maanantai 12. joulukuuta 2011

RV 40: Sunnuntai-illan säikäytys

Eilen illalla Sintti aiheutti meille pienen säikäytyksen. Ei alkavan synnytyksen takia, vaan siksi että hän heittäytyi yhtäkkiä kovin vaisuksi. Tavallisesti rasvaan nukkumaanmennessä mahan joka ilta ja siihen sivelyyn vauva viimeistään herää, ryhtymällä mylläämään masussa ja potkiskelemaan ympäriinsä. Itse olin jo vaipumassa uneen ajattelematta asiaa sen enempää, mutta mies tapansa mukaan "seurusteli" mahan kanssa ja rupesi ihmettelemään ääneen kuinka siellä ei tapahdu sitä normaalia liikettä ollenkaan, mihin minäkin viimein havahduin.

Olen ollut tyytyväinen oikeastaan koko ajan raskauden puolivälin jälkeen siihen, että vauva on niin kova liikkumaan joten ei ole tarvinnut monestikaan huolehtia onko pikkuinen kunnossa vai ei. Liikkeitä on tullut ihan aamusta iltaan säännöllisesti ja liikelaskennan olen tehnyt ehkä kerran tai kaksi. Eilen illalla ei sitten auttanut kuin käydä hakemassa mehulasi, kynää ja paperia ja ryhtyä kirjaamaan ylös Sintin liikkeitä, sillä näin jo kauhukuvia kaulan ympärille kietoutuneesta napanuorasta jne jne.

Onneksi sain kerättyä jo varmaan varttitunnissa vaadittavat 10 liikettä kasaan, mutta kumman vaisuja ne silti olivat? Olen kyllä kuullut, että vauvan liikkeet vähenevät synnytystä kohden, mutta että näin radikaalisti?

Tänä aamuna olikin sitten ihana herätä Sintin potkintaan kun tiesi, että toinen on sittenkin kunnossa :) Ehkä hänellä oli vain vaisu päivä eilen...

Ja hurjaa, tänään on sitten tasan 40 raskausviikkoa kasassa! Tänään olisi hyvä päivä syntyä, eikä huominenkaan ole hullumpi koska vauva saisi helposti muistettavan päivämäärän syntymäpäivälleen :) Kiitos muuten kun olette jaksaneet tsempata minua ja koittaa patistella vähän kärsivällisemmäksi synnytyksen suhteen. Kärsivällisyys ei ole se ominaisuus jolla minua on eniten siunattu, mutta yritän jaksaa odottaa ja toivoa, että vauva kuitenkin kaikesta huolimatta tulisi pian. Minähän en voi siihen vaikuttaa (vaikka niin kovasti toivoisinkin!), joten on tyydyttävä kiltisti odottelemaan.

Eilen tunsin ensimmäistä kertaa kunnon kipuja tuolla alakerrassa. Viimeksi neuvolan terkka kysyi, että olenko tuntenut vauvan painavan kohdunsuuta ja silloin jouduin vastaamaan kieltävästi. Vauva on lähinnä potkiskellut virtsarakkoa ja sen liikkeen pystyy kyllä paikantamaan todella selvästi. Eilen sitten tuli varmaan kahteen eri ajanjaksoon todella kipeitä sävähdyksiä kohdunsuun tietämille ja tulkitsin tämän nyt niiksi vauvan pään aiheuttamiksi, ja voi pojat että oli napakan tuntuista! Supistuksia siihen yhteyteen ei tullut, mutta toivottavasti niiden aiheuttama kipu ei ole samanlaista :)

6 kommenttia:

 1. Jospa Sintti keräili voimia tulevaa koitosta varten. :) Tsemppiä edelleen, kyllä se sieltä vielä ulos tulee.

  VastaaPoista
 2. Mulla oli tismalleen sama tunne eilen! Istuin ratikkapysäkillä ja tajusin että napero on liikkunut aika vähän kunnes aloin laskemaan siinä istuessa liikkeitä. Sain liikkeet nopeasti kasaan kyllä mutta minustakin ne tuntuvat huomattavasti vaisummilta kuin mihin olen tottunut, täällä meillä myllätään normaalisti melkoisen paljon ja jalat näkyvtä vatsanahasta läpi. Neuvolassa tosin perjantaina kertoivat että vauva poraa päätään alaspäin ja helposti keikauttaa peppunsa siten että potkut tulevat sisään päin jolloin niitä ei kovin hyvin tunne.

  Kaipa se kuuluu asiaan siis jos kerran sinullakin on vastaavia tuntemuksia :-)

  -Riikka

  VastaaPoista
 3. Musta kyllä tuntuu että vauvan syntyminen alkaa olla sulla lähellä! :) Itselläni tänään 39+0 ja vajaan parin viikon on ollut kipuja mutta muuta ei sitten ole tapahtunut. Tosin vauva oli toissapäivänä vaisumpi ja ajattelin että jahas pianko päästään lähteen.. Mutta nyt on pakko ollut ottaa se asenne että tässä voi vielä mennä kolmekin viikkoa :D

  VastaaPoista
 4. Mulla on ollut noita sukkapuikkokipuja jo monta viikkoa, ja edelleen oon yhdessä kasassa. Toisilla ne enteilee synnytystä, mutta ei kaikilla.

  Tää meidän Sisu on kans välillä tosi hiljainen mahassa ja pitää ihan tosissaan kuulostella liikkeitä. Yleensä on aika aktiivinen, niin nuo hiljaiset päivät aina säikäyttää. Ultrassa on kuitenkin katottu viime viikolla, että kaikki on ok. Ne vaan lepäilee välillä. :)

  VastaaPoista
 5. Minäkin muistan tuon viime hetken paniikin vauvan vaisuilun takia... Osittain vauva vaisuilee enemmän tuossa vaiheessa ihan aidosti (ja vaarattomasti) ja osittain sitä miettii itse vauvan liikkeitä enemmän kuin H-hetki lähenee. Voimia sinne - ja paljon lämpimiä ajatuksia!

  VastaaPoista
 6. Paukkuliini: Voimien keräilyä se varmaan olikin, koska eilen puolestaan mahassa oli aivan mahdottomat zembalot käynnissä ;)

  Riikka: Joo, meillä tämä näytti onneksi olevan vain tilapäistä joten varmaan teillä on sama juttu!

  Henna: Et arvaa kuinka paljon toivon, että olet oikeassa :) Mutta mutta, vieläkään ei ole mitään oireita siihen suuntaan joten saa nähdä miten tässä loppujen lopuksi käy...

  Veera: Meillä puolestaan noita hiljaisia päiviä ei ole juuri koskaan, siksi tämä tuntuikin niin ihmeelliseltä. Mutta eilen Sintti otti vahingon takaisin korkojen kera joten ei siellä voi olla olematta kaikki kunnossa, ainakin näin uskon :)

  Tuuli: Kiitos Tuuli! Jospa vauva kohta tulisi ulos niin ei tarvitse enää pohtia liikkumisia ja liikkumattomuuksia :)

  VastaaPoista