voinut valita periaatteessa useammankin, mutta kaikista tuntui puuttuvan jotain vaikka kuvitus oli monessa kirjassa paljon parempi kuin tässä. Anne Geddesin kirja olisi myös ollut mieleeni, mutta se maksoi 3 kertaa enemmän kuin Vauvamuistot :)

Suunnitelmani on lisätä kirjaan paljon vapaata tekstikenttää, eli ottaa mukaan sellaisia juttuja joita siitä mielestäni puuttuu. Tässä muutama lisäysidea:
- laskettu aika
- kuka oli presidenttinä & pääministerinä kun synnyin
- paljonko maitolitra maksoi
- miten isä & äiti tapasivat
- valikoituja otteita Vau-kirjasta raskausajalta
- missä asuimme
- mikä oli työnimeni vatsassa ollessa
- mitä äiti sanoi ensimmäiseksi synnytyksen jälkeen
- mitä isä sanoi ensimmäiseksi synnytyksen jälkeen

Mistä vauvakirjasta olette itse tykänneet? Keksittekö muita hyviä lisäyksiä? :)

9 kommenttia:

 1. No tää ei oo itselle vielä(kään) ajankohtainen asia, mutta tuossa joku aika sitten kirjoittelin muutamasta ihan hauskalta kuulostavasta vauvakirjasta. (Linkki kirjoitukseen.) Niiden kuvauksista voit pari vinkkiä lisää ehkä saada. :)

  VastaaPoista
 2. Itse juuri eilen myös selailin niitä vauvakirjoja. Mun mielestä tuo Muumilaakson kirja oli kiva. Itsekin niitä selaillessani mietin, että pitäiskö ihan oma kirja väsätä, mutta se jää kyllä helposti vain ajatuksen tasolle... -onkohan sitä sitte aikaa suunnitella mitä sinne laittaa, kun se vauvakin vaatii hoitoa.. :) Jokaisesta tuntuu puuttuvan jotakin ja yks kirja oli ainakin Suomalaisessa kirjakaupassa muovien sisällä, eipä sitä pystynyt edes vertailemaan muihin.
  Mutta ehkä paras niistä kirjoista mun mielestä kuitenkin oli sellainen kirja, jossa on puu kannessa ja sivut oli joissakin kohdissa nidottu yhtään niin, että esim. kuvia tai muita juttuja voi laittaa sinne säilöön. Kirjoitan sulle sen kirjan nimen jos satun vielä käydä kattelemassa niitä kirjoja.
  -Elmiina- 33+3

  VastaaPoista
 3. Meillä on Nalle Puh Vauvan kulta-aika, eli se klassinen Nalle Puh-kirja, Disney-versio oli jotenkin vähän liian kaupallinen (jopa mulle... :))

  Siinä on muistaakseni yksi aukeama odotusajalle, joten tein sillai että kansilehtien ne ekat tyhjät aukeamat pyhitin odotusajan muistoille. Eli siellä on sitten kuitti mm. kun oltiin pelaamassa minigolfia, käytiin lomalla risteilemässä Tukholmassa ja Tampereella jne. :) Lisäksi laitoin sinne ystäville syntyneiden vauvojen Helsingin Sanomien ilmoitukset otsikolla leikkikavereita.

  Joudun varmaan noita sun lisäysideoita sitten kopioimaan meidän kirjaan!

  VastaaPoista
 4. Ostin myös saman Vauvamuistoja kirjan tytölleni ja minusta se on ehdottomasti paras. Kirjassa on paljon kirjoitustilaa ja se kattaa muutakin kuin vauva-ajan. Itselläni oli myös sama kirja, joten sekin oli syynä tuon kirjan valitsemiseen:)

  Itse en muuta ylimääräistä ole kirjaan lisännyt kuin ultrakuvat. Olisi kyllä kiva, että kirjassa olisi oma osionsa myös odotusajalle.

  VastaaPoista
 5. Mä kävin vielä kierroksen infossa (josta muuten löytyi taas erilaisempiakin kirjoja) ja päädyin kuitenkin ostamaan Suomalaisesta kirjakaupasta kirjan Kun on oikein pieni (Hannele Huovi, Kirstiina Louhi). Teen töitä pienten lasten kanssa (varhaiskasvatuksessa) ja Hannele Huovin kivat lorut/runot saivat mun mielen herkäksi. Kirjassa on myös joitakin lastenlauluja nuotteineen ja viimeisellä sivulla Cd-levy näihin lauluihin. Tää kirja oli selkeesti nyt mun juttuni! Vähän kalliimpihan se oli 34 euroa, mutta onhan siitä muutenkin iloa lauluineen jne.
  -Elmiina-

  VastaaPoista
 6. Mun mielestä on kiva, kun mun vauvakirjaani on äiti kirjoittanut, ketkä olivat ensimmäisiä vieraitani ja mitä lahjoja sain (voi tietty olla, että näille on valmiiksi varattu oma kohta hankkimassasi kirjassa).

  Oli hauska huomata, että kummitätini (silloin siis tuleva kummitäti) oli ensimmäinen vieras, joka minua kävi sairaalassa katsomassa ja että mummoni (äidin äiti) oli vanhempieni luona jonkin aikaa syntymäni jälkeen auttamassa.

  Lisäksi kirjan väliin oli kätketty ensimmäinen hiustupsuni ja kasteilmoitukseni.

  VastaaPoista
 7. Mä täällä vaan itkeskelen kuin luen teiän ihania ideoita... Vähän herkkis tunteet tällä hetkellä :) Noita kirjoja on kyllä on niin paljon, että iskee valinnan vaikeus!

  VastaaPoista
 8. Tulipa taas hyviä ideoita, itse kun en ollut edes ajatellut vauvakirjaa! Tosin meillä kellään ei moista ole ollut, mutta tykkään itse tosi paljon ideasta. Kivahan se olis lukea, mitä itse on touhuillut vauvaiässä. Isäni oli kyllä isosiskoni syntyessä tehnyt itse kirjan siskon vauva-ajasta. Aika ihana! <3

  VastaaPoista
 9. Miraana: kiitti linkityksestä, kävin lukaisemassa ja kyllähän sieltä jotain jäi käteen! :)

  Elmiina: Siinäpä se onkin, että mikään kirja ei ole varsinaisesti "täydellinen" sellaisenaan. Siksi onkin kiva, että sinne pystyy itse lisäilemään niitä juttuja joita olisi toivonut alunperinkin mukaan :) Ja lisäksi saa vähän persoonallisempaa otetta! Tuo valitsemasi kirja kuulostaa tosi kivalta ja voihan siitä vähän enemmän maksaa jos on kerran cd:kin mukana.

  Pingu: Heh, hauskoja nuo sinunkin ideat!

  Minna: Odotusajan jutut tuosta valitsemastani kirjasta tosiaan puuttuvat, ja siksi ajattelinkin hyödyntää joitain niistä lukuisista vapaista muistiinpano-sivuista ja lisätä niitä mukaan. :)

  FruL: muistaakseni Vauvamuistoja-kirjassa onkin sivut valmiiksi ensimmäisille vieraille, ja aion ehdottomasti lisätä mukaan eka hiustupsut jne. :)

  Harriet: :) :) Sulla on aivan loistava syy olla herkkis!!

  Paukkuliini: En minäkään ollut heti ensimmäisten joukossa hoksannut Vauvakirjaa ajatella, mutta onneksi eräs ystävä vinkkasi asiasta :) Onhan siinä muistamista ja vähän vaivannäköä että jaksaa aina päivittää mutta se on sitten niin ihana muisto!

  VastaaPoista