torstai 4. marraskuuta 2010

Yhteenveto 5 kk:n kovasta yrityksestä

Aikaa on tosiaan kulunut tämän blogin perustamisesta jo 5 kk:tta, samoin meidän vauvanyrityksestä. Sen kunniaksi ja oman muistinikin virkistämiseksi päätin tehdä pienen koontipostauksen mitä tässä ajassa on oikein ehtinyt tapahtua.

Ihan aluksi jouduin kamppailemaan pitkään pillereiden takia sekaisin olevan kierron takia. Tein heti eka kierrosta ovulaatiotestejä, mutta ne olivat tuhoon tuomittu yritys koska kiertopäivissä ei ollut juurikaan tolkkua. Tämä ei sen sijaan estänyt minua tekemästä lukuisia raskaustestejä, koska uskoin ja toivoin tulevani raskaaksi todella nopeasti :)

Koko vauva-aihe oli minulle vieras, joten opiskelin "alaa" ahkerasti niin terveyden, ruokavalion kuin liikunnankin osalta, ja yritin mm. löytää kultaisen keskitien puputteluun. Siinäkin meinasi välillä jo puhti loppua, mutta urheasti silti jatkoimme! Eikös sitä sanota, että lapset ovat kyllä mukavia, mutta se tekotapa iljettää ;)

Häämatkaan pistimme kuin varkain isot toiveet, mutta emme saaneet häämatkavauvaa kuten kovasti toivoimme. Sen jälkeen oli edessä raskas paluu arkeen, sillä mies otti ja lähti pitkälle matkalle, minkä takia oli edessä haaveiden pakkorauhoittaminen. Hyvistä päätöksistä huolimatta tämä ei silti estänyt minua vajoamasta välillä fiilisteni kanssa todella pohjalle, mutta tsemppaamalla ja ajan kanssa siitäkin selvittiin.

Yhden ainoan kerran olin todella varma siitä, että nyt ollaan raskaana, mutta suureksi ällistyksekseni en sitten ollutkaan. Viime aikoina olen ottanut järkevän asenteen vauvantekoon ja hyväksynyt, että vauva ei aiokaan tulla sieltä ihan hetkessä. Sillä välin, ja miehen reissatessa maailmalla, olen opiskellut ovulaation tunnistamista ovistestien avulla oikein perusteellisesti, ja suorastaan loistavin tuloksin :)

Nyt opiskelu jatkuu, ja hieman rauhallisemmissa tunnelmissa. Tässä kierrossa on jopa olemassa pieni hienohieno mahdollisuus, että jotain olisi sisuksissa itämässä onnistuneen ja melkein täydellisellä ajoituksella varustetun visiitin kanssa miehen luokse! Nyt sitten keskitytään pitämään epätoivotut sukulaistätien vierailut minimissä :D

5 kommenttia:

 1. Olen jo jonkun aikaa seurannut blogiasi, ja ajattelin raapustaa terveiseni. Meillä raskaus oli todellinen yllätys, joten on ollut mielenkiintoista seurata erilaista raskautumista. Melkeinpä tuntuu, että on jäänyt projektin yksi vaihe kokematta. Ei sillä, en valita, mutta ehkä yrityksen jälkeen raskauden selvitessä olisi jäänyt muutamat ahdistukset kokematta? Vauva oli heti toivottu, mutta yllätyksellisestä luonteesta johtuen oli paljon ristiriitaisia tunteita. Joka tapauksessa teille paljon onnea yritykseen! :-)

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Ajattelin kommentoida ensimmäistä kertaa kun samassa tilanteessa olen ja mielenkiinnolla olen seurannut blogiasi, täältä oppii usein jotain uutta aiheeseen liittyvää:) Eksyin tänne pari kuukautta sitten Salamatkustajan syntymä -blogista.

  Olen vähän alle kolmikymppinen ja olemme yrittäneet vauvaa nyt kolme kuukautta. Pillereitä söin tätä ennen kymmenen vuotta ja kierto on ollut hyvin pitkä ja epäsäännöllinen. Kovin paljon samanlaisia tuntemuksia siis täälläkin ja vaikka asiasta olen innoissani ja kaikki raskauteen ja vauvoihin liittyvä kiinnostaa, niin yritän vielä hillitä itseäni. Kaiken varalta:)

  Nyt ensimmäistä kertaa luulen tunnistaneeni ovulaation ihan oireista (en ole vielä jaksanut ovistikutella) ja toivotaan että ajoitus osui nappiin!

  Tällaiset terveiset vaan, onnea yritykseen teillekin ja kiitos kivasta blogistasi:)

  -J-

  VastaaPoista
 3. Poplin: Moikka vaan ja onnea Röllin johdosta! :) Tervetuloa mukaan, kävin kurkkaamassa blogiasi ja tallensin heti suosikkeihin kun vaikutti niin kiinnostavalta, ja tutustun paremmalla ajalla perusteellisemmin :)

  Ymmärrän täysin, että yllätyksellinen raskaus on ihan oma lukunsa. Itse en voi täysin samastua koska en varmaan koskaan elämässäni ole ollut sellaisessa tilanteessa, että raskaus olisi ollut shokki. En voi siis täysin verratakaan, mutta nyt tuntuu että olisin niin paljon mieluummin vaihtanut tämän yritysajankin vaikka "liian nopeaan" raskautumiseen, sikäli kuin sellaista on päässäni edes olemassa. Onhan tämä kokemus sinänsä, mutta kun se vauvan kaipuu on niin kamalan kova...

  -J-: tervetuloa ja kiitos! Mukava, että nämä höpinäni jaksavat kiinnostaa :) Ainakin tämä käy mahtavasta purkautumisventtiilistä ja vertaistuki on aivan verraton asia, en olisi voinut kuvitellakaan kuinka tärkeää se on! Hienoa, että bongasit ovulaation, siitä se lähtee. Kovasti tsemppiä vauvanhankintaoperaatioon ja käyhän kertomassa kuinka tilanne etenee! :)

  VastaaPoista
 4. Heips Verona!

  Olen ollut tavoittamattomissa muutaman viikon, mutta nyt taas koneen äärellä ja aktiivisena olen lueskellut kaikki missaamani vanhemmatkin kirjoitukset!

  Hurjasti halauksia ohimenneistä kierroista, eiköhän se taikakiertokin sieltä aikanaan tule! <3
  Halauksia pimeneviin syysiltoihin toivotellen,
  ROUVA Harriet Tietoiskumies ;)

  VastaaPoista
 5. Hei Harriet, KAMALASTI ONNEA tuoreelle aviovaimolle!!! :) Ajattelinkin että jotain aiheeseen liittyvää siellä on menossa kun blogin puolella on ollut hiljaista :)

  VastaaPoista