perjantai 5. joulukuuta 2014

Alkionsiirto

Eilen oli todella jännittävä päivä, sillä sain tietää hedelmöittymistulokset. En ollut pysyä nahoissani kun vihdoin pääsin soittotunnilla läpi IVF-hoitajalle. Sydän pompsahti kurkkuun, kun sain kuulla, että vain yksi alkio oli aamuun mennessä hedelmöittynyt. Hoitaja oli sitä mieltä, että toisetkin saattavat vielä lähteä jakautumaan päivän aikana.

En voinut estää pettymyksen tunteita tulemasta sillä samalla tämä tarkoitti sitä, että kaikki oli yhden kortin varassa. Koko loppuillan ja yön jännäsin sitä, että säilyykö se meidän ainokainen hengissä vai ei ja väijyin puhelinta aivan herkeämättä. Kun viimein istuimme tänä aamuna sairaalan aulassa, uskoin että taidetaan tässä sittenkin päästä siirtoon.

Muut munasolut eivät sitten tosiaankaan olleet hedelmöittyneet ja siirrettävä alkio ei ollut saanut TOP-luokitusta, se oli 6-soluinen ja 1-luokkaa, mutta hoitaja kertoi että se on silti erittäin hyvä. En muista ollenkaan millaisia meidän aiemmat alkiot ovat olleet. Minulla on ainoastaan mielikuva siitä, että v. 2013 siirrettiin 1 TOP-alkio josta raskaus ei lähtenyt ja toinen samanlainen kupsahti sulatuksessa. Eli siihen luokitukseen ei ehkä niin tarkkaan kannata edes luottaa. Se kuitenkin harmittaa, että lääkäri ehti etukäteen suostua 2 alkion siirtoon meidän historia huomioonottaen, mutta nyt sitä siirrettävää ei sitten enempää löytynytkään.

Toinen pettymys tuli miehen siemennestenäytteen laadusta. Se oli jälleen aika heikko, vaikka reilu vuosi sitten käytiin hetkeksi ihan toisenlaisissa lukemissa:

               Ennen pesua           Pesun jälkeen
A:                   4                               16
B:                   14                              49
C:                   21                              9
D:                  61                              26
A+B =           18                              65

Hoitajan mielestä normaali liikkuvuus eli A+B tulisi olla n. 40-50% yhteensä. Tästä voi jälleen vetää sen johtopäätöksen, että meidän ei tosiaankaan kannata odottaa luomuihmettä sillä sen todennäköisyydet ovat minimaaliset, eritoten kun meikäläisen kroppakaan ei ole maailman vastaanottavaisimmasta päästä!

Tuumasimme kuitenkin miehen kanssa melkein yhteen ääneen toimenpiteen jälkeen, että tämä kaikki oli silti meille pieni ihme. Meni syteen tai saveen, olemme ainakin saaneet ihan puskista ensimmäisen konkreettisen tilaisuuden tulla raskaaksi ja siitä pitää olla hyvin kiitollinen. Jos tämä ei nyt onnistu, tiedämme että voimme aina yrittää uudelleen. Tällä nimenomaisella hetkellä olen kuitenkin (teknisesti) raskaana ja vaikka se kestäisi vain pari tuntia, siitä pitää iloita. Taidankin mennä tästä vällyjen väliin laiskottelemaan ja hakemaan kokonaisvaltaista zeniä kehoon! :)

16 kommenttia:

 1. Ooh, ihanaa :) Zenit siis kattoon nyt ja positiivisuutta joka paikka täyteen! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hyvää viikonloppua myös Gretelille!

   Poista
 2. Onnittelut kyytiläisestä!!♥ Lähdetään siitä olettamuksesta zeniläisen tyynesti, että tämä onnistuu! Olette sen ansainneet rankan vuoden jälkeen. Ehkä elokuulla jännäämme samalla la:lla..;) Minäkun sain sen kyytiläisen kanssa tänään...
  Sen verran käytännöt eroaa, että me emme saaneet soitella mitään väliaikatietoa, puhelu sairaalasta olisi tarkoittanut ettei tarvi ajalla sinne asti.. Ja mahdollisesta pakkaskaverista kuulemme vasta kirjeitse viikon parin päästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Eikö teilläpäin ole soittoaikaa ollenkaan tai eivätkö siirron yhteydessä kertoneet alkioiden tilanteesta? Minä olin tuskin jalkaa saanut toimenpidehuoneen oven väliin kun rupesin heti utelemaan alkioiden tilannetta, sen verran sydän pompotteli ;)

   Voi kun tämä nyt vaan onnistuisi...! Se olisi aivan käsittämättömän ihanaa. Onnea teille kovasti matkaan ja toivotaan hartaasti, että molemmat saisimme pyngertää synnytyssalissa ensi elokuussa :)

   Poista
  2. Juu ei ole mitään soittoaikaa, itseasiassa taitaa olla kiellettyäkin häiritä puheluilla... Kertoivat kyllä siirrossa, että muutama hyvä on, jotka ehkä pääsevät pakkaseen asti.. Eli sitä kirjettä odotellessa..

   Toivomus lähetetty tuonne jonnekin, että elokuu olisi meidän kuu!!♥

   Poista
  3. Ohoh, onpa erilaiset käytännöt eri sairaaloissa. Tuota mietin, että jos vielä siirtohetkenä ei tiedetä pakastettavien määrää niin se on tavallaan aika hyvä, koska silloin viljelevät luultavasti vähän pidempään, eli siitä tietää että pakkaseen menevät alkiot ovat todennäköisesti oikeasti hyviä. Pidetään peukkuja!

   Poista
 3. Mä niiiiiiiiin toivon teille onnea tälle matkan etapille!!

  VastaaPoista
 4. Uii, toivottavasti tämä olisi se ihmeiden ihme ❤
  Täällä inssi myös ohi. Follikeli tosi hyvä ja kavereitakin oli nyt jotenkin paremmin kuin aikaisemmilla kerroilla.
  Ajoitus kuulemma loistava.
  Silti jäitä hattuun täällä päässä ;)
  H-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijj, hienoa!! Kuulostaa kyllä todella otolliselta :) Toivotaanpa parasta meille kaikille jännittäjille <3

   Poista
 5. Täältä kans puhaltelen hyviä tuulia sinne päin! Olisitte kyllä plussan ansainneet!

  Tuosta luomuplussan mahdollisuudesta. Meille sen ei pitänyt olla mahdollista, kun minulla toinen munasarja kiinnittyneenä lantionpohjaan ja munatorvi sykkyrällä (ja tietysti se puoli mikä ovuloi yleensä, kivuista tietää) ja miehellä siemennestenäytteessä a+b ennen pesuja 0% (mies oli sairastanut influenssan n 3kk ennen näytteen antoa, joten voinut johtua siitä, mutta vuoden päästä ICSIn yhteydessä ei ollut tulos parantunut). Jotenkin meidän munasolu ja siittiö kuitenkin kohtasivat ja nyt rv 14 menossa (ja verinen vuotokin loppui ja syke yhä kuultavissa). Elämä on...outoa.

  Terv. Vihervaara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, mikä tarina! Aivan uskomatonta. Ihana kuulla, että tällaistakin tapahtuu - ja onneksi se vuoto loppui! :)

   Poista
 6. Hui!! Tiukkoja tarrasukkia matkaan pikku matkalaiselle! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille tsempittelijöille! :)

  VastaaPoista