tiistai 16. marraskuuta 2010

Raskaana olevilta meikit pois?

Piti hieraista eilen silmiä ennenkuin uskoin mitä luin Iltalehdestä. Nyt on joku professori sitä mieltä, että odottavilta naisilta pitäisi kieltää kokonaan meikkaus raskausaikana. Tämä siis siksi, että kivessyöpien määrä on lisääntynyt viime vuosina ja yksi syy siihen saattaa olla sikiöaikaisessa kemikaalialtistuksessa.

Siis voi hyvänen aika, nykyaikana altistumme kemikaaleille, lisäaineille ja ties mille myrkyille ihan jokapäiväisessä elämässä ja kaikesta tuosta määrästä on keksitty syypääksi juuri meikit?? Huhhuh. Kosmetiikka tänä päivänä on erittäin hyvin tutkittua ja kosmetiikkayrityksillä on tarve koko ajan kehittää tuotteitaan valtavan kilpailun takia. Jos niissä tuotteissa olisi jotain sikiölle vaarallista, mitä en kylläkään usko, olisi tuotteet varustettava varoitusteksteillä. Olisi myös aika epätodennäköistä, että sikiölle haitallinen tuote jollain tavalla kaunistaisi äitiä.

Voin luopua karkeistani ja limuistani, mutta en kosmetiikastani! Ugh, olen puhunut :)

Uutiseen pääset tästä linkistä:

4 kommenttia:

 1. Kosmetiikkatuotteen tuoteselostetta lukemalla voi selvitä mitä mömmöjä mönjä oikein sisältää. Osa niistä voi olla haitallisia, mutta määrähän se on mikä myrkyksi tekee...

  VastaaPoista
 2. Teratologisesta tietopalvelustahan totesivat tuon olevan vanhaa asiaa. Siis suositus liiallisten kemiallisten aineiden ja aromaterapiaöljyjen on ollut käytössä jo vuosikausia. Iltalehdestä löytyi tuokin artikkeli:
  http://www.iltalehti.fi/raskausjalapset/2010111512702073_rb.shtml

  Määrä kai se vaikuttaa eniten. Mistä sitä tietää vaikka olisikin vaikutusta, jos joka päivä pistää kamalat pakkelikerrokset naamaansa.

  Itselläni ei meikkien välttely tuottaisi ongelmia, kun en sitä yleensäkään pahemmin harrasta. :D

  VastaaPoista
 3. Joo, eilen uutisoitiin myös, että raskausaikana paljon tupakoivien äitien lapset syyllistyvät myöhemmin rikoksiin (taisi olla BBC:n uutisissa). Tuli mieleen, että ovatkohan ne äidit, jotka tupakoivat "paljon" raskausaikana yleensä ottaen niitä parhaita kasvattajia ja josko tuo lopputulos liittyisi enemmän niihin sosiaalisiin syihin. Mikä siis aiheuttaa ja mitä on kysymys sinänsä...

  VastaaPoista
 4. Kirppikset: juuri näin, tuoteselosteesta ne tiedot pitäisi löytyä. Varmasti myrkyllisyys on oma lukunsa jos vetää päivittäin senttien kerroksen pakkelia kasvoille mutta ainakin itsellä näin ei ole laita :)

  Anonyymi: tuo oli varmaankin se sama artikkeli jonka luin tai ainakin samoihin aikoihin ilmestynyt. Mikäs sen kätevämpää jos ei käytä meikkiä ollenkaan :) Itse käytän päivittäin (miinus yksi viikottainen lepopäivä) mutta mielestäni hyvin kohtuullisesti ja sen kieltäminen on jo melkoista hätävarjelun liioittelua!

  Pepe: hyvä pointti! Itselläkin tulisi ensimmäisenä sama mieleen, eli ei voi tehdä aina ihan noin suoria rinnastuksia tutkimustuloksiin. Ja mitä muita vaikuttajia on mahdollisesti tutkimuksen kohteena olevilla ryhmillä ollut.

  VastaaPoista