torstai 30. joulukuuta 2010

Mitä Tämä Lysti Maksaa & Missä Voit Säästää

Ajattelin laatia pienen yhteenvedon, mistä käy ilmi kaikki vauvaprojektin tähänastiset kustannukset. Raha ei ole pääasia, mutta välillä on hyvä tietää missä talouspuolella mennään ja jos joku saa tästä itselleen apua, niin aina tietysti parempi.


Kustannukset:

Raskaus- ja ovulaatiotestit n. 60 eur
Preseed n. 25 eur
Foolihapot n. 10 eur
Gynekologi 118,29 eur
Clomifen 20 tablettia (=4 kk:tta) 66,47 eur
Thyroxin 100 tablettia 3,16 eur
1. labrakokeet sis. S-TSH, S-Prog, S-PRL 43,60 eur
2. labrakokeet sis. S-Prog tarkistusmittaus 24,70 eur
Miehen spermatutkimus n. 126 eur
(Kilpirauhaslääkärikäynti + labrat 0 eur, koska meni työterveyshuollon kautta)


Mistä saamme korvauksia (ei saatu vielä):

Gynekologi 118,29 eur
Lääkkeet 69,63 eur
(labrakokeet yht. 68,30 eur ehkä)
Miehen spermatutkimus n. 15-20 eur

--> tähän mennessä omaa maksettavaa olisi siis jäämässä n. 210 euroa (ilman työpaikan kassaani summa olisi n. 477 eur)


Mistä voit säästää:

- käytä aikaa sen selvittämiseen mistä voit saada raskaus- ja ovulaatiotestit edullisimmin, ja tämä siis onnistuu pääsääntöisesti netistä. Itse käytän mm. Raskauskeiju.fi -sivustoa tai www.halpa-testi.fi - sivustoa

- suosi säästöpakkauksia joissa yhden testin hinta jää hyvin alhaiseksi ja usein saatat saada kaupan päälle pari ilmaista raskaustestiä

- jos rahat ovat tosi tiukalla, käytä vain edullisia liuskatestejä ja jätä muutenkin testaaminen minimiin. Alun jälkeen ovulaatiotestejä ei enää tarvita kun opit tunnistamaan ovulaatiosi ja raskaustestin käyttöäkin voi minimoida testaamalla vain kun kuukautiset ovat myöhässä

- jos haluat ehdottomasti päästä tutkimuksiin mutta et halua maksaa siitä satasia, selvitä eri vaihtoehdot paikkakunnallasi. Voitko hyödyntää työterveyshuoltoa /työpaikan sairaskassaa/ opinahjosi terveydenhuoltoa / julkista puolta gynekologikäyntiin? Syy siihen, miksi olen itse saamassa koko summan gynekäynnistä takaisin, on meidän mahtava työpaikan kassa joka maksaa ne yleensä täysimääräisenä takaisin. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta edellämainittuihin, selvitä asuinpaikkasi edulliset lääkäripalvelutahot. Jos gyne ei sitä edellytä, jätä papa ja kaikki "ylimääräiset" ottamatta koska joudut yksityisellä maksamaan joka tutkimuksesta erikseen.

- jos joudut ostamaan esim. Clomifen - lääkkeitä, pyydä apteekista vain yhden kuukauden verran lääkkeitä ettet joudu maksamaan koko 4 kk:n annosta vaikket välttämättä tarvitse sitä. Jos siihen ei suostuta, kävele seuraavaan apteekkiin. (Itse en tehnyt näin koska saan sairaskassasta todennäköisesti koko summan takaisin, joten meille sillä ei ole suurta taloudellista merkitystä).

- laboratorio-tutkimuksiin gynekologini suositteli edullista paikkaa meidän kaupungissa, sillä muuten en olisi edes tiennyt mihin mennä, koska heidän lääkäritalonsa ei tarjonnut kyseisiä labrapalveluja. Maksu ei sitten loppujen lopuksi ollutkaan suuren suuri. Kysy neuvoa jos et itse tiedä!

- googleta netistä hyviä vinkkejä kotipaikkakuntasi tarjontaan ja miten julkinen puoli alueellasi toimii, saatat säästää pitkän pennin


Ja huom, nämä ohjeet pätevät vain tähän vaiheeseen missä itse olen nyt, koska en tiedä tarkkaan mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan. Sitten kun astutaan inseminaatioiden tai koeputkihedelmöityksen ihmeelliseen maailmaan, tulee erilaisia kustannuksia roppakaupalla jo pelkästään lääkkeiden puolesta. Tästä vaiheesta on kirjoitellut blogissaan ainakin Em, kyseiseen postaukseen pääset tästä linkistä.

Jos tällainen postausaihe ylipäätään kiinnostaa, niin voin täydentää tätä myöhemmin kun etenemme tutkimuksissa?

Kommentit omista kokemuksistanne ja kulupuolesta ovat erittäin tervetulleita :)

4 kommenttia:

 1. Itsekin olen vähän noita hintoja tutkaillut, ja äkkiseltään kun katselin niin Väestöliitolla näyttää olevan suht kohtuuhintaiset tutkimukset ja vähän yksityisiä edullisemmat hoidotkin. Ja tutkimuksiin ja hoitoihin ei ole jonoa. Eli jos asut PKS:llä, Turun tai Oulun läheisyydessä, niin silloin kannattaa muistaa myös tämä vaihtoehto, jos kunnallisella on jonoa ja yksityiselle ei ole varaa.

  Hinnasto http://www.vaestoliitto.fi/lapsettomuus/hinnat/

  VastaaPoista
 2. En itse tilaile raskaus- tai ovulaatiotestejä lainkaan suomalaisista kaupoista.
  Ulkomailta ne saa paljon halvemmalla.

  Halvin lienee DealExtreme (kiinalainen kauppa; toimitukset kestää muutaman viikon, mutta jos ei kiire ole, niin mitäpä tuo haittaa.. postimaksujakaan ei ole). Ihan toimivia testejä.
  Halvalla testejä löytää myös Amazonista, eBaysta, jne.
  Onpa ihan naapurimaan Ruotsinkin nettikaupoissa halvempaa kuin täällä (esim. MediStore)...

  VastaaPoista
 3. Tuulari: kiitti vinkeistä! Eikö Väestöliitto ole tavallaan niinkuin yksityinen, ainakin tällaisessa luulossa olen ollut?

  Miraana: kiitti, pitäisi varmaan alkaa itsekin tutustumaan vihdoin noihin ulkomaisiin nettikauppoihin. Ehdin jo välillä tulla siihen tulokseen, että en enää edes osta koko ovulaatiotestejä, mutta toisaalta varsinkin clomien kanssa niitä on varmasti järkevä käyttää että saa sen satavarman ovisplussan!

  VastaaPoista
 4. Väestöliitto on yleishyödyllinen yhteisö eli kansalaisjärjestö. Eli tavallaan joo yksityinen, muttei kuitenkaan ihan niin kallis, kuin voittoa tavoittelevat yksityiset klinikat.

  VastaaPoista