keskiviikko 14. joulukuuta 2011

RV 40+2: Tilannekatsaus

Tällä hetkellä tilanne on se, että mitään tilannetta ei ole. Raskaus vaan jatkuu ja jatkuu, ja varmaankin turha edes mainita että edelleenkään ei supistele yhtään ja kaikenlaiset muutkin oireet loistavat poissaolollaan. Alan pikku hiljaa vastentahtoisesti hyväksyä ajatuksen, että tässä voi tosiaan mennä vielä aikaa....

En tiedä mistä kummasta sainkin alunperin sellaisen ajatuksen, että synnytän viimeistään siellä lasketun ajan tietämissä (täysin sulkien pois sen faktan että yleensä ensisynnyttäjillä menee pidempään!) joten tämä odottelu on melkoista jäiden polttelua. Murheellisena olen viivaillut yli noita teidän alkupään veikkailuja ;) Nyt ollaan jo menossa niiden puolivälissä, huhhuh.

Näinä päivinä ehkä kurjinta on koittaa pärjäillä noiden käsien kanssa. Ne puutuvat edelleen joka yö ja jos mahdollista, se pahenee lievästi koko ajan. Varsinkin vasen käsi on herätessä puolinyrkissä ja sen avaaminen tuntuu tuskalliselta, ja yleensä tunnon palautuminen kestääkin helposti pari tuntia heräämisestä. Sen lisäksi olen koko päivän todella kömpelö ja pudottelen pieniä esineitä jatkuvasti lattialle. Erilaisten purkkien ja purtiloiden avaaminen on myös heikkoa kun käsissä ei ole tuntoa eikä voimaa. No, pian tämä on toivottavasti joka tapauksessa ohi ja odotan saavani vanhat käpäläni takaisin!

Sintti palautui heti maanantaina omaksi aktiiviseksi itsekseen ja piti heti kunnon bileet masussa. Samoin eilen neiti ryhtyi taas nukkumaanmennessä tykittämään sitä yhtä ja tiettyä kylkiluuta, niin että piti oikein nousta ylös hieman jaloittelemaan jotta saataisiin edes pientä paikanvaihtoa masussa aikaiseksi. Olen koittanut selittää vauvalle, että jos siellä mahassa on ahdasta, niin sopii tulla sieltä ulos ihan milloin vaan ja johan löytyy tilaa venyttelylle & potkinnalle, niin paljon kuin sielu sietää! Joko Sintti ei ymmärrä tai ei vaan ole vielä valmis kohtaamaan tätä suurta ja pelottavaa maailmaa. ;)

Jos tästä odottelusta jotain hyviä puolia kaivetaan, niin olen ostanut ja paketoinut kaikki joululahjat (paitsi miehelle kun en ole keksinyt mitään!), saanut hankittua kaikki Sintin puuttuvat tarvikkeet ja onnistunut lähes täysin tyhjentämään äitiysloman alussa laatimani valtavan pitkän tehtävälistan. Meidän vaunutkin jopa saapuivat eilen Saksasta ja ne ovat I-H-A-N-A-T! Tänään aion pedata pinnasängyn valmiiksi, mitä olen säästellyt ihan siitä syystä että en ole halunnut sinne kissankarvoja liikaa. Viimeistelyhommia siis olisi enää jäljellä.

Pitäkää peukkuja, että tänään koittaisi vihdoin lähtö synnärille! :)

9 kommenttia:

 1. Tsemppiä viimeisille metreille! :) Nautihan nyt vielä kun sulla on omaa aikaa! Ehkäpä se Sintti nyt on valmis muuttamaan teille, kun on vaunutkin saapuneet :)

  VastaaPoista
 2. Älähän huoli, täälläkin ollaan vielä yhdessä kasassa. :) Viikkoja 41+5. Käytiin yliaikaiskontrollissa ja todettiin kaiken olevan hyvin, joten saan jatkaa odottelua. (Olis käynnistetty, jos oisin halunnu, mutta mitään kunnon syytä ei käynnistykselle ollut, kuin iso lukema, joten en halunnu.) Kyllä se vauva sieltä tulee, maltahan vaan mieles. Vaikka tiedän että ekaa odottaessa se odottaminen on vielä rankempaa ku toisen. Toiset vaan on tehty kantamaan pitempään, se on hyväksyttävä. Koita lohduttautua sillä, että se vauva on sitten oikeasti tosi valmis, kun se viettää niitä ekstrapäiviä kohdussa. Meidänkin esikoinen oli tosi jämäkkä ja valpas heti alusta asti, aiemmin syntyneet on monesti vielä sellasia uneliaita ja syövätkin huonommin. :) Tsemppiä, ei mee enää oikeesti kauaa. :)

  VastaaPoista
 3. Odottavan aika on pitkä ja itellä ainakin oli "varma" tuskastunu olo ettei se synny ikinä. Ja ettei synnytys ainakaa käynnisty itsestää, mutta 41+5 se alkoi ihan luonnollisesti, päivä ennen käynnistystä. :) Jaksamisia!

