keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Punktio onnellisesti ohi

Nyt on sitten punktio takana. Ennakkovalmisteluista unohdin täysin, että Omega-3 olisi pitänyt jättää pois jo mielellään viime viikolla, joten siihen ehti tulla vain parin päivän tauko. Onneksi vuoto ei siitä huolimatta ollut mitenkään erikoisen runsasta.

Eilen mieliala oli aika tyyni, mutta iltaa kohden ajatukset rupesivat pyörimään tulevassa toimenpiteessä ja juuri kun tuli nukkumaanmenon aika, alkoi hermostuttaa. Väsytti todella paljon, mutta uni pakeni silmistä täydellisesti ja jouduin nousemaan sängystä ottamaan yhden melatoniini-tabletin. Sain päähäni sellaisen ajatuksen, että entä jos Pregnylin pistäminen onkin ajoitettu väärin tai muuten vaan munarakkulat puhkevat sieltä itsestään. Sitten kun olisin jo hoitopöydällä, todettaisiin että siellä ei valitettavasti enää ole mitään. Onneksi unilääke huuhtoi nämä kuvitelmat pois.

Julkisen ja yksityisen puolen hoidossa oli sellainen ero, että kotiin ei nyt saanut mukaan mitään esilääkkeitä, vaan sairaalaan saavuttiin tuntia ennen toimenpidettä ottamaan ne paikan päällä. Cocktailissa oli mukana Diapam, joka ainakin näin lääkkeisiin tottumattomalla sai heti mukavan hiprakan aikaiseksi! Kaikista inhottavinta oli jälleen kanyylin laitto, teki koko ajan mieli kiskoa kättä pois ja teippaamisen jälkeenkään olo ei meinannut millään asettua. Rauhoitin itseni katselemalla puhelimesta Neiti S:n ja Enkelipojan kuvia, äidin muruset.

Itse toimenpide ei tälläkään kertaa tuntunut pahalta. Rauhoittavaa annosteltiin suoraan suoneen reilulla kädellä, minkä ansiosta tunsin vain kevyesti neulojen tuikkaisut mutta varsinaista kipua en kokenut. Sisuksistani saatiin imaistua kaikki neljä munarakkulaa, mutta vain kolmen sisällä oli kypsä munasolu. Neljä olisi ollut parempi, mutta mielestäni kolmekin on aika hyvin! Historiani huomioon ottaen tuskin alusta asti tapahtuvalla stimuloinnillakaan olisi saatu enempää aikaiseksi.

Kaikki oli ohi erittäin nopeasti. Toimenpiteestä puolen tunnin kuluttua pääsimme lähtemään kotiin (hyvästi kanyyli!) ja vetäisin sen päälle parin tunnin unet. Sairaalasta lähtiessäni sain vielä pari pitkävaikutteista kipulääkettä, joten en ole tuntenut juuri minkäänlaista kipua koko päivänä. Arkuutta kyllä, mutta lähinnä minua vaivaa väsymys lääketokkurasta johtuen.

Nyt vaan sitten odotellaan, että montako munasolua hedelmöittyi! Papereihin kirjattiin heti ensimmäisen käynnin yhteydessä, että tehdään ICSI koska se on toiminut aiemminkin ja luultavasti siksi, että muniksia oli niin vähän. Jos on jotain ongelmia ( = ei mitään siirrettävää), sairaalasta soitetaan huomenna. Älä soi, älä soi, älä soi....

Olo hyvä, seesteinen ja jopa luottavainen.

9 kommenttia:

 1. Kaikki peukut ylös ja varpaat ristiin! Hengessä mukana <3
  -Riikka

  VastaaPoista
 2. Täällä on peukut pystyssä! :)
  Itsellä eilen pregnyl piikki ja huomenna inseminaatio. Viimeksi onnistuttiin "niin helpolla" (kai se luomusti raskautuminen vähän helpompaa olisi), mutta hänestä tuli meidän enkelivauva rv26 <3 nyt toivotaan, että pikku kakkonen saisi alkunsa ja olisi se meidän toinen, mutta ensimmäinen elävä lapsi <3
  Kuitenkaan rakasta enkeliä unohtamatta.
  H-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, H! Vastailinkin sulle edelliseen kommenttiin.

   Meidän rakkaat enkelithän ei unohdu koskaan, he ovat meidän sydämissä ikuisesti. Mutta uskon heidän toivovan että vanhemmilla on hyvä olla eivätkä pahastuisi tällaisesta nopeasta etenemisestä. Olen tuntenut Enkelipojan läsnäolon hyvin vahvasti viimeisen viikon aikana, ja uskon että hän on hengessä mukana, kirjaimellisesti, auttamassa isiä ja äitiä...<3

   Paljon onnea huomiseen! Kuka tietää, ehkä olemme toimenpiteessä yhtä aikaa: sinä inssissä ja minä alkionsiirrossa :)

   Poista
 3. Tsemppiä huomiselle, Verona! Peukut ja varpaat pystyssä täälläkin. Minulla on myös huomenna alkionsiirto ja toivon kovasti meille kaikille plussatuulia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tsemppiä myös sinulle, kanssajännääjäni! :) Kylläpä on nyt monella jännät paikat, toivottavasti meitä kaikkia lykästää!

   Tekisi hirveästi mieleni soittaa sairaalaan heti paikalla, että kuulisi mikä on hedelmöittymistilanne, mutta pitää odottaa soittotuntia...:)

   Poista
 4. Kovasti hengessä mukana ja toivon tosiaan, että siirtoon pääsette ja siitä plussaatte!!<3 Toivottelee toinen jännittäjä, jolla oli eilen punktio ja perjantaina (toivottavasti) siirto..:)

  VastaaPoista
 5. Toivottelen hyviä uutisia jokaiselle jännääjälle! Peukut on pystyssä kaikkien puolesta.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Veera, peukkuja aina tarvitaan! :)

  Sofi: Aika hauskaa, että meillä on toimenpiteet täsmälleen samoina päivinä :) Kovasti onnea matkaan sinnepäin! Soitin tänään sairaalaan ja valitettavasti aamuun mennessä vain yksi munasolu oli lähtenyt hedelmöittymään, muut eivät vielä olleet edistyneet. Nyt kauhea jännäys päällä, että päästäänkö tässä ollenkaan siirtoon...

  VastaaPoista