perjantai 9. joulukuuta 2011

RV 39+4: Neuvolaterkut ja miten Sintti savustetaan ulos

Eilen aamulla piipahdin toivottavasti viimeistä kertaa (ilman vauvaa) neuvolassa. Heti täytyy hehkuttaa, kuinka ihana sijainen meidän neuvolantädillä on! Hän on lähempänä omaa ikääni, ihanan empaattinen ja oikeasti kiinnostuneen oloinen. Vauvaa tunnusteltiin oikein perusteellisesti mahanahkojen lävitse kahdenkin eri terkan toimesta ja diagnoosi kuului, että pää on nyt todella hyvin asemissa synnytystä ajatellen. Kiinnittymisestä en tiedä sillä siitä ei ollut puhetta, mutta alhaalla se ainakin oli mikä saattaa indikoida lähestyvää synnytystä. Samoin terkka lohdutti, että korkeahkolla sijaitseva vatsa ei välttämättä tarkoita sitä, että en synnyttäisi pian vaan se saattaa h-hetkellä laskeutua rivakastikin.

Aina kaikkeen varautuvana tiedustelin myös tarkempaa käytäntöä siltä varalta, että yliajalle mennään. Minulla on seuraava aika ensi viikon torstaina eli RV 40+3 ja siinä vaiheessa kuulemma ruvetaan miettimään lähetettä synnytyssairaalan äitipolille. Sairaala kuitenkin edellyttää että RV 41 on täynnä ennenkuin he ottavat vastaan, joten siinä vaiheessa lähete voidaan laittaa matkaan ja sieltä ollaan sitten minuun suoraan yhteydessä ajanvarauksen merkeissä. Ajan saisin arviolta RV 41+5 paikkeilla jolloin katsottaisiin, että vieläkö vauva mahtuu tulemaan ja onko käynnistys tarpeellinen. Ilmeisesti on yhtä mahdollista, että varataan aika käynnistykseen kuin että laitetaan vielä takaisin kotiin odottelemaan.

Tämän perusteella toiveeni ennen joulua syntyvästä vauvasta ei siis välttämättä toteudu, sillä sairaalassa ei ole mitään erikoiskäytäntöjä vaikka joulunpyhät lähestyvät. Huh, hurja ajatus joutua odottelemaan vielä yli kaksi viikkoa..! Toivottavasti Sintti kuitenkin itsekin ymmärtää, että synttärit jouluna eivät ole kovin kiva juttu ja toimii sen mukaan.

Nyt ajattelin muuten ottaa vauvan ulossavustuskeinot käyttöön, ja ensimmäisenä suunnittelin aloittavani saunomisesta. Meillähän ei ole täällä omassa kodissamme saunaa, joten kutsuin itseni ja miehen vanhempieni luokse saunomaan joten varmaan huomenillalla kokeilemme olisiko kunnon löylyillä mitään suotuisaa vaikutusta asiaan ;) Jos ei, niin sunnuntaina otetaan se yksi toinen S-keino käyttöön...ensi viikon puolestaan ehtii siivota jos noistakaan ei ole apua ;)

Oireita ei ole edelleenkään mitenkään mainittavasti. Tänään iltasella olen tuntenut eka kertaa lievää paineentuntua jossain häpyluun tietämillä, mutta ehkä se johtuu nyt siitä alhaalla olevasta vauvan päästä. Supistukset edelleenkin loistavat poissaolollaan. Jännään, että synnytänkö huomenna kuun kierron mukaan, maanantaina täsmällisesti lasketun ajan perusteella vai samoin kuin äitini minut eli 1-2 päivää lasketun ajan jälkeen...

Muuten, ostimme tänään auton!! Kallista puuhaa tämä lasten maailmaan saattaminen.

6 kommenttia:

 1. Toivotaan että ässistä on apua! :)

  VastaaPoista
 2. Hui, nyt alkaa sitten pikkuhiljaa jännäilyt :) Muistan muuten lukeneeni jostain, että vadelmanlehti tee saattaisi pehmentää paikkoja ja nopeuttaa synnytystä. Jostain blogista muistaakseni asiasta luin ja kirjoittaja oli ainakin kokenut saaneensa siitä apua :)

  VastaaPoista
 3. Jänniä aikoja elätte! täällä ollaan mukaan jännityksessä!

  VastaaPoista
 4. Täältä iso TSEMP TSEMP TSEMP näihin viimeisiin viikkoihin - tai toivottavasti päiviin! :) Nuo vihoviimeiset viikot ja päivät tuntuu hitaalta tuskalta, mutta yritä nauttia. Tee kaikkea mistä nautit, huhki ja ole aktiivinen sen verran mitä maha antaa periksi, ja yritä kaikin keinoin unohtaa synnytyksen odottaminen. Mitä vähemmän sitä odotat, sitä nopeammin aika kuluu - vaikka tuossa vaiheessa se nopeinkin tahti tuntuu hitaalta. ;)

  VastaaPoista
 5. Meille suositeltiin neuvolassa vyöhyketerapiaa oikein tosissaan. Neuvolatäti ohjeisti mieheni jopa miten jalkoja pitää hieroa peukaloilla oikein kovaa jos haluaa kotona tehdä sitä. Kuulema hänen mielestään karkeasti 50% lähtee muutaman päivän sisällä synnyttämään. Me kokeillaan tänään ;-) Vauva olikin kiinnittynyt jo ja melko alhaalla joten toivottavasti ei mene kauaa enää muutenkaan.

  Jänniä aikoja :-)

  -Riikka

  VastaaPoista
 6. Paukkuliini: Kiitos, toivotaan ;)

  LauraR: Hauska vinkki, ja kuulostaa jopa aika herkulliselta, mutta heti kuuluu kysymys että mistäkähän sellaista teetä voisi saada...?

  Tuittu: :)

  Äni: Kiitos tsempittelyistä! Onneksi päivät menevät kuitenkin aika nopsaan kun tekemistä on paljon, mutta kyllähän sitä vaan toivoisi jo pääsevänsä synnyttämään...

  Riikka: Mahtava neuvola teillä jos sieltä saa oikein vyöhyketerapiavinkkejä! Hei tsemppiä teille kovasti jos tuo auttaa ja saa synnytyksen käynnistymään :)

  VastaaPoista