keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Alkava Pilleristin Ura.

Tänään sain vihdoin viimeisetkin labratulokset ja niinhän siinä kävi, että sekä ovulaatio-ongelmat että kilpirauhasen vajaatoiminta ovat nyt vahvistuneet.

Ensin hoitajan kanssa puhuttuani vaikutti hetken siltä, että kilpirauhasarvot olisivat olleet kunnossa, mutta tänään sain lääkärille puhelinajan ja kyllä hän totesi suoraan, että kyseessä on kilpparin vajaatoiminta ja on syytä aloittaa lääkitys. S-Prog puolestaan oli 4,8 nmol/l mikä jää edelleenkin alle gynekologin suosituksen, joten siihenkin tarvitaan lääkkeet.

Töiden jälkeen kävin apteekissa hakemassa molemmat tabut ja ihmettelin kuinka törkeän paljon lasku teki: 69 euroa molemmista! Tyroksiini oli halpaa kuin mikä, vain reilut 3 euroa puolen vuoden satsista, mutta Clomifenista joutui pulittamaan 66 euroa kahdestakymmenestä tabletista jotka riittävät neljän kuukauden annokseen! Huhhuh, ei ole halpaa tämä lisääntyminen ;)

Kysyin tietysti lekurilta, että mikä on nyt tyroksiinilääkityksen vaikutus raskautumiseen, eli onko siitä jotain haittaa vai voiko jatkaa normaalisti. Vastaus kuului, että raskautta ei suositella ennenkuin arvot ovat kunnossa, eli tässä tapauksessa suositeltaisiin odotettavan 6 viikkoa kun minulla on ensimmäinen tsekkauskäynti jossa katsotaan miten lääkkeet ovat purreet ja onko annostusta syytä korjata. Olin aika yllättynyt siitä, että nyt vauvahaaveet pitäisi nostaa hetkeksi hyllylle ja hiljaa mielessä nousi heti kapina, mutta pienellä matemaattisella laskutoimituksella totesin, että tuosta ei tule meille mitään haittaa koska seuraava ovulaatio meni nyt kuitenkin meiltä ohi ja mies lähtee puolentoista viikon päästä taas reissuun ("sopivasti" kun siitä kohta ovuloitaisiin). Näin on siis 6 viikkoa tullut sitten lusituksi ja on helpompi aloittaa taas puhtaalta pöydältä. Ehkä tämä minunkin terveys saadaan sinä aikana kuntoon!

Tietenkin se clomin syönti voi nyt sitten olla turhaa...vai onko? Tietääkö joku?

P.S. Muista osallistua arvontaan!

7 kommenttia:

 1. Hienoa, että nyt saat laitettua kilppariarvot kuntoon. Raskauden alkaminen on epätodennäköisempää ja keskenmenon riski suurempi, jos kilpirauhasarvot ovat pielessä. Lisäksi kuulemma hoitamaton vajaatoiminta voi joissain harvioissa tapauksissa vaikuttaa negatiivisesti sikiön aivojen kehitykseen. Minkälaisella annoksella alat syömään tyroksiinia? Minä aloitin 25 mikrogrammalla päivässä, mutta nykyään annos on 50 mikrogrammaa/päivä. Onnea ja menestystä pillereiden popsimiseen!

  Clomifeneja ei kyllä kannata syödä sellaisessa kierrossa, jossa ei yritetä raskautta. Niitä syödään kuitenkin juuri ovulaation aikaansaamiseksi, jotta raskaus alkaisi.

  VastaaPoista
 2. Mutta menipäs hyvin, että ei ole paha odottaa sitä kuutta viikkoa!

  Mää kans järkytyin apteekin kassalla, kun ostin clomeja ja sit särkylääkettä ja jotain vielä, en muista mitä ja lasku oli yli 70 e! Mua ärsyttää nyt, kun en tajunnu että voisin ostaa ne clomit vasta vuodenvaihteen jälkeen, jolloin ne kasvattais mun 2011 vuoden lääkeostoksia, tulis se kelan katto vastaan nopeemmin. Vai oliko siinä ees jotain tommosta, en nyt muista, kun tää olis eka kerta kun ottaisin paljon lääkkeitä.

  Tosi kiva kun täällä lukijoissa on naisia kuin em, jotka osaavat sanoa jotakin noista kilpparilääkkeistä :) Olisin emin kanssa samaa mieltä, etten tuhlaisi clomeja semmoiseen kiertoon, jolloin ette edes saa yrittää. (Paitsi jos sillä kierrolla ikäänkuin tarkastettaisiin se clomien teho.. Mutta uskon että lääkäri osaa määrätä oikeen määrän sitä lääkettä)

  (Ymmärrän, mikset halua kertoa missä asutte)

  VastaaPoista
 3. Tuli mieleen tuosta hoitoon pääsystä. Meikin saimme tällä viikolla lapun, että huhtikuulle on varattuna "hoidon aloittamisaika". Soitin ja kyselin, mitä se tarkoittaa. Kyseessä on alkuun vain ensi käynti lääkärillä, joka määrittelee tarkemmin mm.hoidon tarpeen. Kuulemma kevyimpiin hoitoihin saattaa päästä jo seuraavassa kierrossa, mutta esimerkiksi meillä kun vaihtoehtoina on vain IVF/ICSI, niin tuosta ajasta voi olla vielä jopa puolen vuoden odotus...Mutta ymmärsin, että aloitatte kevyemmillä tavoilla hoitaa aluksi toiveen täyttymistä, joten voitte hyvinkin saada apua jo ennen kesää!