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä :)
  Tarina puutuvista,särkevistä ja todella kömpelöistä käsistä kuulostaa Erittäin tutulta!!!
  Mulla toimi kun sidoin yöksi lasketteluhanskojen irroitettavan rannetuen käteen. Auttaa siis pitämään rannekanavan auki, niin ei puudu ainakaan niin pahasti. Synnytyksen jälkeen meni varmaan yli kuukausi ennenkuin oikean käden sormiin palasi tunto. Esimerkiksi pienten nappien ja neppareiden kiinni painaminen oli erittäin vaikeaa, kun ei juurikaan osannut arvioida voimaa, jolla työskentelee. Mutta vauva selvisi hengissä :)

  -Lintu-

  VastaaPoista
 5. No voihan Sintti! Jospa se hoksais että ennen joulua olis hyvä tulla.

  Mulla myös kädet on alkaneet jo nyt puutua, plääh. Toivottavasti tää on tilapäistä, en jaksais ajatella seuraavia kolmea kuukautta tän vaivan kanssa... :/

  VastaaPoista
 6. Miia: kiitos! Toivotaan näin :)

  Veera: Sinäkin vielä yhtenä kappaleena :) Milloinhan ne meidän vauvat oikein aikoo tulla...Yritän lohduttautua tuolla mitä kerroit, ainakaan sieltä ei ole tulossa mitään alipainoista rääpälettä (todennäköisesti tulee mieluummin se sumopainija!) joten ehkä alussa on helpompaa. Kovasti tsemppiä sinnekin! Synnytät varmasti pikemmin kuin minä!

  Anonyymi: Kiitos! Tuntuu olevan vielä hurjan pitkä matka sinne 41+5 (mikä voi olla ihan todennäköinen syntymisajankohta...) :)

  Lintu: Kiitos tsempittelyistä! Hmm, olin toivonut että tunto palaisi heti synnytyksen jälkeen, mutta toisaalta on ihan loogista että ei se tilanne välttämättä silmänräpäyksessä muutu....Hyvä kun varoittelit etukäteen :)

  Paukkuliini: Voi harmi! Ainakin voit lohduttautua sillä, että mulla se puutuminen alkoi tosi hitaasti ja on hiljalleen pahentunut, eli pärjäät varmasti vielä monta viikkoa tosi lievillä oireilla. Ja voihan se olla ettei se sulla tuosta ikinä pahenekaan :)

  VastaaPoista
 7. Heippa! Päätin vihdoin ilmoittautua lukijaksi ja kanssajännääjäksi. Käyn tätä nykyä päivittäin kurkkimassa kuulumisiasi, sillä omia raskausviikkoja on tällä hetkellä pinossa tasan 39. Jotenkin voin siis kuvitella miltä sinusta tuntuu!

  Koti alkaa olla täälläkin putsplank ja joululahjat hankittuina. Mulla puutuu jostain syystä vain vasen käsi eikä vaivaa helpota se, etten osaa nukkua kyljelläni ja makaan usein öisin käteni päällä.

  Tähän loppuun voisin siteerata terveydenhoitajaani, jonka mukaan yksikään vauva ei ole lopullisesti jäänyt mahaan vaan kaikki tulevat ennemmin tai myöhemmin ulos... :-) Voimia viime metreille!

  VastaaPoista
 8. Puuh ei täälläkään niin mitään merkkejä! Tai no supistelee mutta kivuttomasti eikä mitään limatulppia tms ole irronnut. Yritän tänään soittaa kaikki akupunktiopaikat läpi että kuka ottaa vastaan mahd nopeasti. Tässä vaiheessa otan kaikki keinot käyttöön :-) Mulla nimittäin tuo oikean käden puutuminen on aivan sietämätöntä myös ja niveliä särkee. Minua varoitettiin muuten että turvotus kyllä lähtee nopsaa mutta nivelet palautuvat vasta myöhemmin uomiinsa eli sormukset ei välttämättä tule mahtumaan muutamaan kuukauteen, jaiks..

  Heh, meillä on myös Saksasta tilatut Teutoniat (Fun:it) ja on minusta parhaat rattaat joita kaupasta löytyy. Oli hippasen halvemmatkin kuin Suomessa kun malttoi etsiä :-)

  -Riikka (rv 40+3)

  VastaaPoista
 9. Pallero: Kiva kun rohkaistuit kommentoimaan ja liittymään lukijaksi! :) Aika samoissa mennään, paitsi toivon että sun ei tarvi jatkaa raskautta näin pitkälle, sulla olisi itse asiassa ihanteellinen aika nyt vauvan syntyä. Kiitos tsempittelyistä ja samaa myös oikein kovasti sinne!

  Riikka: Eikö sielläkään vielä? ;) Voi meitä! Voi muuten olla, että noudatan sun esimerkkiä ja yritän myös hankkiutua akunpunktioon! Pidetään peukkuja että nämä vauvat tulevat nopsasti ulos nyt :)

  VastaaPoista