sunnuntai 11. joulukuuta 2011

RV 39+6: Imetystyyny

Perkele, ei vieläkään mitään merkkiä pian koittavasta synnytyksestä. Kuuteorioilla voi siis ainakin minun puolestani heittää vaikka vesilintua. Saunominen samaten, turhaan hehkutettu juttu. Istuin siellä löylyissä ihan rusinana mutta ei mitään vaikutusta! Nyt pidetään sitten peukkuja, että Sintti on täsmällinen ja päättää ulostautua laskettuna päivänä eli huomenna.

Mutta, ei ollut tarkoituksena valittaa vaan esitellä äitini tekemä huippu imetystyyny. Ohjeet sen laatimiseen löytyivät täältä. Muistaakseni meillä noudatettiin ohjetta melko uskollisesti, paitsi että tässä tyynyssä ei ole nauhoja ollenkaan. Meillä tehtiin kaksi vaihdettavaa tyynyliinaa jotta olisi yksi aina käytössä toisen ollessa mahdollisesti puklujen takia pesussa, ja niissä molemmissa on 2 vetoketjua päässä peräkkäin koska muuten mitta ei olisi riittänyt liinan ujuttamiseen tyynyn päälle.


Kankaat ostimme Eurokankaasta ja ne maksoivat muistaakseni yhteensä vajaa 30 euroa. Pohjatyynyyn tuli ihan tavallista lakanakangasta ja päällykankaat valitsin ihan vain sillä periaatteella, että mikä silmää eniten miellytti. Varmasti halvemmallakin olisi halutessaan löytänyt, mutta minusta nuo kuosit olivat kertakaikkisen söpöjä :) Täytteet ostettiin Sotkasta ja siellä myytiin sitä hintaan á 19 euroa säkki ja niitä taisi mennä jopa 2 kappaletta koska halusin että tyyny on todella muhkea, sillä olen aika pitkä ja kumartelu imettäessä ei taida olla hartioille hyväksi. Mitta laidasta laitaan on n. 80 cm eli se on aika paljon isompi kuin moni kaupassa myytävänä oleva malli.

(Pinkki päällinen)

(Ruskea päällinen)

Olen tähän imetystyynyyn todella tyytyväinen ja uskon, että se käy vauvalle myös hyvin treenauskapineena sittenkin, kun ryhdytään harjoittelemaan istumista. Harmi vain en ole vielä päässyt tuota kunnolla testaamaan koska sellainen pikku juttu kuin maha on testauksen esteenä ;)

7 kommenttia:

 1. Ei muuta kuin ne toiset kaks ässää käyttöön vimmaisella energialla. Jospa niistä olis apua. Pidän peukkuja! :)

  VastaaPoista
 2. mulla autto käynnistymiseen monenkilometrin kävely ja yöllä tyttö päättikin olla valmis tulemaan maailmaan, syntyi rv 39+6

  VastaaPoista
 3. Ei niistä ässistä oo mitään hyötyä. Nimim. rv 41+2, esikoinen syntyi käynnistyksellä 41+4. Tänään kävin tekemässä siskon luona lumityöt (ja niitähän riitti!), selkä vaan tuli kipeäksi. Ne vauvat tulee sitten kun ne on valmiita, ei siihen paljo muu vaikuta. :) Toki saattaa olla, että jos synnytys on muutenkin käynnistymässä, niin joku kikka saattaa sitä hetkisen vauhdittaa. Malttia vaan! Sulla saattaa hyvinkin olla vielä kaks viikkoa odotusta edessä, ei kannata tehdä siitä itselle raskaampaa odottamalla koko ajan synnytystä. :) Keksi jotain muuta tekemistä, käy elokuvissa tai vuokraa kotiin leffa, lue hyviä kirjoja, siivoa vaikka kaappeja, jos jaksat. :D Mulla oli eilen ihan tosi ankee päivä, ku ahistelin syntymättömyyttä, mutta käytiin miehen kans illalla elokuvissa ja mieli parani heti. Suosittelen!

  Mulla ei oo imetystyynyä, mutta se varmaan on ihan hyvä systeemi. Esikoisen kans pärjättiin tavallisilla tyynyillä ja ajattelin kokeilla nyt samaa. On niin vähän säilytystilaa, että pitää koittaa pärjätä mahdollisimman vähällä...

  VastaaPoista
 4. Kivannäköinen tyyny! Itsekkin ompelin itse imetystyynyn/nukkumistuen raskausajalle. Täytin sen vanhan sohvatyynyn sisuksilla (höyheni ja vaahtomuovipaloja) mutta ne höyhenet pistelee sen verran läpi ettei sen kanssa tunnu mukavalta nukkua. Pitäisi ommella siihen vielä päällinen oaksummasta kankaasta jos toimisi sitten paremmin.

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti Sintti hoksaa syntyä ennen joulua, ettei raukan synttärit mee aina joulun kanssa päällekkäin. Jotenkin on semmonen kutina, että pääset tositoimiin viikoilla 40+6, joten odottele vielä sinne asti ;)

  VastaaPoista
 6. Mie oon Veeran kanssa samoilla linjoilla. Vauva tulee ulos silloin, kun se on siihin valmis. Ei siinä mitkään savustamiset auta. Miekin kehotan sinnuu ottamaan rennosti tän loppuajan ja jättämään ressaamiset sikseen. Miun kälyin synnytti viikon verran, samoin miun ystävä. Et siekään voi tietää, milloin ja mimmoinen synnytys on eessä, joten rentoudu!

  VastaaPoista
 7. Paukkuliini: Äh, mokomat ässät taitaa olla hyödyttömiä :/ Ei olla vielä kaikkia kokeiltu, mutta ehkä tässä kohta....;)

  Shinijj: Ajattelin, että kävelylenkkejä voisi tällä viikolla ryhtyä harrastamaan, mutta siinä on vaan se ongelma että sitten olen ihan kanttuvei koko loppupäivän. Toisaalta, voiko tässä muka parempaa tekemistä ollakaan kuin orientoitua synnytykseen :)

  Veera: Meillä on kyllä myös tosi vähän säilytystilaa mutta jotenkin ajattelin etukäteen että tuo imetystyyny on sellainen jonka haluan kaikesta huolimatta. Olen aika altis niskahartiaseudun vaivoille joten pitää yrittää alusta asti ennaltaehkäistä! Ja oikeassa varmaan olet, ei ne vauvat tule sieltlä ennenkuin haluavat, mutta ei se silti estä aiheesta stressaamasta ;)

  Alanis: Kiitos! Päällinen varmaan auttaa siihen sinun tyynyyn. Itse en ole ajatellut tuolla nukkua koska se ei kovin paljon jousta, eli meidän tyyny on vaan imetystarkoituksiin.

  Jii: No sehän se tässä hermostuttaakin ettei kovin lähellä joulua mennä synnytyksen kanssa! Reppana joutuu sitten aina valittamaan synttäreiden ajankohdasta ;) Huomasin kyllä että olit veikannut etukäteenkin tuota ajankohtaa mutta voi kun toivoisin että olet väärässä, heh!

  Aino: Totta puhut, mutta tässä vaiheessa alkaa vaan olla niin kyllästynyt tähän raskaana olemiseen että sitä todella toivoisi vauvan ulostautuvan pian. Ja nuo joulun aikaan osuvat synttärit ei ole lapselle kiva juttu...ja tietysti itse haluaisi aivan hirveästi jo nähdä sen vauvan! Syitä siis riittää, mutta niinkuin sanoit: stressaaminen ei auta :)

  VastaaPoista