  Auringonkukka

  VastaaPoista
 4. Äh, vitsit, mitä odottelua Auringonkukka!

  Meillä on kanssa vissiin ICSI edessä, kun miehen siittiöt ei kauheasti liiku. Huoh.. No, onneks mulla on aikaa odottaa.. Voisin vaikka valmistua tässä ;) Mut silti niiiin tyhmää varrota! Ja kun oltais voitu päästä jonoon jo melki vuosi sitten (jolloin oli yritetty vuosi ja saatu miehen siemennestetutkimuksen tulos), mutta meidän omalääkäri ei antanut lähetettä, kun oon niin nuori (25 vee). Huoh.. Onneks sain tietää tosta jonokäyttäytymisestä jo nyt, en sit hermostu kun tilanne on oikeesti päällä.

  (Harmittaako Verona, kun kertoilen sun kommenttiboksiin aina omia juttujani?)

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvä juttu että sait lääkkeet :) Jotkut lääkärit on tosi nihkeitä ton kilpirauhasasian suhteen, vaikka ois selvää vajaatoimintaa niinku sulla. Mie jouduin vuosikaudet kärsimään kun lääkäri sano vaan että arvot on siinä "rajalla", vaikka mullakin oli TSH reilusti yli viitearvojen. Sitkun sain vihdoin lääkkeet ni vajaatoiminta olikin tosi paha, enkä oo saanu vieläkään (kolme vuotta oon syöny noita lääkkeitä) arvoja ja oloa kohdalleen muuta ku aina hetkellisesti.

  Toi kuus viikkoa on aika normaali aika kun annostus alotetaan tai sitä muutetaan, että voi käydä verikokeissa eli kun annostuksen muutos näkyy arvoissa. Ja kuten em sanoikin, raskauden alkaminen on epätodennäköisempää ja keskenmenon riski suurempi, jos arvot ei oo kohdallaan. Mutta mahotonta sekään ei oo, siitä on todiste nukkumassa tässä kantoliinassa :)

  Vaikka en kenellekään toivois kilpirauhasen vajaatoimintaa, niin oon jotenkin silti kauheen onnellinen siitä että sulla on todettu se, koska se voi hyvinkin olla syynä siihen että raskaaksi on vaikeempi tulla. Oikeella annostuksella varmaan se korjaantuu :)

  Kovasti tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 6. Em: kiitos kun sivistit minua, noita asioita en tiennytkään! Annostukseni on puolikas tabletti, ja pakkauksessa lukee että yhden tabun koko on 0,1 mg eli silloin se tekee 50 mikrogrammaa per päivä. Aika jännä, että minun aloitusannos on huomattavasti isompi kuin sinun, mikähän siinäkin on syynä...

  Riina: Ei tietenkään harmita, vaan musta on tosi kiva kun kommenttiboksissa herää keskustelua. Se on just parasta :) Tuli mieleeni, että lasketaanko niitä clomeja ollenkaan Kelan kattoon, koska niistä ei saa kelakorvausta..? Jos näin on, niin sitten et ole menettänyt mitään.

  Auringonkukka: Erittäin hyvä pointti! Tuo saattaa hyvinkin pitää paikkansa, että sen ajan jälkeen sitten odotellaan taas hoitoonpääsyä. Periaatteessa ei kauhean hauska ajatus, mutta toisaalta aiomme tosiaan mennä insseihin heti kun mahdollista joten ainakin saadaan homma oikeasti jotenkin etenemään.

  Pnda: Ohhoh, onpa jännä että lääkärit ovat pantanneet lääkkeiden aloitusta! Minun tilanteessa ei ollut asiasta edes keskustelua vaan lääkäri vaan ilmoitusluonteisesti totesi, että nyt olisi sitten lääkekuurin paikka. Otin sen ihan vaan faktana ajatuksella että kyllä lääkäri tietää ja se on varmaan arvojen perusteella ollut niin selvä juttu.

  Kiitos kivoista sanoistasi :) Itse ajattelen ihan samoin, tavallaan tämä kilppariongelma oli hyvä juttu koska nyt on kropassa jotain ollut pielessä ja tällä se saadaan korjattua. Tästä ei voi mennä kuin ylöspäin!

  VastaaPoista
 7. Uskoisin,että insseihin pääsee melko heti tuosta hoidon suunnittelun aloittamisesta.Ainakin niin hoitaja määritteli.Me käydään varmaankin yksityisellä ensimmäinen ICSI kierros,kunnallista odotellessa.Yksityiselläkin sanoivat,että jonoon kannattaa mennä.

  Rauhaisaa Joulun aikaa,

  Auringonkukka

  VastaaPoista