maanantai 8. marraskuuta 2010

Ovistikutus: Plussia ja Miinuksia

Ovistikutus-projektin viimeisenä osana ajattelin vielä koota yhteen mitä tästä kaikesta jäi käteen ja mitkä minun mielestäni olivat niitä hyviä ja huonoja puolia.


Plussat:
- oman kropan toiminnan tuntemisen parantuminen
- varmistuminen siitä, että ovulaatio todella tapahtuu
- jos puputtelut tuntuvat joskus työltä, testeillä voi varmistaa itselleen välillä myös lepoa ;)
- minulle henkilökohtaisesti kaikista parasta oli se näennäinen testaamisen antama vaikuttamisen tunne eli ikäänkuin olisi pystynyt jotenkin hallitsemaan tätä prosessia. Tunnetustihan vauvaa yrittäessä ei voi kuin hoitaa omalta osaltaan petipuuhat ajallaan ja antaa luonnon hoitaa loput, mutta tästä tuli hassusti se tunne, ikäänkuin olisin kuitenkin tehnyt vielä sen lisäksi jotain enemmän


Miinukset:
- jos tätä tekee joka kuukausi, se tietää rahanmenoa
- pidemmällä ajanjaksolla saattaa aiheuttaa pettymyksiä
- jatkuvasti tehtynä saattaa keskittää ajatuksia liiaksi vauvantekoon (tosin minuunhan tämä ei päde koska jo pelkästään blogin takia ajattelen asiaa päivittäin :) )
- jos oma kierto on todella epäsäännöllinen, ovulaation paikantaminen voi olla vaikeaa tai sitten siihen joutuu kuluttamaan valtavan tukun testejä per kierto
- minä koin tämän aluksi jotenkin vaivalloisena ja varsinkin aamulla meinasin helposti unohtaa koko puuhan, mutta tämä vaihe meni aika nopeasti ohi


Minun mielestäni kaiken kaikkiaan tämä oli hyödyllistä puuhaa! Mutta varmasti löytyy myös eriäviä mielipiteitä, joten auttakaa toki täydentämään listaa :)

6 kommenttia:

 1. Omasta mielestäni nuo ovistikut on vähän kakspiippunen juttu. Olen ajatellut, että en halua niitä käyttää, koska luulen että tikuttaminen toisi vain lisästressiä. Yritän luottaa siihen, että kroppani lähettää viestejä ovulaatiosta limojen kautta ja minä osaan tulkita näitä viestejä. Monta kertaa on kyllä tullut jo mieleen, että tulkitsinkohan nyt sittenkään oikein niitä limoja. Pelottaa että ovulaatio tulikin viikko aiemmin tai myöhemmin kuin itse luulin.

  Toisaalta ne tikut olis mielettömän hyvä keino taata itelleen mielenrauha. Jos hetkeekään epäilee, että onkohan se ovulaatio nyt päällä vai ei, niin ei muuta kun tikkuun pissimään. Olen luvannut itselleni, että jos muutaman kuukauden päästä ei ole tärpännyt, niin saan kokeilla ovistikkuja. Pelkäänpä vain, että jäisin niihin koukkuun ja se ei ole halpaa se, kuten postauksessasi jo sanoitkin :D

  VastaaPoista
 2. Jii: Mitäs jos tekisit päätöksen kokeilla ovistikkuja vain yhden kierron aikana? Sillä saisit vahvistusta tuohon limantutkimisteoriaan jota voisit jatkossa harjoittaa rauhassa kun on varmistunut että ovistikuista tulee samaan aikaan plussa? On tosiaan aika kallista hommaa testailla joka kuukausi mutta jatkossa ne tekevät itsensä aika pian tarpeettomiksi :)

  VastaaPoista
 3. Hyviä pointteja. Ajattelin itse kokeilla ovistikkuja ensi kierrossa ihan vaan jotta tietäisin, että toiminko :). Meillä on vasta muutama tulokseton kierto takana. Ei auta joo jäädä koukkuun ei.

  Minkä merkkisiä tikkuja olet käyttänyt?

  VastaaPoista
 4. Kaiho: piti ihan käydä tarkistamassa kun en muistanut ulkoa, mutta paketissa luki "David Ovulation Test". Ne on sellaisia valkopinkkejä pikkupakkauksia. Tsemppiä testailuun! Kyllä noista varmasti apu löytyy jos noudattaa tarkkaan ohjeita, ja saa sitten mielenrauhan :)

  VastaaPoista
 5. Oletko ostanut noita testejä muuten jostain suomalaisesta kaupasta? (Meinaan juurikin noita samoja David Ovulation Testejä saa tilattua halvalla täältä:
  http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.36121 )
  Toimitus kestää toki jonkin aikaa, mutta eipä Suomesta kyllä mistään näin halvalla saa...

  VastaaPoista
 6. Miraana: kiitos vinkistä! Oletko kokeillut jo itse tilata tuolta ja menikö kaikki ihan sujuvasti? Oman eräni ostin kaverilta joka tilasi ne muistaakseni Raskauskeijusta. Sieltä olen itsekin välillä tilaillut raskaustestejä jne. Jos innostun vielä ostamaan lisää, käyn tutustumassa uudemman kerran linkkiisi :)

  VastaaPoista